Recept Mlsné kuře

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kuře uvnitř vytřeme rozetřeným čenekem (nesolíme) a bříško vycpeme rolkami z uzeného a sýra. (Vždy zarolujeme sýr do šunky) vejde se tam cca 6 roliček. Bríško zašijeme, či sepneme jehlou. Kuře pouze osolíme a dáme do pekáče. Mírně podlijeme vodou a v zakrytém pekáčku pečeme asi půl hodiny. Neobracíme. Poté okdkryjeme a přidáme máslo a do každého rohu pekáče jedno neoloupané jablko, u kterého vydlabeme jadřinec a otvor po něm zaplníme směsí z rozinek a mandlí. Dopečeme dozlatova a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 14.02.05 vloženo
  • 6133x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kuře, 4 jablka, rozinky, mandle, 100 g šunky (anglické slaniny nebo uzené krkovičky), plátkový sýr (madeland,cihla), česnek, 100 g másla, sůl

Doporučená příloha

  • Bramborová kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mlsné kuře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Mlsné kuře

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mlsné kuře

…uz rozvoniava a voniiii…;)

buturenka
311 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mlsné kuře

teda urna, je to moc dobrý recept, v sobotu jsme měli na obídek a všem moooc, chutnalo, udělala jsem bramborovou kaši, do které jsem nastrouhala čerstvý křen, lahoda pro chuťové buňky, mně stačilo i to upečené jablíčko s kouskem masina :-)

AbiesAlba
400 příspěvků 25.1.09 03:43
Vlaďko,

já jsem zase první jablko oloupala, pak mi došlo, že oloupané určitě být nemělo a provrtané jsem je taky měla až dolů :o)). Ono se mi vůbec ten den nějak „dařilo“. :o))))

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mlsné kuře

Kuře bylo fantasticky dobré a hned jak přijede habanisko, tak mu ho připravím k ochutnání. Dokonce jsem ho vylepšila ještě nádivkou pod kůži, protože Jára ji má hrozně rád (2 rohlíky, majoránka, žloutek, z bílku sníh, česnek, sůl a zbytek šunkového salámu). A těch balíčků šunkovosýrových se mi do kuřecího břicha opravdu vešlo též jen šest kousků. Nerozpadly se. ;o)) Jen jsem se zasmála vlastní logice - jablka jsem provrtala skrz naskrz, až posléze mi došlo, že je to blbost, že by brusinky protekly. A tak jsem vyhloubila dalších šest panenských jablíček, tentokrát už tak, aby jim zůstalo dno. A nejlepší na tom celém aspoň pro mě byl ten sos, krásně navinulý po jablkách. Píši jedničku s velikanánskou hvězdičkou! a doporučuji všem k vyzkoušení. ;o))

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mlsné kuře

Tak už je kuře v „solárku“ (když použiji slova jednoho pána z „Tejna“) … ;o)

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mlsné kuře

To je fajn mít tolik informací ještě před upečením. Mě zase napadlo, že počet ruliček by se dal řídit počtem strávníků…cca 3 kusy na jednoho, čili pokud se mi to nerozpadne, stejně jako Abí, tak bych to tak zkusila a možná bych je ještě převázala čerstvou pažitkou ;o)

AbiesAlba
400 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mlsné kuře

Ono záleží na tom, jak je velké kuře, které se bude ruličkami sýra a uzeniny plnit, mně se to všechno rozpadalo v rukou, tak jsem dutinku nacpala polámanou směsí, co to šlo. :o))
A ještě - protože neholduju kuřecí kůži, tak jsme kuřátko měli stažené :o) a jablek se opravdu dá přidat, jsou výborná. Ostatně šlo by určitě použít i pokrájenou směs jablek, hrozinek a mandlí a nechat tak přirozeně zahustit vypečenou šťávu z kuřete. :)
Brusinky určitě doporučuju - jsou pikantnější než hrozinky. :)

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mlsné kuře

Hejí, vypadá to perfektně, a s těmi brusinkami ještě líp ;o), což mi připomíná, že se dá použít i rybízové želé…ale já radši brusinky. Vidím to na slavnostní oběd k uvítání naší babičky. Tak v úterý se podělím o dojmy. ;o)

heja
312 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mlsné kuře

Vladko, ale i těch jablek můžeš péci více - tolik, kolik je strávníků, aby se o ně nepoprali. Také je dobré hrozinky nahradit brusinkami (sušenými nebo kompotem - experimentům se meze nekladou. Lepší než uzené je anglická slanina (autor ji uvádí také), je to s ní šťavnatější (ale méně zdravé).

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mlsné kuře

Aha, hejo, takže to na výslednou chuť pokrmu nemá vliv, zda tam bude ruliček 20 nebo šest, dobře, děkuji. Příležitostně to vyzkouším, když je na to taková chvála. ;o)

heja
312 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mlsné kuře

Gabiko, máš pravdu, ten recept koloval asi před 25 lety mezi kolegy a několikrát jsem ho s velkým úspěchem vyzkoušela. Jen v něm nebyl uveden cca počet ruliček, ale vzhledem k šťáravým poměrům na tomto serveru asi autor počet dle své praxe upřesnil.
Urno, díky moc za připomenutí receptu. Už si ho zase stahuji do své mobilní kuchařky.

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mlsné kuře

Není to nějak málo těch 6 roliček? Nevešlo by se jich do toho břicha víc, nebo to je přesný počet kvůli harmonii chutí? Díky.

AbiesAlba
400 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mlsné kuře

Výborné! Díky za recept. :o)

Labužník gabika
117 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mlsné kuře

tento recept poznám už dávnejšie a môžem len vrelo odporučiť. Je to fakt vinikajúce.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz