Recept Mirošišovo maso s houbami

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Mirošišovo maso s houbami

Postup

Maso nakrájíme na kostky a osmažíme za stálého míchání na tuku v papiňáku. Šťávu ne­cháme vydusit, přidáme nadrob­no nakrájenou cibuli a osmah­neme ji dozlatova. Zasypeme hladkou moukou, za stálého míchání ji spolu s masem necháme osmahnout a vše podlijeme vřelou vodou přiměřeně ke 4 porcím. Osolí­me, opepříme, přidáme kmín, masox a houby. Přivedeme do varu, papiňák uzavřeme a dělá­me zhruba 40 minut. Na talíři při podávání zdobíme nasekanou petrželkou, kolečky syrové cibule apod. Pokud dělá­me běžně v kastrůlku pod po­kličkou, děláme obdobně jako v papiňáku a jídlo je hotové, když je maso měkké.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 3566x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g libového vepřového ne­bo hovězího masa
  • tuk (po­kud smíme, tak sádlo)
  • 3-4 hrsti sušených hub (200 až 300 g čerstvých)
  • 1 menší i střední cibule
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • 3/4 kostky masoxu
  • 1/3 lžičky drceného kmínu.

Doporučená příloha

  • rýže, houskový kne­dlík, hranolky, zeleninový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mirošišovo maso s houbami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz