Recept Mléčná nastavená majonéza

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mléčná nastavená majonéza

Úvod

Takto připravenou majonézu používám nejen do různých salátů, ale i jako základ pro některé pomazánky - např. Hříbková pomazánka (ze sušených), kterou jsem na Labužník také vložila. Je vhodná také jako základní složka dresinků např. na zeleninu; doplněk hranolků pečených v troubě.

Majonéza je méně tučná, než ta klasicky vyráběná pouze ze žloutků, je pevná, neroztéká se.

Z uvedeného množství surovin lze vyrobit cca 200 g hotového výrobku, které obsahuje pouze 30 g oleje.

Postup

K výrobě majonézy si nejprve uvaříme kaši z mléka a mouky. Necháme vychladit.

Do mixéru vložíme žloutek, cukr, sůl a citrónovou šťávu. Mixér spustíme a pomalu přikapáváme stanovené množství oleje. Po zašlehání oleje postupně zapracováváme vychladlou kaši. Důkladně mixujeme. Po dohotovení necháme v chladu odpočinout, ztuhnout.

Recept je z kategorií: Majonézy Omáčky studené Studená kuchyně


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.02.14 vloženo
  • 3924x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 30 minut

Ingredience

  • 135 ml mléka
  • 30 g hladké mouky
  • 1 žloutek
  • 30 g oleje
  • 1/2 PL citrónové šťávy nebo octa
  • cukr
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 08.09.14 11:29

Majonéza ochucená drceným česnekem, cibulí, osolená, opepřená a smíchaná s velkou hrstí sekané petrželové natě. Podávaná jako omáčka ke grilovanému masu, pečeným houbám a pečeným bramborám.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

birkana 08.02.14 08:12

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Mléčná nastavená majonéza

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Dadooa
268 příspěvků 09.02.14 15:32

@birkana Ja jak vidim kravinu, reaguju jako bejk na muletu :lol: :mavam:

 
birkana
1663 příspěvků 09.02.14 13:37

Proto jsou v názvu slova „mléčná“ a „nastavená“, aby nebyl zavádějící 8o Z čeho je vyrobena majonéza Light?

Já vás k ničemu nenutím, jíst to nemusíte!!! Mixujte si „klasiku“, žloutky s olejem :twisted: Mimochodem, tam kde je třeba použít tu Poctivou majonézu (přeliv na chlebíčky :idea: ), tam dávám tu Pravou :jazyk:

@Dadooa, než jsem stačila reagovat na @KaiQ, předešla jsi mne. Díky za podporu :kytka: :kytka: :kytka:

 
Dadooa
268 příspěvků 09.02.14 13:29

@KaiQ A on te nekdo nuti to jist??
Besamel se mixuje za postupneho prilevani oleje?

Birkana, je to presne vystizny, nech to jak to je. :-)

 
KaiQ
6 příspěvků 09.02.14 13:02

Dámy promiňte, ale tohle přeci není majonéza :). To je něco jako variace na bešamel. Netuším proč bych měl jíst mouku uvařenou v mléce, to zase tak zdravé a lehké není. To je něco jako šunka, ve které je jen 30% masa. Nazývejme prosím věci správnými jmény. Navrhuji změnit název: Studená bešamelová omáčka.

 
Zuzka1973
2066 příspěvků 08.02.14 09:23

Také já děkuji a ukládám :kytka:

 
Eja
3788 příspěvků 08.02.14 08:28
Děkujeme
:hug:
Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz