Recept Mleté řízky v bylinkovém těstíčku

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Mleté řízky v bylinkovém těstíčku

Postup

Rohlíky nakrájíme na plátky, po­kropíme mlékem a necháme prosák­nout. Po chvilce je rozmělníme a přidáme k mletému masu sou­časně s kořením, vejcem, mou­kou, pepřem, solí a dobře promícháme. Ze směsi uděláme osm ten­kých řízků, namočíme je postup­ně ve středně hustém těstíčku připraveném rozšleháním uvedenych potravin a vkládáme přímo na pánev s rozehřátým olejem. Usmažíme je po obou stranách dorůžova a podáváme s vařenými brambory a s dušenou zeleninou nebo se zeleninovým sa­látem.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 6340x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g mletého masa (vepřové a hovězí)
  • 1 1/2 žemle
  • asi 7 lžic mléka
  • 1/2 vejce
  • 1 lží­ce hrubé mouky
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej na smažení.
  • Těstíčko:
  • 1 1/2 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce mléka
  • 1 lžíce ole­je
  • sůl
  • 2 lžíce sekaných bylinek (petr­želka, bazalka, tymián, pažitka).

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mleté řízky v bylinkovém těstíčku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Tatranské kuře Tatranské kuře
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz