Recept Mleté česnekové biftečky (pro Lvy)

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

K mletému masu přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, pepř, prolisovaný česnek a osolíme. Z dobře promíchané směsi tvarujeme menší ploché bifteky, na tuku je zprudka po obou stranách opečeme dozlatova, podlijeme menším množstvím vývaru, zmírníme příkon tepla a dusíme pod pokličkou doměkka. V případě potřeby podlijeme ještě vývarem a občas obrátíme. Dušené bifteky vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, přidáme mouku, osmahneme a zředíme vývarem. Osolíme, prošleháme a nakonec přidáme bílé víno, vložíme bifteky, prohřejeme a podáváme s vařenými brambory. Pokrm doplníme salátem nebo kompotem z ovoce. Čerpáno z knihy Vaříme podle hvězd (2001).

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 25.06.05 vloženo
  • 3579x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500-600 g mletého masa
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 PL hladké mouky
  • 3 PL bílého vína
  • trochu vývaru
  • 3-5 stroužků česneku
  • mletý pepř
  • sůl
  • tuk na opečení.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mleté česnekové biftečky (pro Lvy)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz