Recept Mleté masové karbanátky s lepenicí a s kousky barevných paprik

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mleté masové karbanátky s lepenicí a s kousky barevných paprik

Postup

1. Cibuli oloupeme a najemno naseká­me. Z paprik vyjmeme semeníky, lusky omyjeme a nakrájíme na drobné kos­tičky. Mleté maso dáme do mísy a vmícháme k němu nakrájenou zele­ninu, vejce, sůl, pepř a pálivou papri­ku. Vše dobře promícháme a masovou směs necháme v zakryté nádobě asi 30 minut v chladnu odpočinout. 2. Zelí zalijeme 150 ml vroucí vody, přivedeme k varu, ochutíme kmínem a zvolna ho dusíme. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli, kterou osmahneme na 2 lžících sádla. Zaprášíme ji moukou, promícháme a společně dál smažíme. Zásmažku přidáme k poloměkkému zelí, promícháme a dusíme doměkka. 3. Bram­bory omyjeme, rozkrájíme na kous­ky a vaříme je v osolené vodě asi 20 minut doměkka. Potom vodu sli­jeme a brambory rozšťoucháme. Štouchané brambory smícháme v míse s dušeným zelím, vše osolí­me a znovu promícháme. Lepenici uchováváme v teple. 4. Z masa tvarujeme rukama navlhče­nýma studenou vodou malé karbanát­ky, které obalujeme v hladké mouce a pokládáme do rozpáleného oleje. Na středním plameni je smažíme po obou stranách zhruba 7 minut. Karbanátky odkládáme na papírové ubrousky, které nám odsají přebytečný tuk. Na talíře rozdělíme lepenicí a obložíme ji masovými karbanátky a paprikami.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 01.10.03 vloženo
  • 7554x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 1035 kcal, 4330 kJ, 28 g bílkovin, 83 g tuků, 48 g sacharidů
  • karbanátky:
  • 1 malá cibule
  • 2 malé barevné papriky
  • 500 g mletého masa
  • 1 vejce
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • špetka mleté pálivé papriky
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 250 ml rostlinného oleje
  • lepenice:
  • 300 g kysaného bílého zelí
  • 150 ml vody
  • kmín
  • 1/2 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 600 g oloupaných brambor
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mleté masové karbanátky s lepenicí a s kousky barevných paprik

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Mleté masové karbanátky s lepenicí a s kousky barevných paprik

Kvetka
149 příspěvků 3.12.09 20:31
Re: Mleté masové karbanátky s lepenicí a s kousky barevných papri

Já, když už mám lepenici pěkně smíchanou a připravenou k servírování, zapomenu na všechna předsevzetí zhubnout, sáhnu do lednice, vyndám šlehačku a trošku jí do té lepenice naliju a promíchám. Říkám vám - zázrak. Dnes večer se do toho znovu pustím.

Eja
3861 příspěvků 25.1.09 03:43
Taky doporučuji,

dělám ji stejně jako Glama a dělám ji dost často. Zelí nedusím moc doměkka, aby si zachovalo kyselou chuť a víc v bramborech vyniklo. Pro sebe jen tak bez všeho a manželovi k tomu kousek uzeného. Mňam.

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Souhlasím ...

s Glamou, lepenice je naprosto vynikající jídlo i když se dnes skoro nevaří a je to škoda.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Lepenice

Lepenice je naprosto skvělé, trochu pozapomenuté jídlo. Dělávám ji a strávníci se radují. Zelí nezahustím, jen podusím, nepřidám kmín, (ten v kysaném zelí stačí) a po promíchání dušeného zelí se šťouchanýma bramborama omastím a ozdobím smaženou cibulkou.
Vynikající jídlo!!! Tam kde by strávníci neocenili vařené brambory se zelím, jsou lepenicí nadšeni! Moc doporučuji!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz