Recept Mléčná nastavená majonéza

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Mléčná nastavená majonéza

Úvod

Takto připravenou majonézu používám nejen do různých salátů, ale i jako základ pro některé pomazánky - např. Hříbková pomazánka (ze sušených), kterou jsem na Labužník také vložila. Je vhodná také jako základní složka dresinků např. na zeleninu; doplněk hranolků pečených v troubě.

Majonéza je méně tučná, než ta klasicky vyráběná pouze ze žloutků, je pevná, neroztéká se.

Z uvedeného množství surovin lze vyrobit cca 200 g hotového výrobku, které obsahuje pouze 30 g oleje.

Postup

K výrobě majonézy si nejprve uvaříme kaši z mléka a mouky. Necháme vychladit. Do mixéru vložíme žloutek, cukr, sůl a citrónovou šťávu. Mixér spustíme a pomalu přikapáváme stanovené množství oleje. Po zašlehání oleje postupně zapracováváme vychladlou kaši. Důkladně mixujeme. Po dohotovení necháme v chladu odpočinout, ztuhnout.

Recept je z kategorií: Majonézy Omáčky studené Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 08.02.14 vloženo
  • 5009x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 30 minut

Ingredience

  • 135 ml mléka
  • 30 g hladké mouky
  • 1 žloutek
  • 30 g oleje
  • 1/2 PL citrónové šťávy nebo octa
  • cukr
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 8.9.14 11:29

Majonéza ochucená drceným česnekem, cibulí, osolená, opepřená a smíchaná s velkou hrstí sekané petrželové natě. Podávaná jako omáčka ke grilovanému masu, pečeným houbám a pečeným bramborám.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

birkana 8.2.14 08:12

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Mléčná nastavená majonéza

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Mléčná nastavená majonéza

Dadooa
268 příspěvků 9.2.14 15:32

@birkana Ja jak vidim kravinu, reaguju jako bejk na muletu :lol: :mavam:

birkana
1689 příspěvků 9.2.14 13:37

Proto jsou v názvu slova „mléčná“ a „nastavená“, aby nebyl zavádějící 8o Z čeho je vyrobena majonéza Light?

Já vás k ničemu nenutím, jíst to nemusíte!!! Mixujte si „klasiku“, žloutky s olejem :twisted: Mimochodem, tam kde je třeba použít tu Poctivou majonézu (přeliv na chlebíčky :idea: ), tam dávám tu Pravou :jazyk:

@Dadooa, než jsem stačila reagovat na @KaiQ, předešla jsi mne. Díky za podporu :kytka: :kytka: :kytka:

Dadooa
268 příspěvků 9.2.14 13:29

@KaiQ A on te nekdo nuti to jist??
Besamel se mixuje za postupneho prilevani oleje?

Birkana, je to presne vystizny, nech to jak to je. :-)

KaiQ
6 příspěvků 9.2.14 13:02

Dámy promiňte, ale tohle přeci není majonéza :). To je něco jako variace na bešamel. Netuším proč bych měl jíst mouku uvařenou v mléce, to zase tak zdravé a lehké není. To je něco jako šunka, ve které je jen 30% masa. Nazývejme prosím věci správnými jmény. Navrhuji změnit název: Studená bešamelová omáčka.

Zuzka1973
2362 příspěvků 8.2.14 09:23

Také já děkuji a ukládám :kytka:

Eja
3863 příspěvků 8.2.14 08:28
Děkujeme
:hug:
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz