Recept Mladé zelí s hlívou Dia Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Mám ráda lehká a jednoduchá jídla, zeleninu a houby. Na mladé zelí se těším každý rok a užívám si ho na kila. Tohle byl můj dnešní oběd. Asi nic pro chlapy :-) I když klidně se maso „přiložit“ může!

Postup

Na větší kusy pokrájet zelí, dát na trošku oleje (jaký kdo rád), osolit, přidat kmín. Chvilku orestovat do zmenšení objemu, ale aby se nepřismahlo a podlít malým množstvím vody. Do vydušení vody restovat, ale aby zůstalo trochu křupavější.
Vedle na trošku oleje horkého přidat na větší kusy pokrájenou hlívu. Osolit, také pokmínovat, opepřit a zprudka restovat pár minut. Bez vody!

Na talíř dát zelí, na něj hlívu, pokropit sojovou smetanou, ozdobit praženýma mandlema. Výborné!

Může být i přílohou k pečenému kuřecímu masu nebo vařenému hovězímu.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.04.11 vloženo
  • 3953x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1/2 hlávky mladého, jarního zelí
  • 250 g hlívy
  • olej
  • sojová smetana Gran cucina
  • (nebo šlehačka, ale už neni veg!)
  • sůl
  • kmín
  • pepř

Doporučená příloha

  • nic

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mladé zelí s hlívou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
JanP
141 příspěvků 19.04.11 19:50

Ydravím jaga13.
Za 5 rokov, čo som na labužníkovi „nelabužníčil“ sa dosť zmenilo. I keď mnoho nickov mi je zámych zo starších čias. :-)

 
di
2451 příspěvků 19.04.11 19:18

Mívali jsme tu obchod s houbami přímo od pěstitele; žampiony za cca 35-45 Kč (podle velikosti), hlíva stála kolem 70 Kč za kilo. Moc ráda (a často) jsem tam nakupovala, bohužel před nedávnem obchod zrušili, škoda - 120 Kč/kg hlívy (tj. běžná cena tady) mi v tomto srovnání přijde už kapku dost.
Recept vypadá fajn, příležitostně vyzkouším. Ovšem - když je dobré mladé zelí, není nic lepšího, než je nakrájet na čtvrtky, uvařit v mírně osolené vodě a podávat sypané sýrem a polité máslem; přes léto to dělám docela často, i jinak totálně masožravý syn se po tom může „umlátit“.

 
jaga13
399 příspěvků 19.04.11 18:43

wydři pěkný recept, vylepším hlívu o mědvědí česnek a budu si myslet, že mám zelíčko a masem :-) Janíčku, wydra je přece holka, jinak by to byl wydr :wink:

 
JanP
141 příspěvků 19.04.11 14:44

Zdravim.
Neviem, či si muž alebo žena. Ale to nie je dôležité. Iba ak k vôli osloveniu.
Pestoval som hlivu na záhrade, tak viem porovnať náklady na produkciu. Preto si myslím, že v obchodných reťazcoch ju statočne predražujú.
Toť vše.

 
wydra  19.04.11 14:07

No, draha je, 100,– /kg ale na ty dva az tri obedy za 25,– Kc to neni zas tak moc !? Tohle mnozstvi bylo i na rizky pro 2 lidi. Brambory a je dobry a ne drahy obed.

 
JanP
141 příspěvků 19.04.11 14:01

Mám rád hlivu. Je výborná i ako samostatný chod.
Len škoda, že v obchodoch nevedia čo si za ňu pýtať. A tak ju robím len zriedka.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Chléb s celerem Chléb s celerem
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz