Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Strouhanku prelejte 2 dl smetany rozmíchané s 1 dl vody a nechte bobtnat 10 minut. Na pánvi rozehrejte máslo a na nem orestujte cibuli a zampiony. Nechte zchládnout. V míse smíchejte strouhanku, maso, bramborovou moucku, vejce, sul, pepr,tymián a osmazenou cibuli se zampiony. Dejte do chladnicky na 1 hodinu. Brambory nakrájejte na tenké plátky a rozlozte je, lehce osolené, do pekáce. Prelejte je 2 dl smetany a pecte je na nejspodnejsí drázce trouby vyhráté na 200 st. C 20 minut. Mezitím zformujte maso na 10 kulatých bifteku a kazdý obtocte plátkem slaniny. Vyjmete brambory z trouby a rozlozte na ne bifteky. Dejte zpet do trouby, tentokrát na prostrední drázku, teplotu zvyste na 225 st. C a pecte 20-25 minut, az jsou brambory mekké. Kazdý biftek ozdobte plátkem rajcete a snítkou petrzelky. Tip.: Do masové smesi pridejte rozetrený cesnek. Polovinu strouhanky nahradte ovesnými vlockami.
Recept je z kategorií: Mleté maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Mleté bifteky na bramborách
353 příspěvků 25.1.09 03:43
Spisere, není zač
, já děkuji za tvoje recepty, protože
většinou skončí mezi oblíbenými, a zvláště dík za tvůj
nevysychající pramen receptů na pomalý hrnec, už jsme si mockrát díky
tobě pochutnali a tak se těším na další…mimochodem i tenhle mám
v plánu v nejbližší době zkusit
))).
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Tulinko, dekuji za upozornení. Chybu jsem opravil.
353 příspěvků 25.1.09 03:43
A co ty žampiony- ty se přidají k masu do bifteků nebo mezi brambory?