Recept Mleté maso v květáku

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mleté maso v květáku

Postup

Uvařte do poloměkka v osolené vodě 1 větší květák. Promíchejte 380 g mletého masa s 1 vejcem, 1 drobně nakrájenou cibuli, mletým pepřem, solí, 2 lžícemi jemně nasekané petrželky a na kousky natrhanou, v mléce namočenou houskou. Tuto směs vtlačte dovnitř mezi růžičky květáku a vložte do pekáčku vymazaného máslem. V kastrolku připravte bešamel z 350 ml mléka a 2 lžíce světlé jíšky a ochuťte ji muškátovým květem, solí a pepřem. Bešamelem přelijte květák a při 180 stupních v troubě zapečte dozlatova.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 07.05.04 vloženo
  • 15833x zobrazeno

Ingredience

  • 1 větší květák
  • 380 g mletého masa
  • vejce
  • cibule
  • mletý pepř
  • sůl
  • 2 lžíce jemně nasekané petrželky
  • mléko
  • housku
  • máslo na vymazání pekáče
  • 350 ml mléka
  • 2 lžíce světlé jíšky
  • muškátový květ

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mleté maso v květáku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Mleté maso v květáku

bea234
2 příspěvky 05.07.11 11:19

Bylo to vynikající :potlesk: .Rodině to velmi chutnalo.Jen já zápasila s plněním květáku,ale nakonec se mi to povedlo :palec:

anickav
2904 příspěvků 02.02.09 18:09
Re: Mleté maso v květáku

Kvôli svojmu zjednodušovaniu všetkého, čo sa len dá, som mäsovú zmes dala do mierne vydlabanej hlávky karfiolu, ostatné podľa receptu. Krásny receptík, jedlo skvelé!

Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mleté maso v květáku,

připadám si jako génius Jára Cimrman, on průkopník slepých uliček, já objevitel zapadlých vlastenců a geniálních skvostných receptů :-)))

anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mleté maso v květáku

Teda, toto je nádhera, čo mi zas unikla! Mám kúpenú brokolicu, vlastnú sestru karfiolu, tak idem na to! Vďaka za objav týždňa!

nudle
137 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mleté maso v květáku

tak tohle vyzkousim s psenicnou bilkovinou, to vypada dobre. pekny vecer

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mleté maso v květáku - Ejo,

Nejdřív jako slušná „holka“ zdravím a přeju hezký večer, určitě něco podniknu i když tady ten vedle se šklíbí, jenomže já takové můžu a to i studené. A chodím
stále uždibovat až pak třeba není co. Pa…:-)))

Eja
3861 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mleté maso v květáku

Zlato, vyzkoušej to, je to fakt moc dobré - už jsem to dlouho nedělala, taky jsem ráda za vytažení receptu. Taky je moc dobré lehce ovařit malou hlávku nejlépe nového zelí nebo kapusty, postupně otevřít listy jako když se rozvíjí poupátko a mletým masem pomatlat každý list a pak zase složit dohromady, stáhnout motouzkem a upéct.

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mleté maso v květáku ... alis,

tedy víš, že jsi poklad neboť se Ti povedlo něco dokonalého, vytáhnout dokonalý recept … díky moc. Něco podobného mám někde mezi výstřižky, ale tam je to masíčko schované v takové květákové boudičce, ještě jsem to nezkoušela a tak ani nevím jak to chutná, ale tohle mi příjde lepší.
Jen na okraj i já bych se moc ráda potkávala s těmi po, kterých se Tobě i mně stýská. Měj se hezky, zdraví Z.

Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mleté maso v květáku

Jedním slovem - vynikající. Když člověk realizuje takový recept z Labužníka, najednou ho má zase rád :-) Jen je mi líto, že tu tolik plodných a inspirativních labužníků už není :-) Přesto - kdybys snad, Pampeliško, někdy nahlédla: děkuji za recept, děkuji za inspiraci, děkuji za skvělou večeři :-)

Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mleté maso v květáku

To vypadá opravdu moc zajímavě a moc dobře. Tento recept si nenechám ujít, už se těším.

daga
30 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mleté maso v květáku

Dobrý nápad. Zítra to budu dělat po třetí. Do bešamelu přidávám našlehané vejce.

lin
90 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mleté maso v květáku

Tak jsem trošku listovala v receptech a objevila tenhle, v neděli jsem ho vyzkoušela a bylo to moc dobré … měla jsem strach z toho plnění, ale šlo to dobře :o)

Cuso
349 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mleté maso v květáku

Pampelisko, genialne. Nemam slov. Velmi pekne dakujeme za skvely recept. Strasne dobre sme sa najedli.

Alu
147 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mleté maso v květáku

Teda Pampeliško, tenhle recept nějak unikl mé pozornosti. Šup, už je v mých oblíbených, to musím vážně někdy zkusit.

Pampeliska191
1075 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mleté maso v květáku

Eleen, ja to zapekam v tom zeleznem hrnci, jak je na obrazku a pecu to na
160-170 stupnu asi 15-20 minut a pak to odkryte pecu dalsich asi 20 az 30 minut. To zalezi jak mas velky kvetak a taky jaky je. Do nektereho se podari vtlacit vice masa a do nektereho mene. Proste to kontroluj, aby to melo zlatou upecenou barvu. Neboj se maso se Ti tam urcite dobre propece. Ale hlavne si dej pozor, aby jsi kvetak hodne nepredvarila. Radeji ho nechej jenom chvilku prejit varem, on se dopece v troube. Ale zase aby jsi ho nemela hodne tvrdy, nebo by Ti neslo dobre do neho vtlacet to maso. Vsak Ty jsi sikula a uvidis, ze to zvladnes a ze se budete jenom olizovat. Pri dalsim peceni, uz sama poznas co to chce. Preji dobrou chut a dej vedet jak to dopadlo. Papa

Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
PAMPELIŠKO,

prozraď mi, prosím, jak dlouho asi zapékáš. Hodinku??? A celou dobu odkryté??? Mám strach, aby ml. maso uprostřed nezůstalo syrové. To víš, chci být doma zase ta nejlepší, tak se raději ptám dopředu (čas zkoušky tohoto receptu totiž nastává). ;-D

Pampeliska191
1075 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mleté maso v květáku

Trikolko, promin, ja v minulosti prehlidla Tvuj prispevek k tomuto receptu. Dekuji Ti za nej a jsem rada, ze vam to chutnalo. Muj muz moc kvetak mit nemusi, ale tohle si nemohl vynachvalit, jak mu to chutnalo. Ono to taky moc zajimave vypada, kdyz pak ten kvetak nakrajis na platky, vid?
Mej se hezky-ahoj

trikolka
383 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mleté maso v květáku

ja jsem to tak pekny nemela, ale zato jsem mela dva maly kvetaky (coz byl asi taky ten duvod). vyhrala jsem si s tim nicmene dost a hlavne ze nam to strasne chutnalo :)

Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mleté maso v květáku

Pampeliško, zbožňuju květák na jakýkoliv způsob. Podobný recept jsem kdysi zkoušela, ale bylo tam, že opatrně vydlabeme vnitřek většího květáku a naplníme mletým masem (dokonce je to v té kuchařce vyfocené!). Vůbec to nebylo proveditelné, hlávka se samozřejmě okamžitě rozpadla. Tohle je výborný nápad, to mi nedošlo, že bych to mohla udělat takhle, vypadá to nádherně a konečně vím, jak na to. Děkujuu moc.

pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mleté maso v květáku - přidány obrázky

díky Pampelisko :)

Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mleté maso v květáku

Pam ty fotky jsou úúúúúúúúúžasné… to muselo být papáníčko… až jsem si zaslintala klávesnici :))) předpokládám že nezbylo co? :))))

Pampeliska191
1075 příspěvků 12.05.04 03:17
Trikolka,

uz jdu pepickovi poslat obrazky k tomuto receptu, ktere jsem vyfotila.
Vsem vam preji dobrou noc

trikolka
383 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mleté maso v květáku

Trikolka kvetak dneska udelala a moc si pochutnala, muj pan domaci taky. diky za uzasnej recept

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mleté maso v květáku

a jéééééje, Pampeliško, to zase bude sekt s jahůdkami, večer na chatu…ty se ale máš…podobný recept znám s brokolicí, ale tohle může být opravdu mňamka…a nemusíš mít žádné obavy ze samochvály…sice se říká, že smrdí, ale po vyzkoušení tohoto receptu se budeme moci chválit úplně všichni…takže budeme smrdět hromadně…:-))))

Pampeliska191
1075 příspěvků 10.05.04 18:46
Eleeeen

Neni dobre si chvalit sve recepty, ale muzu skutecne doporucit.Ale pozor, aby se kvetak nerozvaril. Ja ho dala varit do slane vody primo do pekace a povarila ho jen mirne z jedne strany, pak obratila a nechala vychladnout. On tim varenim zmekne a snadno se plni masem. V receptu mam napsano 380 g mleteho masa, ale ja tam davam vzdycky vice. Po zaliti besamelovou omackou posypu susenou krajenou pazitkou a zapekam dozlatova. Nekdy poliju hotovy kvetak bylinkovou omackou, nekdy studenym koupenym sosem. Hotovy upeceny kvetak krajim na tenke platy. Vypada a chutna to moc dobre. Dneska to memu manzelovi obzvlaste velmi chutnalo a udelil mi velkou pochvalu hehehe

Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mleté maso v květáku

Pampeliško, to vypadá moc a moc dobře!!!! Někdy to vyzkouším. Děkuju za tip, tohle by mě vážně nenapadlo.

Pampeliska191
1075 příspěvků 08.05.04 22:03
Sarko

Zalezi jaky mas pekac. Ja mam takovy vysoky z toho tezkeho zeleza a v nem to delam. Pokud mas kvetak moc velky, tak klidne ho muzes rozkrojit a polozit rozkrojenou casti dolu.
Ja jsem si prave dnes koupila kvetak a v pondeli to budu opet delat k obedu.
Preji pekny vikend

Labužník Sarka
433 příspěvků 08.05.04 17:20
Re: Mlete maso v kvetaku

Pampelisko, ten kvetak se vari cely a nebo napul. Cely kvetak prece do pekace prece nedostanes? Dik

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz