Recept Mirza-Qasemi Veg Linie Pra

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mirza-Qasemi

Úvod

Ludove iranske jednoduche jedlo zo severu.

Postup

1.
Baklazany cele aj s ciapockou dame na peciaci paier a plech a dame do rury upiect.
Upecieme(len! upiect a olupat) podla tohto receptu, dole je aj nazorna ukazka ako osupat.
 https://www.labuznik.cz/…a-pomazanka/

Upecene a olupane v mise len lyzicou rozsekame na velke kusky.

2.
Nastruhame alebo olupeme paradajky.

3.
Cesnak ocistime a nasekame na drobnunko , kratucko len aby zavonal osmahneme na oleji, pridame baklazany, sol, cierne korenie, kurkum, pomiesame a nechame prejst varom.
Pridame paradajky, prikryjeme a kratko dve- tri minuty podusime.

4.
Medzitym na osobitnej panvicke na kvapke oleja opcieme z rozmiesanych vajec omeletu ktoru nasledne rozsekame na male kusky a pridame ku baklazanom a paradajkam.
Nechame chvilku prejst varom a podavame s jasminovou ryzou alebo len tak s chlebom.

Nemusime robit omeletu, niekde sa rozklepne na zmes do panvice vajco ako volske oko,prikryje a necha stuhnut .

Dobru chut :)


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.12.13 vloženo
  • 4176x zobrazeno

Čas přípravy

  • raz dva

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 2-3 cele baklazany aj s ciapockou alebo podla poctu stravnikov
  • 5-6 paradajky osupane/nastruhane alebo primerane paradajkovy pretlak
  • 1 hlavka cesnaku
  • sol
  • 1/2 KL cierne korenie mlete
  • 1/4 KL kurkuma
  • 2-3 vajcia alebo podla poctu osob
  • olej

Doporučená příloha

  • ryza, chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 11.12.13 04:27

Vela cesnaku to je ono :-) Cheers

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Mirza-Qasemi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 17.12.13 07:57

Ejo, feferonka :palec:
U nas tiez najradsej do toho natrhanu omeletu a robime to skor ako hustu omacku a k tomu jasminovu ryzi.. tiez zakapnem citronom aj ked iranci to tak nerobia a koriander k tomu chutovo sekne naramne, mas pravdu.. :mavam:

 
Eja
3790 příspěvků 16.12.13 18:42

Pro velký úspěch znovu :mavam: Decentně kousíček feferonky navíc. Velmi se kloním k verzi nakrájené vaječné omelety a rýže, nechat celou kompozici sypkou. P. S. Dovedu si představit posypat koriandrem a zakápnout citronem. Trocha základní směsi zbyla, možná zítra na studeno?

 
jolana
5064 příspěvků 11.12.13 07:27

Bento, :potlesk: mas pravdu, veela cesnaku :palec:

 
jolana
5064 příspěvků 10.12.13 14:43

Ejo, dobru chut :) take jednoduche ze ani nie je co upravovat, ze ano…ale v podstate kazda krajina a oblast ma daco podobne.. trebars totok

http://www.labuznik.cz/…oradzos-mos/

a u nas leco, a inde daco inde,,je toho plno.. ale zaklad je daka najviac dostupna zelenina a vajcia.. :mavam:

 
Eja
3790 příspěvků 10.12.13 14:10

Bylo to skvělé, s rýží, děkuji. Jak často recepty upravuji, tak tady jsem nevynechala/nep­řidala nic. :mavam:

 
jolana
5064 příspěvků 09.12.13 16:43

Nefunguje fotak, ale ak zadate nazov do google najde vam toho bezpocet :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz