Recept Mirza-Qasemi Veg Linie Pra
jolana Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Ludove iranske jednoduche jedlo zo severu.
Postup
1. Baklazany cele aj s ciapockou dame na peciaci paier a plech a dame do rury upiect. Upecieme(len! upiect a olupat) podla tohto receptu, dole je aj nazorna ukazka ako osupat. https://www.labuznik.cz/recept/mtabal-baba-ghanus-lilkova-pomazanka/ Upecene a olupane v mise len lyzicou rozsekame na velke kusky. 2. Nastruhame alebo olupeme paradajky. 3. Cesnak ocistime a nasekame na drobnunko , kratucko len aby zavonal osmahneme na oleji, pridame baklazany, sol, cierne korenie, kurkum, pomiesame a nechame prejst varom. Pridame paradajky, prikryjeme a kratko dve- tri minuty podusime. 4. Medzitym na osobitnej panvicke na kvapke oleja opcieme z rozmiesanych vajec omeletu ktoru nasledne rozsekame na male kusky a pridame ku baklazanom a paradajkam. Nechame chvilku prejst varom a podavame s jasminovou ryzou alebo len tak s chlebom. Nemusime robit omeletu, niekde sa rozklepne na zmes do panvice vajco ako volske oko,prikryje a necha stuhnut . Dobru chut :)
- 09.12.13 vloženo
- 4939x zobrazeno
Čas přípravy
- raz dva
Počet porcí
- 3 porce
Ingredience
- 2-3 cele baklazany aj s ciapockou alebo podla poctu stravnikov
- 5-6 paradajky osupane/nastruhane alebo primerane paradajkovy pretlak
- 1 hlavka cesnaku
- sol
- 1/2 KL cierne korenie mlete
- 1/4 KL kurkuma
- 2-3 vajcia alebo podla poctu osob
- olej
Doporučená příloha
ryza, chleba
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku11.12.13 04:27
Vela cesnaku to je ono Cheers
Diskuse k receptu Mirza-Qasemi
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Mirza-Qasemi
5068 příspěvků 17.12.13 07:57
Ejo, feferonka

U nas tiez najradsej do toho natrhanu omeletu a robime to skor ako hustu omacku a k tomu jasminovu ryzi.. tiez zakapnem citronom aj ked iranci to tak nerobia a koriander k tomu chutovo sekne naramne, mas pravdu..
Pro velký úspěch znovu
Decentně kousíček feferonky navíc. Velmi se
kloním k verzi nakrájené vaječné omelety a rýže, nechat celou kompozici
sypkou. P. S. Dovedu si představit posypat koriandrem a zakápnout citronem.
Trocha základní směsi zbyla, možná zítra na studeno?
5068 příspěvků 11.12.13 07:27
Bento,
mas pravdu, veela cesnaku 
5068 příspěvků 10.12.13 14:43
Ejo, dobru chut
take jednoduche ze ani nie je co upravovat, ze
ano…ale v podstate kazda krajina a oblast ma daco podobne..
trebars totok
http://www.labuznik.cz/…oradzos-mos/
a u nas leco, a inde daco inde,,je toho plno.. ale zaklad je daka najviac dostupna zelenina a vajcia..
Bylo to skvělé, s rýží, děkuji. Jak často recepty upravuji, tak tady jsem nevynechala/nepřidala nic.
5068 příspěvků 9.12.13 16:43
Nefunguje fotak, ale ak zadate nazov do google najde vam toho bezpocet