Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
wydra Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Mám ráda lehká a jednoduchá jídla, zeleninu a houby. Na mladé zelí se
těším každý rok a užívám si ho na kila. Tohle byl můj dnešní oběd.
Asi nic pro chlapy I když klidně se maso
„přiložit“ může!
Na větší kusy pokrájet zelí, dát na trošku oleje (jaký kdo rád), osolit, přidat kmín. Chvilku orestovat do zmenšení objemu, ale aby se nepřismahlo a podlít malým množstvím vody. Do vydušení vody restovat, ale aby zůstalo trochu křupavější. Vedle na trošku oleje horkého přidat na větší kusy pokrájenou hlívu. Osolit, také pokmínovat, opepřit a zprudka restovat pár minut. Bez vody! Na talíř dát zelí, na něj hlívu, pokropit sojovou smetanou, ozdobit praženýma mandlema. Výborné! Může být i přílohou k pečenému kuřecímu masu nebo vařenému hovězímu.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
nic
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Mladé zelí s hlívou
141 příspěvků 19.4.11 19:50
Ydravím jaga13.
Za 5 rokov, čo som na labužníkovi „nelabužníčil“ sa dosť zmenilo. I keď mnoho nickov mi je zámych zo starších čias.
2452 příspěvků 19.4.11 19:18
Mívali jsme tu obchod s houbami přímo od pěstitele; žampiony za cca 35-45 Kč (podle velikosti), hlíva stála kolem 70 Kč za kilo. Moc ráda (a často) jsem tam nakupovala, bohužel před nedávnem obchod zrušili, škoda - 120 Kč/kg hlívy (tj. běžná cena tady) mi v tomto srovnání přijde už kapku dost.
Recept vypadá fajn, příležitostně vyzkouším. Ovšem - když je dobré mladé zelí, není nic lepšího, než je nakrájet na čtvrtky, uvařit v mírně osolené vodě a podávat sypané sýrem a polité máslem; přes léto to dělám docela často, i jinak totálně masožravý syn se po tom může „umlátit“.
wydři pěkný recept, vylepším hlívu o mědvědí česnek a budu si myslet, že mám zelíčko a masem
Janíčku, wydra je přece holka, jinak by to
byl wydr 
141 příspěvků 19.4.11 14:44
Zdravim.
Neviem, či si muž alebo žena. Ale to nie je dôležité. Iba ak k vôli osloveniu.
Pestoval som hlivu na záhrade, tak viem porovnať náklady na produkciu. Preto si myslím, že v obchodných reťazcoch ju statočne predražujú.
Toť vše.
No, draha je, 100,– /kg ale na ty dva az tri obedy za 25,– Kc to neni zas tak moc !? Tohle mnozstvi bylo i na rizky pro 2 lidi. Brambory a je dobry a ne drahy obed.
141 příspěvků 19.4.11 14:01
Mám rád hlivu. Je výborná i ako samostatný chod.
Len škoda, že v obchodoch nevedia čo si za ňu pýtať. A tak ju robím len zriedka.