Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gmp Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Ořechy pomelu, smíchám ze strouhankou a nechám stát. Cibulku oddělím
od zeleného tak, aby byly přibližně stejné kousky, kdo trvá přesnějším
údaji, tedy je to 45,6mm . Vložím do hrnce, zaliji vroucím vývarem a cca
10 minut povařím. Vyjmu,prudce ochladím, na cedniku nechám okapat, vhodným
způsobem nachystám na talíř či půlmisku.
Na suché pánvi lehce opražím ořechy a strouhanku. Přidám máslo,
promíchám a vzniklou posejpku elegantně pohodím po cibuli.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Chuťovky Přílohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
2904 příspěvků 30.06.12 22:39
Ty si sa dal na zeleninu???
Je jeden tradicny catalansky recept „calçots“ na jarnu grilovanu cibulu s orieskovou omackou mozno ked experimentujete treba vyskusat.
http://www.youtube.com/watch?…
http://www.youtube.com/watch?…
…voni sou na mně takovej hodnej, tak jim tajdle hned šoupnu dedikaci na recesspis
…tak jsem cibuličky nechal i s držátky, abych je posléze i s držátky snědl


Když se tu recept objevil, tak byl v kategorii ZÁBAVNÉ RECEPTY
Před víkendovou grilovačkou se v jídle trošku krotím, ale když jsem viděl těch 10 ubožátek na talíři, tak šla zábava stranou; vyčistil jsem lednici a přidělal knedle s vejci.
Nakonec jsem se dobře najedl… a tu „posejpku“ rozhodně ještě zopakuji (ke chřestu, pórku, květáku, ke květáku s kakaem). Kdyby bylo lze hodnotit separátně, tak bych dal plno hvězd. Ta posýpka je opravdu prvotřídní