Recept Mňamózní lilek jako předkrm

tavicka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Lilek si nakrájím na silnější kolečka, posolíme, necháme vypotit, osušíme a lehce obalíme v mouce. Osmažíme na oleji a pak smícháme prolisovaný česnek s majonézou, na každé kolečko dáme trochu směsi a hustě posypeme sekanými ořechy.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 16.07.05 vloženo
  • 7340x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Ingredience

  • masitý lilek
  • hladká mouka
  • česnek
  • majonéza
  • ořechy - vlašské jsou nejlepší

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

glama 31.8.11 13:22

Diskuse k receptu Mňamózní lilek jako předkrm

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Mňamózní lilek jako předkrm

jolana
5068 příspěvků 31.8.11 20:10

Casino, to vis ze jooo..pro mne roste lilek special..protoze pro mne by i ten lilek udelal cokoliv.. :-P ..tie posledna dva bocne krajce dozrievaju na oleji najneskor a preto sa davaju prve.. kazda baba v okoli stredomoria to vie :-P :-)

casino
4497 příspěvků 31.8.11 19:05
Mňamózní lilek jako předkrm TAKE5

jolana, len tak mimochodom, stran toho krájení: ten první a poslední řez vyhazujete, či jsou u vás k mání patlažány čtvercového průřezu :think: :mrgreen:

Lilek mám rád… Být anglosas tak napíši: I love eggplant

… 16.07.05 byl pepicek patrně někde na vandru… Jinak mu neunikl ani název, ani recept samotný :wink:

edit.: úprava smajlíků :-)

Příspěvek upraven 01.09.11 v 08:45

anka22
95 příspěvků 31.8.11 18:54

Tedy, já nakrájím lilek napříč napůl a potom každou půlku podélně na osminky a ty opražím na sucho na titanové pánvi, pak ho teprve pokropím olejem a dám dopéct do trouby. Souhlasím s jolanou, že lilek olej potřebuje, ale když se dá bez újmy na chuti trochu oleje ušetřit, je to pro mě spíš výhoda.
Jinak lilek obalený v mouce a opečený na oleji, proložený spoustou rajčat a upečený v peci jsem jedla v Makedonii. Všichni se za mě styděli, protože jsem ho jedla teplý, vlažný i studený - ráno, v poledne, večer a kdykoliv mezi tím. Byla to naprostá chuťová bomba.

jolana
5068 příspěvků 31.8.11 16:41

jj..jogurt..a len tak mimochodom, lilek narezem na platky a ne na kolecka, pretoze kazdy platok je rovnaky , kdezto kolecka zvrchu a od spicky a zo stredu je kazde ine ..cize lielek narezem na platky,namocim do osolenej vody a necham asi 15 minut , pak ho v tej vode postlacam medzi dlanami a zas namocim a potom vyzmykam zas..a opekam na oleji do zlatava ..baklazan bez oleja je ako olomuoucky syrecek bez vune a chuti…lilek potrebuje olej aby sa rozvinuli jeho chute..nech si vravi kto chce co chce :-P :-)
Muku netreba, len kazi chut..

Příspěvek upraven 31.08.11 v 16:43

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.8.11 16:36

To si piš ;-)
Jak se dají pochcípat plátky lilku?
Hlavně neříkej, že stejně jako se usuší chuť ;-) :-D

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.8.11 16:26

Tento zpusob pripravy lilku je recky (myslim) ale ne s majonezou, ale pouze a jenom s jogurtem. Jestli ho Rekove oblozi moukou, to nevim, nejedla jsem a neznam u nich, ale jiste je, ze diky te mouce a sve konzistenci strasne natahne olej. Proc ne, komu to chutna!?
Mne staci panev orosit olejem ze spreje a zprudka na nem udelat predem osusene a pak lehce (nebo vubec), moukou polohrubou pochcípané plátky lilku.
Jidlo je to opravdu vyborné ! Serviruji s opecenou bagetkou, toustikama z nejake celozrnne housky …
glamo, mas to krasny , to sis smakla, vid? :-P

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.8.11 13:21

Naprostá lahůdka!!
Majonézu jsem smíchala s bílým jogurtem 1:3 a rozhodně to prospělo!
Opravdu vynikající, budu dělat návštěvám!!! :palec:
Jen ten stupidní název mě irituje.. :twisted:
:mrgreen:

Master7
12 příspěvků 5.11.10 16:24

Opravdu velmi dobré. Když jsem ho takto připravil, tak jsem všechny překvapil, jak i lilek může být dobrý. :-D

Příspěvek upraven 05.11.10 v 16:24

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mňamózní lilek jako předkrm

Tak jsem tenhle lilek dnes večer dělala jako jeden z předkrmů a trochu jsem ho „pořečtila“ - večeře byla v řeckém duchu. Místo majonézy jsem použila hustý vykapaný choceňský jogurt. Moc nám to chutnalo.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí živáňská

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz