Recept Dezert á la Mille Feuille
medicdroid Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Předehřejeme si troubu na 250°C. Listové těsto (v závislosti na tom, zda jste jej sehnali na pečícím papíře už vyválené nebo kus, který se teprve musí vyválet) rozprostřít vyválené na tloušku max. 2 mm na pečící papír. Nožem rozkrájet na obdélníčky asi 12x5cm. Žloutek smícháme s troškou mléka a danou směsí potřeme nakrájené obdélníčky. A dáme péct - zabere to asi 7 minut. Do kastrůlku si dáme máslo, cukr, vejce, kůru i šťávu z citrónů a na mírném plameni zahříváme. Neustále míchat, dokud směs není hustá. Přes jemné sítko přecedíme a dáme vychladit. Do pánve nasypeme ovoce, cukr a zalijeme likérem. Pokud jsou ve směsi maliny, vaříme dokud se nerozpadnou a směs nezahustí. Zchladit. A pak už jen vrstvení - na dno talíře je dobré dát trochu citrónového krému, na který se přilepí upečená buchtička, poté opět trocha krému, směs ovoce, trocha krému, další buchtička atd. :-) Dobrou chuť.
Recept je z kategorií: Dezerty Moučníky
- 17.08.11 vloženo
- 5276x zobrazeno
Ingredience
- balíček listového těsta
- žloutek
- trocha mléka
- 400g směs lesních plodů (používám mražené)
- 120 g cukru
- 20 g másla
- 60-100 ml likéru na podlití (ořechový a kávový jsem vyzkoušel)
- 85 g másla
- kůra a šťáva ze dvou citrónů
- 120 g cukru
- 3 větší vejce
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Dezert á la Mille Feuille
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Dezert á la Mille Feuille
…jsem se právě vrátil z hradu (ne z Hradu) co v něm mají kasíno. Na tom druhém je spíše panoptikum…
Někdy budu muset vyzkoušet do dortu citronový
krém s kakaem, nebo spíše čokokrém s citronovou šťávou a kůrou…
Nevzpomínám si, že bych už něco takového potkal 
Honí mě mlsná a v lednici v dóze zbyteček toho výborného krémečku od minulého experimentování. Bylo ho maličko, tak jsem si ho nastavil kakaem, skoro 1:1 Hmmm, to bylo maso
no jo, no jo, mate pravdu, mile casino, ja jsem taky napsala „vlastne jsou to zloutkove rezy“. Ale v tom svem uplne prvnim komentari jsem chtela jen poradit, jak upect listove testo na tenhle moucnik, aby se nenafouklo a aby se nam to pekne skladalo. Protoze me se tenhle recept libi a uz se na nej chystam.
No, snad nám bude medicdroid odpuštěno…

zébulon,
nevím jak ve Francii, ale u nás se „krémšnity“ (po našemu „krémšnyty“) tvoří tak, že se těsto NAKRÁJENÉ na stejně široké pásy upeče, polovina pásů se potře náplní, poklade se z upečeného těsta opatrně (na šířku budoucího řezu) nařezanými vršky a teprve pak se zákusek dokrojí…
Tož tak
medicdroid: Tak, jak pise Bento - kdyz napisete jen millefeuille, bez privlastku, melo by jit o klasiku. Samosebou, ze millefeuille se rika ruznym pokrmum, sladkym i slanym, skladanym z nekolika vrstev, ale millefeuille bez privlastku je jen jeden typicky moucnik, v ruznych variantach (karamel, cokolada, atp.), vzdy z listoveho testa, peceneho tak, jak jsem uvedla. Tenhle Vas moucnik vypada taky dobre, ale je to takove bleskove millefeuille, jako kdybyste srovnaval original Bidniky s jejich vydanim v Readers Digestu.
di: no jasne, ze to jsou vlastne zloutkove rezy. A je to prace, ale ten vysledek!!! Krem sice ne primo z jisky, ale s moukou, poradny creme patissiere. Nehledala jsem, ale cekala bych, ze urcite tady bude od babi nejaky poctivy pracny recept :- ). Ale pokud se nekomu nechce se s tim tak patlat, je tenhle recept docela dobra nahrazka - a dobre to jiste je, to nepochybuji.
Ja som isiel najpv oblukom , tak som ozvem priamo toto nema nic do cinenia s menom "Mille Feuille "
to neznamena ze to nie je dobry kolac aky robite doma.
http://en.wikipedia.org/…ille-feuille
12 příspěvků 17.8.11 14:24
Když už by šlo o klasické mille feuille, tak tam se používá filo těsto. Jenže to jsem nikde nesehnal.
2453 příspěvků 17.8.11 14:23
Zébulon: jak to tak popisujete, hodně mi to připomíná „krémšnity“ mojí babičky, byla jimi vyhlášená. Nevěděla byste, jestli je to podobné? Krém ovšem dělala máslovo-žloutkový (z jíšky) a bylo to bez ovoce.
Není to klasické millefeuille. Pro millefeuille hezky geometrické, nenafouklé pečte propíchané listové těsto vcelku, přikryté i shora papírem na pečení a dalším plechem, při 200°cca 25 minut. Nakrájejte na tři obdélníky, naplňte krémem, složte a až poté opět opatrně krájejte. Na povrch klasického millefeuille patří fondant nebo citrónová poleva.
Tiez ma to zaujima , ja nie som pekar , lebo orginalny recept podla Larousse Gastronomique sa robi ovela komplikovanejsie a len zltka, ale ked to funguje to je to super.
Příspěvek upraven 17.08.11 v 13:24
Hi,hi,hi,

právě to jsem si říkal, že to bude sladkokyselá vaječina… Ne, opravdu to nezvaječinovatělo
Zatím pořád ještě chutná…, ulizuju, ulizuju
12 příspěvků 17.8.11 12:40
Takhle ho dělám já jak jsem to popsal, jedinej problém je vychytat sladkost vs. kyselost. Já bych to varem se bál nechat přejít, prtž v mžiku jsou z toho míchaný vejce
. Jinak doufám že chutnal 
No, ten krém je zajímavý
…
Z hecu jsem to nechal i přejít
varem a nezdrclo se to 
Díky 
Opravdu tam nic nechybí?
Opravdu se to jen tak smíchá a zahřeje?
medicdroid, prosím potvrďte, nebo doplňte…, než to začnu zkoušet, protože jestli je to tak jednoduché, tak to bude v cukrařině bomba
To výše psané jsem zplodil po přečtení receptu…
Pak jsem si řek´, ty blbe, tak to vyzkoušej
V kastrůlku jsem trochu rozšlehal (vidličkou) 1vejce+4dkg ml.cukru, přidal šťávu+kůru skoro z celého lemonu, dal na plotnu a přidal 3dkg změklého másla. Pomalu jsem zahříval a míchal a míchal. A vono to fakt krásně zhoustlo
Paráda