Recept Millefeuille z mladé zeleniny s mozzarellou Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Millefeuille z mladé zeleniny s mozzarellou

Úvod

Trochu pracné, ale hezky barevné. Zaujalo mě to kdysi v jedné restauraci a tohle byl pokus o rekonstrukci.

Postup

Zeleninu omyjeme. Rajčata a žampiony nakrájíme na tenká kolečka, žampiony pokapeme citrónovou šťávou. Cuketu a karotku nakrájíme na kolečka cca 0,5 cm silná, papriku rozčtvríme a zbavíme semínek. Lusky očistíme. Mozzarellu nakrájíme na kolečka, část pažitky pokrájíme nadrobno. V kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu, do které můžeme přidat bylinky dle vlastního uvážení a postupně krátce povaříme každou zeleninu kromě rajčat a žampionů: cukety asi 2 minuty, lusky asi 3 minuty, papriky a karotku asi 5 minut. Propláchneme studenou vodou a dáme na papírovou utěrku oschnout. Pokud máme kulaté nerezové formičky cca 10 cm vysoké, skládáme do nich, pokud ne, skládáme do vhodné misky vrsty rajčat, žampionů, mozzarelly a ostatní zeleniny, některou vrstvu opatrně posolíme, jinou opepříme, další posypeme pažitkou. Vysuneme nebo vyklopíme na talířky a necháme vychladit. Připravíme si zálivku rozšleháním 1 dílu octa, soli, pepře a 4 dílů olivového oleje. Do hotové zálivky vmícháme nasekanou červenou cibulku a zbytek bylinek. Dílka na talířcích podlijeme zálivku a podáváme s bagetou.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 25.07.11 vloženo
  • 3722x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 rajčata
  • 2 větší čerstvé žampiony
  • 2 mladé cuketky
  • 2 červené papriky
  • 3 mladé karotky
  • pár zelených fazolových lusků
  • 250 g mozzarella
  • citrón

zálivka:

  • 1 malá mladá červená cibule
  • pažitka, petrželka, snítka estragonu, kerblík (prostě zelené bylinky)
  • olivový olej
  • balsamikový ocet
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Millefeuille z mladé zeleniny s mozzarellou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Millefeuille z mladé zeleniny s mozzarellou

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.07.11 15:48

To je skvely napad s tou plechovkou, potrebuju nekolik malych formicek na zmrzlinove souffle, tak zkusim plechovky od kokosoveho mleka (je bude muset muz prepizlat napul :- ) ). Diky, diky.

Bento
794 příspěvků 26.07.11 06:58

:potlesk: :potlesk: To vyzera jak zo super gurmanskeho magazinu .

PS: Ja som si formicku „vyrobil“ z plechovky od kavy :oops: odrezal som dno …

jolana
5066 příspěvků 25.07.11 23:32

Zebulon, to je parada.. :palec: ..ani nevies ako sa mi to teraz hodii..vdaka:)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz