Recept Míša řezy

(Hodnoceno 3x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Míša řezy

Postup

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, kakao, mouku s práškem a sníh z bílků. Vymíchané těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme ve středně teplé troubě. Vychladlý plát potřeme krémem z vyšlehaného tvarohu s herou, cukrem a rumem. Navrch naneseme polevu z tuku, kakaa a cukru, kterou si připravíme ve vodní lázni nebo v páře.

Recept je z kategorií: Rychlé moučníky

Nahlásit recept

  • 224752x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • *Těsto*
  • 6 vajec
  • 6 lžic cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 30g kakaa
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 1 1/4 prášku do pečiva
  • *Krém*
  • 2 tvarohy(500g)
  • 1 hera
  • 150g cukru
  • rum
  • *Poleva*
  • 1/2 stoprocentního tuku
  • kakao
  • 100g cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

HolkaSikovna 05.10.18 11:07

Paráda! Dělám také podle https://www.pomodo.cz/…ezy-na-plech a tyto recepty jsou pro mě top.

Odkaz na uvaření

Alois Nebel 28.01.17 10:47

Recept neodpovídá obrázku neumíte tam napsat že se mají dělat dvě těsta

Odkaz na uvaření

dtdttttttt 09.11.13 17:22

Dovoluji si podotknout, že obrázek neodpovídá receptu, já tam prostě vidím navrchu kousek piškotu a na něm teprv polevu…bud je to posypané drobky a nebo tam je tenký plát těsta a na něm teprv poleva…a také místo Hery je lepší máslo…máslo je máslo a Hera je nenahradí, navíc je to nezdravý ztužený rostlinný tuk…

Odkaz na uvaření

capucino33 08.08.13 20:57

moc dobré, moc mi teda nevyskočil piškot, nebo jsem měla velký plech, nikdy tohle neodhadnu :) :) dětem chutná moc :)

Odkaz na uvaření

Lenka Kr. 02.11.10 13:28

Odkaz na uvaření

ajta 09.10.10 18:39

Co dělat když vám zbydou v lednici dva měkké tvarohy?
No přece „Míša řezy“!! :-)
Dle tohoto receptu vám vznikne neuvěřitelně „žravý“ dezert.
Polevu jsem „obohatila“ ještě o čokoládu na vaření.

Stránka:  1 2 Další »

Diskuse k receptu Míša řezy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Monpy
9 příspěvků 18.02.16 17:11
Výborný zákusok

Do tvarohovej plnky jedine maslo. Osvedcena leskla a nelamava poleva od skusenej cukrarky, ktoru pouzivam roky: 200g cokolada na varenie, 50g maslo, 30g tuk.

meXxi
6 příspěvků 22.07.12 13:30

Řezy byly výborné, jen se mi zdála jedna celá hera moc (u tvarohu), tak jsem dala jen půlku. A polevu jsem vyzkoušela z těch ledových kaštanů a mohu jen doporučit tenhle tip :)

01_Lucie
2 příspěvky 31.03.11 23:07

Já jsem do krému dala máslo, protože v čem je máslo tak je vždycky dobré a místo polevy jsem udělala polevu z čokolády milka a je to moc dobré…

Anitta
521 příspěvků 31.03.11 20:39

Vypada to dobre, az na ty nezdrave margariny.....! :roll:

01_Lucie
2 příspěvky 31.03.11 14:34

Děkuji moc za recept, právě jsem ho dedělala a je přesně tak moc dobrý jak jsem čekala:) Sice to chtělo trochu zkoušení různých druhů tvarohů, protože tady (Bukurešť) jsou některé potraviny jiné, ale díky tomu, že jsem se vrhla do přípravy Míša řezů jsem objevila měkký tvaroh ve kterém nejsou hrudky:) Hezký den,
 L.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.03.11 19:54

Anetko, někdo ???? :-P

Anetka83
6 příspěvků 15.03.11 19:06

hihi :) tady si někdo musí rýpnout :)já vím,ale mě se už nechtělo :)

casino
4488 příspěvků 14.03.11 21:47

Anetka83,
pod každým Vámi psaným komentářem máte tlačítko EDITOVAT…
Stačí kliknout, a něco uvidíte… :-) :-D :lol: :mrgreen:

Příspěvek upraven 14.03.11 v 21:47

jolana
5066 příspěvků 14.03.11 21:36

Anetko, taky diky :)

Anetka83
6 příspěvků 14.03.11 19:32

Tvaroh.Aha děkuji všem za téma tvaroh.!!TAKŽE VANIČKOVÝ NE ,ALE TEN V KOSTCE DĚKUJI!!! :palec: :wink:

Anetka83
6 příspěvků 14.03.11 19:29

Ale tady není psáno,že to nemá být tvaroh z vaničky????

Anetka83
6 příspěvků 14.03.11 19:28

No právě a tahle se nepřipálí ani není tak tuhá je výborná a hodně s ní pracuji :)

Anetka83
6 příspěvků 14.03.11 19:27

Jo a do té polevy,když jí už hotovou odstavíte můžete ještě do ní přidat jakkoukoliv čokoládu :)a nechat jí dodatečně rozpustit ,ale tím pádem dejte méně cukru!Podle chuti

Anetka83
6 příspěvků 14.03.11 19:23

Ahojky.Jen chci říct,že znám jiný způsob na polevu, který není nutný připravovat na vodní lázni!!!Je téměř stejný jako tento..téměř :)Prostě rozehřejte 100 g omega(na velmi mírné tepotě varu)
200 g moučka
100 g 100% kakaa
2 lžičky solamylu
Do ruzpuštěného tuku nasypete cukr a kakao a solamyl nasypete přímo do polevy a až směs bude úpně hladká tak jí ihned poléváme řezy a nechá se pěkně ztuhnout.Je výborná a dá se použít i na domácí čokoládu.A zaručuji ,že se nepřipálí.Je výborná :palec: :palec: !!A je to podle mě jednoduší!Než ještě ohřívat druhý hrnec s vodou?? :palec: :palec: :palec:

Příspěvek upraven 14.03.11 v 19:25

ajta
590 příspěvků 09.10.10 18:39

Co dělat když vám zbydou v lednici dva měkké tvarohy?
No přece „Míša řezy“!! :-)
Dle tohoto receptu vám vznikne neuvěřitelně „žravý“ dezert.
Polevu jsem „obohatila“ ještě o čokoládu na vaření.

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Míša řezy

Silvi, to se mi na tom líbí, že člověk může mít z vaření radost,nakopne ho to, zvedne se sebevědomí a ještě se uspokojí chuťové buňky! Ať se Ti daří dál. Ahóóój Terrinka

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Míša řezy

Dnes jsem udělala polevu z ledových kaštanu, které tu někdo doporučuje, ještě jsem přidala 2 čtverečky Vojtíškovy oříškové čokolády a nemá to chybu. :-)
Božínku, mně se dnes daří. :-)))

Myst
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Míša řezy

tak jsem zkusila tento recept, ačkoli jsem v pečení úplný začátečník. Všechno se mi povedlo, až na polevu, která se proměnila v hroznou hmotu. Nakonec jsem tedy použila čokoládu na vaření a bylo to. Až na tu polevu se to dělalo báječně a chutná to taky tak :) takže díky

java
59 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Míša řezy- sylvie

děkuju moc za radu,tak já je taky vyzkouším na ten vyšší plech.Hezký večer,Java

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Míša řezy - javo

Řekla bych, že je to na takový ten středně velký vyšší plech. Už jsem je pekla, je toho dost, neboj.
Dnes se je zrovna chystám péct.
Pěkný den přeje
 Sylvie

java
59 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Míša řezy

recept se mi moc líbí,ukládám,jen nevím kolik je toho těsta?Na jak velký plech,nebo do formy??Zdá se mi 5 lžic mouky,že toho bude na normální plech málo.Ale možná se pletu,když je tam 6 vajec…

Padre
194 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Míša řezy - Handula

Děkuji, drahá přítelkyně - určitě to podle Tvé rady vyzkouším. Hezký den!

Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Míša řezy, Padre

Kupuju 3 ks Led. kaštanů a trochu omegy, asi 5dkg, nechám rozpustit omegu, nalámu kaštany, zamíchám a dávám na tvaroh. Je moc dobrá.

Padre
194 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Míša řezy - Handula

Kolik těch ledových kaštanů se na polevu používá a jakým způsobem se připraví? Prosím, dejte mi vědět. Děkuji!

Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Míša řezy

Na polevu používám Ledové kaštany.

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Míša řezy

Právě jsem chtěla vložit recept na „svoje“ osvědčené Míšy a koukám - on tady je téměř doslovně! Tak se jen připojuji ke chvále tohoto vynikajícího receptu, je mnohokrát vyzkoušený a pro mě osobně ve své kategorii nepřekonatelný. Bona
P.S. Na polevu používám Omegu a na krém místo Hery máslo.

Labužník Phoebe02
20 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lenka

moje prateta používala cedník

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Míša řezy

Vzpomínám, jak z nich spolužačka „maturovala“. Nikdy potom už jsem je nejedla, takže vyzkouším i když jsem v pečení úplný začátečník.
P. :-)

Labužník lenka_02
45 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Míša řezy

Milá děvčata, u nás doma tvaroh moc nefrčí, ale přece jen občas ho dávám třeba na ovocné knedlíky (cca 1× za rok). Pokud je moc mokrý, tak ho tak jak je zabalený, zabalím ještě do několika vrstev novinového papíru a na druhý den je tak akorát. Myslím, že by to šlo i s tvarohem z vaničky. Samozřejmě tvaroh vyklopit třeba do svačinového papíru a teprve potom do novinového nebo jakéhokoliv papíru, který přebytečnou vodu odsaje. Určitě by byly vhodné třeba i utěrky. Tož zkuste, třeba to půjde.

rajce
17 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Míša řezy

V sobotu jsem pekla, do krému jsem dávala Stellu a mohu konstatovat - jedním slovem vynikající.Piškot jako peříčko, lahodný krém, jen na polevu jsem použila hořkou čokoládu. Vyzkoušejte také - mňam!!!

Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Míša řezy - máslo?

Já používám do krému Stellu, je to podobné jako Hera, ale Stela není aromatická a velmi dobře se vyšlehává do pěny. Velmi dobrá je i do pudingových krému, například u větrníků. Zrovna dneska jsem Míša řezy pekla, protože jsme měli návštěvu a všichni si pochutnali. Tyto řezy dávám v létě na chvíli do mrazáku, je to pak příjemně studený zákusek :)

Eja
3854 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Míša řezy

Kari, moje řeč - na veškeré pečení používám pravé máslíčko, žádné ztužené tuky a podobné fujtajbly.

Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Míša řezy

Holky moje zlatý, moc vám děkuju za tolik odpovědí! :-) Já nakupuji většinou v Penny Marketu a tam mají jen vaničkový, takže vyrazím nakupovat někam jinam. A ještě něco, používala jsem Liru, a ta mi za studena moc nejede. Na pečení je ale dobrá. Takže není nad to připlatit si za máslo.
Přeji vám všem pěkné odpoledne a večer :-)

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Míša řezy

mám trochu obavu, že o zmrazení tvarohu ani v kostce ani ve vaničce bych moc nestála…

Vali
1326 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Míša řezy

Kopretinko, dík za informaci, neví někdo zda se dá tento obyčejný tvaroh mrazit, jak vypadá po rozmrazení?

Eja
3854 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Míša řezy

Kopre, než jsem stačila odpověď napsat, tak už tam byla Tvoje, hehe.

Eja
3854 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Míša řezy

Kari, tvarohy ve vaničce tuhnou špatně, podle mne obsahují víc vody než ty kostky, to je vidět už na konsistenci, jsou prima třeba na tvarohový koláč, který se peče, ale na nepečené jsou lepší ty obyčejné.

Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Míša řezy - tvaroh

Polský tvaroh je dobrý, ale ne všem chutná, je chuťově trochu odlišný, připomíná domácí tvaroh. Na tuhle dobrotu ho nepoužívám (raději).

Kari, tvaroh ve vaničce je velmi řídký a nehodí se na tyto řezy, odkaz který ti dala Penda je přesný, nemusí to být přímo tahle značka. Tvaroh balený v kostce je jednak levnější, a hlavně vhodnější pro kterékoli krémy nebo náplně.

Vaničkový tvaroh používám na pomazánky, je jemnější a pro mazání vhodnější :o)

Vali
1326 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Míša řezy

ten normální tvaroh je balený v papíru, slyšela jsem, že je výborný nějaký polský, ale ještě jsem na něj nenatrefila.

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Míša řezy

Kari, normální tvaroh je asi něco takového , prostě normální kostka měkkého tvarohu, buď tučného nebo netučného (nízkotučného)…

Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Míša řezy-Kopretinko

Prosím, co to je jak píšeš „normální obyčejný tvaroh“? Já znám jen ten ve vaničce, z toho to nejde? Pak mi známá někdy dává domácí tvaroh z domácího kravského mléka a ten je takový sypký a suchý, takže se musí spojit se zakys.smetanou a by byl krémový…Nebo nemá být krémový, ale tvrdý a jen se spojí s tím tukem?
Nedávno jsem totiž něco podobného na způsob Míša řezů vytvářela a neztuhlo mi to..:-( Byl to právě tvaroh z vaničky.

pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Míša řezy - přidán obrázek

díky Pendo :)

Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Tvaroh

Není to tak dávno, co zde proběhla diskuse o tvarohu, šlěhaný a nešlehaný a tak. Včera jsem opět dělala tento recept, protože mi opravdu zachutnal a je mi sympatický tím, že je to rychlé a dobré. Protože nebyl normální obyčejný tvaroh koupila jsem tvaroh ve vaničce. Šlehaný. No to jsem si dala!!!! Je hrozně řídký takže jsem z toho byla nešťastná, nakonec jsem to vyřešila tak, že jsem plát těsta rozkrojila na půl, jednu strahu jsem pomazala tím tvarohem a druhou starou jsem to přikryla. Nakonec následovala čokoláda. Naštěstí to dopadlo dobře, tvaroh byl akorát, voda z něj vsákla do těsta tak jsme si zase pochutnali. Takže pokud se vám stane stejný průšvih jako mě, neházejte flintu do žita a nenervujte jako já :o) bylo to i tak moc dobré.

rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Kopretinko,

jejda jejda, to jaro na me opravdu působí, omlouvám se za přejmenování, dělám milion věcí najednou a pak to takhle dopadá :-) Ale co, Kopretinka i Pampeliška jsou obě hezké květinky.
S mléčnou čokoládou nemám zkušenost, na polevu používám jenom čokoládu na vaření. Nůž nahřátý v horké vodě používám na čoko polevu vždycky a čokoláda se nikdy neláme.

Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Milá Pájo

Já jsem sice Kopretinka, ale je jaro tak se to plete :o) Díky za radu já to vyzkouším, já právě raději používám mléčnou čokoládu jen nevím, jestli právě ona nedělá tu neplechu :o/

rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Krájení

Pampeliško, co zkusit máčet nůž do horké vody ? pozn. k polevě: já používám na rozehřátí čokolády na vaření jen 100% tuk Omega, množství takové, aby šla čokoláda dobře roztírat.

Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Problém

Když jsem dělala tento recept, použila jsem nahoru klasickou roztopenou mléčnou čokoládu s trochou mléka a másla. Možná i proto jsem měla trochu problém, kyž jsem chtěla nakrájet pěkné řezy. Nevíte nějaký fígl, jak to udělat, aby se ten tvaroh a ta čokoláda tolik nelepily na nůž???

Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Vyzkoušeno :o)

Zítra jedeme k rodičům tak jsem chtěla vyzkoušet něco jednoduššího, udělala jsem tuhletu dobrotu a musím říct, že je to opravdu pochoutka. Ještě že jsem to udělala z dvojité dávky, jinak bych zítra k našim jela s prázdnou.

Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.01.09 03:43
Míša řezy

peču dost často, je to náš oblíbený moučník, ale do nádivek, které neprojdou tepelnou úpravou používám jen máslo - ta chuť se s rostliným tukem nedá vůbec srovnat. Ale to je asi věc zvyku.

Celerka
35 příspěvků 25.01.09 03:43
Míša řezy

Už dlouho jsem se chystala na výrobu „Míša řezů“, ale mám jen složitý recept. Tento je jednoduchý, rychlý a moc dobrý. Díky moc za něj. Měla jsem jen problém v tom, co s kakaem v receptu. Dcera je totiž alergická na kakao, čokoládu-hnědou,… Tak jsem skusila udělat těsto bez kakaa a na polovinu těsta dát světlou polevu. Není to tak efektní jako s hnědým korpusem a hnědou polevou, ale i přesto to bylo moc dobré.

Vložit nový komentář
Stránka:  1 2 Další »

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz