Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Íránská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Po tom velko prejedani a tazkych jedlach co tak daco dietneho ako tento klasicky recept zo severneho regionu Iranu ktory je naozaj len pre milovnikov cesnaku, ostatny ani nemusia citat dalej, je dobry teply ale aj studeny ako mezze. Je to taka Perzska, verzia Baba ghanoush.
1-Baklazan najlepsie stredne velke dobodame malym nozikom a dame grilovat na otvoreny plamen alebo alebo na grill. Pecieme tak ze baklazan ostane uplne cierny zhoreny zo vsetkych stran do makka. Nechame trochu vychladnut a rozkrojime na polky. Lyzicou vyskarabeme duzinu a este je posekame na male kusky. 2-Pripravime si paradajky, nakrojime supku dookola a dame do vriacej vody na par minut aby sa nam dali lahsie osupat. Nechame trocha vychladnut, osupeme a nakrajame na drobne kusky. 3-Pripravime si cesnak jeden! nie strucik ale celu hlavicku (zalezi od velkosti ja som mal mensiu), osupeme a nakrajame na drobno a dame zlahka oprazit na olej. 4-Do panvice pridame nakrajany opeceny baklazan a osupane nakrajane paradajky. Ochutime sol, mlete cierne korenie a prifarbime pol lyzickou mletej kurkumy. Dusime na nizkom plameni cca 15 minut pokial sa nam zmes nezahusti. (Voda neodpari). Vmiesame dve vajicka, pridame lyzicu posekanej petrzlenovej vnate a chvilu podusime a miesame ako lahku prazenicu. 5-Servirujeme s plochym arabskym chlebom, pridame zeleninovu oblohu a pripadne dobry jogurt a podla chute citron.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Zeleninová jídla
chlieb arabsky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Mirza Ghasemi - jen pro milovníky česneku
zebulon,
presne aj nam to velmi chutilo
pojdem na trh v stredu a urobim znova. Presne ako hovoris take dobre leco
s exotickou chutou. 
Bento, lahůdka! S normálním českým chlebem to bylo skvělé, takové exotické lečo. Diky za recept.
61 příspěvků 4.1.12 13:10
To vyzera dobre.
zebulon, ja si toto jedlo pamatam ako mladas, v Al Jahra.Omylom som na tento recept znova prisiel.
Naozaj jednoduchy a dobry.
PS: Ja som ten lilek tak vasnivo nebodal ako ta slecna -pani? neviem ,neviem ale revolucne gardy jej to spocitaju ako v tej priesvitnej kosielke vari ten lilek.
Bento, to video je kouzelne. Konkretne ta pasaz, kde s pozitkem bodaji do lilku, obzvlast ta slecna je rozkosna. A recept je krasny, s vajickem jsem to nikdy nezkousela.
Jaj, zase som prvy
, ale u nas je uz noc a nasiel som toto video.
Lebo tie lilky sa nerobia tak bezne nad plamenom na sporaku.Skor sa macaju a
solia a potom prazia v oleji ale takto to je ovela menej kaloricke . 
http://www.youtube.com/watch?…