Recept Millefeuille z mladé zeleniny s mozzarellou Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Millefeuille z mladé zeleniny s mozzarellou

Úvod

Trochu pracné, ale hezky barevné. Zaujalo mě to kdysi v jedné restauraci a tohle byl pokus o rekonstrukci.

Postup

Zeleninu omyjeme. Rajčata a žampiony nakrájíme na tenká kolečka, žampiony pokapeme citrónovou šťávou.

Cuketu a karotku nakrájíme na kolečka cca 0,5 cm silná, papriku rozčtvríme a zbavíme semínek. Lusky očistíme. Mozzarellu nakrájíme na kolečka, část pažitky pokrájíme nadrobno.

V kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu, do které můžeme přidat bylinky dle vlastního uvážení a postupně krátce povaříme každou zeleninu kromě rajčat a žampionů: cukety asi 2 minuty, lusky asi 3 minuty, papriky a karotku asi 5 minut. Propláchneme studenou vodou a dáme na papírovou utěrku oschnout.

Pokud máme kulaté nerezové formičky cca 10 cm vysoké, skládáme do nich, pokud ne, skládáme do vhodné misky vrsty rajčat, žampionů, mozzarelly a ostatní zeleniny, některou vrstvu opatrně posolíme, jinou opepříme, další posypeme pažitkou. Vysuneme nebo vyklopíme na talířky a necháme vychladit.

Připravíme si zálivku rozšleháním 1 dílu octa, soli, pepře a 4 dílů olivového oleje. Do hotové zálivky vmícháme nasekanou červenou cibulku a zbytek bylinek. Dílka na talířcích podlijeme zálivku a podáváme s bagetou.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 25.07.11 vloženo
  • 3587x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 rajčata
  • 2 větší čerstvé žampiony
  • 2 mladé cuketky
  • 2 červené papriky
  • 3 mladé karotky
  • pár zelených fazolových lusků
  • 250 g mozzarella
  • citrón

zálivka:

  • 1 malá mladá červená cibule
  • pažitka, petrželka, snítka estragonu, kerblík (prostě zelené bylinky)
  • olivový olej
  • balsamikový ocet
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Millefeuille z mladé zeleniny s mozzarellou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.07.11 15:48

To je skvely napad s tou plechovkou, potrebuju nekolik malych formicek na zmrzlinove souffle, tak zkusim plechovky od kokosoveho mleka (je bude muset muz prepizlat napul :- ) ). Diky, diky.

Bento
794 příspěvků 26.07.11 06:58

:potlesk: :potlesk: To vyzera jak zo super gurmanskeho magazinu .

PS: Ja som si formicku „vyrobil“ z plechovky od kavy :oops: odrezal som dno …

jolana
5065 příspěvků 25.07.11 23:32

Zebulon, to je parada.. :palec: ..ani nevies ako sa mi to teraz hodii..vdaka:)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štědrák

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz