Recept Mirza-Qasemi Veg Linie Pra

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mirza-Qasemi

Úvod

Ludove iranske jednoduche jedlo zo severu.

Postup

1. Baklazany cele aj s ciapockou dame na peciaci paier a plech a dame do rury upiect. Upecieme(len! upiect a olupat) podla tohto receptu, dole je aj nazorna ukazka ako osupat. https://www.labuznik.cz/recept/mtabal-baba-ghanus-lilkova-pomazanka/ Upecene a olupane v mise len lyzicou rozsekame na velke kusky. 2. Nastruhame alebo olupeme paradajky. 3. Cesnak ocistime a nasekame na drobnunko , kratucko len aby zavonal osmahneme na oleji, pridame baklazany, sol, cierne korenie, kurkum, pomiesame a nechame prejst varom. Pridame paradajky, prikryjeme a kratko dve- tri minuty podusime. 4. Medzitym na osobitnej panvicke na kvapke oleja opcieme z rozmiesanych vajec omeletu ktoru nasledne rozsekame na male kusky a pridame ku baklazanom a paradajkam. Nechame chvilku prejst varom a podavame s jasminovou ryzou alebo len tak s chlebom. Nemusime robit omeletu, niekde sa rozklepne na zmes do panvice vajco ako volske oko,prikryje a necha stuhnut . Dobru chut :)

Nahlásit recept

  • 09.12.13 vloženo
  • 4406x zobrazeno

Čas přípravy

  • raz dva

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 2-3 cele baklazany aj s ciapockou alebo podla poctu stravnikov
  • 5-6 paradajky osupane/nastruhane alebo primerane paradajkovy pretlak
  • 1 hlavka cesnaku
  • sol
  • 1/2 KL cierne korenie mlete
  • 1/4 KL kurkuma
  • 2-3 vajcia alebo podla poctu osob
  • olej

Doporučená příloha

  • ryza, chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 11.12.13 04:27

Vela cesnaku to je ono :-) Cheers

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Mirza-Qasemi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5066 příspěvků 17.12.13 07:57

Ejo, feferonka :palec:
U nas tiez najradsej do toho natrhanu omeletu a robime to skor ako hustu omacku a k tomu jasminovu ryzi.. tiez zakapnem citronom aj ked iranci to tak nerobia a koriander k tomu chutovo sekne naramne, mas pravdu.. :mavam:

Eja
3858 příspěvků 16.12.13 18:42

Pro velký úspěch znovu :mavam: Decentně kousíček feferonky navíc. Velmi se kloním k verzi nakrájené vaječné omelety a rýže, nechat celou kompozici sypkou. P. S. Dovedu si představit posypat koriandrem a zakápnout citronem. Trocha základní směsi zbyla, možná zítra na studeno?

jolana
5066 příspěvků 11.12.13 07:27

Bento, :potlesk: mas pravdu, veela cesnaku :palec:

jolana
5066 příspěvků 10.12.13 14:43

Ejo, dobru chut :) take jednoduche ze ani nie je co upravovat, ze ano…ale v podstate kazda krajina a oblast ma daco podobne.. trebars totok

http://www.labuznik.cz/…oradzos-mos/

a u nas leco, a inde daco inde,,je toho plno.. ale zaklad je daka najviac dostupna zelenina a vajcia.. :mavam:

Eja
3858 příspěvků 10.12.13 14:10

Bylo to skvělé, s rýží, děkuji. Jak často recepty upravuji, tak tady jsem nevynechala/nepřidala nic. :mavam:

jolana
5066 příspěvků 09.12.13 16:43

Nefunguje fotak, ale ak zadate nazov do google najde vam toho bezpocet :mavam:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz