Recept Mleté maso se smetanou a cuketami

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Troubu předehřejeme na 200°C. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a cibuli s česnekem osmažíme dosklovita. Pak přidáme mleté maso. Veškeré hrudky vařečkou rozmícháme a mírně maso upravujeme dohněda. Stále mícháme. Přidáme rajský protlak, rozdrcenou kostku hovězího vývaru a kukuřičnou mouku. Dobře zamícháme a dalších 5 minut dusíme. Dochutíme. Polovinu směsi urovnáme do 1,4 l varné mísy a zbytek uložíme do chladna. Do pánve přidáme zbývající olej a ohřejeme. Přidáme houby a při vyšší teplotě za stálého obracení opékáme dozlatova. Houby rozložíme na vrstvu mletého masa ve varné míse a posypeme rozmarýnem. Cukety nakrájíme šikmo na plátky. Plátky vložíme do pánve a osmažíme do průhledna. Polovinu plátků z cuket navrstvíme na houby. Cukety potřeme 3 lžícemi smetany a přikryjeme vrstvou mletého masa. Uhladíme, položíme vrstvu cuket a na ně zbývající smetanu. Pečeme v troubě 35 minut.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 02.02.04 vloženo
  • 7050x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 nasekaná cibule
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 700 g mletého libového hovězího masa
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 kostka hovězího vývaru
  • 1 lžička kukuřičné mouky
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 225 g žampionů nakrájených na plátky
  • 2 lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu (může být i sušený)
  • 450 g cuket
  • 200 ml sladké smetany

Doporučená příloha

  • zelené fazolky, nakrájená mrkev, smetanová bramborová kaše. V létě se hodí čerstvý zeleninový salát a opeč

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mleté maso se smetanou a cuketami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Camo
13 příspěvků 29.07.10 18:59
Re: Mleté maso se smetanou a cuketami

udělala jsem to kuřecí variantou, podávala s kaší a je to moc dobré jídlo. hovězí nejím, ale hovězí + rozmarýn je výtečná kombinace

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz