Recept Milchschnitten

(Hodnoceno 1x) Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Milchschnitten

Úvod

V Nemecku maju v predaji vyborne Milchschnitten.
Stoja za to ochutnat.
Kto nema moznost kupit, tak si upecie.

Postup

Cesto:
Cele vajcia s cukrom a horucou vodou vyslahame do penista. Pridame preosiatu muku so skrobom a praskom do peciva a s olejom opatrne po castiach zamiesame aj s kakaom.
Dame na plech 20×30 cm vylozeny papierom na pecenie.
Pecieme pri 180°C az 200°C asi 7-8 minut.

*Ked dam cesto na plech tak cely plech nadvihnem malinko a pustim naspat /jemne klepnut s celym plechom. Cesto akoby odbublinkuje co je vidiet sami volnym okom a az potom davame do rury. Je to z dovodu aby sa nam piskotove cesto vela nedvihalo, bolo rovne a aby nebolo velmi spongiove/bublin­kave..

*Alebo sa moze piskot na rezy po vybrati z rury po chvili ochladenia zatazit druhym plechom.

Krem:
Smotanu s cukrom vyslahame, zaslahame do nej pripravenu namocenu zelatinu, ochutime cironom a medom a opatrne zaslahame creme fraiche.

Cesto pozdlzne prerezeme na polovice, naplnime kremom, lahko zatazime a dame do chladnicky odlezat.

Mozeme potriet cokoladou a ozdobit.

Tieto rezy mozeme piect aj ako tortu.

Dobru chut :)

Dodatok:
a) do kremu pre sladkych treba cukru viac
b) mozno urobit z kukuriceneho skrobu krem miesto smotany a miesto creme fraiche jogurt alebo zlkysanu smotanu + samoztejme trochu slahanej smotany pre nadlahcenie kremu..ale to prave to uz nebude..trebars takto: 3,25 dlmlieka+cukor +3 PL skrobu
c) do cesta som dala 1 PL skrobu a ostatne muku

Priprava creme fraiche - Creme fraiche - originál a nadlehčená verze a tady Creme fraiche - dva způsoby přípravy po domácku

Recept je z kategorií: Moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.12.12 vloženo
  • 9148x zobrazeno

Ingredience

Cesto:

  • 4 vajcia
  • 1 PL horucej vody
  • 120 gr cukor ..davam polovicu
  • 60 gr kukuricneho skrobu
  • 60 gr muky
  • 3/4 prasku do peciva
  • 4 KL kakao
  • 1 PL oleja

Krem:

  • 150 gr creme fraiche
  • 250 gr smotany na slahanie
  • 3 PL cukru
  • zelatina
  • 1 PL citronovej stavy
  • 1,5 PL medu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 19.03.16 16:07

Tak tenhle recept je zatím nejlepší ze všech mléčných řezů, které jsem zatím stihla vyzkoušet :)
A když máte elektrický šlehač, je to rychlejší, než se na první pohled zdá…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

jolana 08.12.12 18:39

..takto vyzera este za cerstva a polovica je uz fuc :-)

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Milchschnitten

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Sylvie
2302 příspěvků 02.03.13 17:50
:srdce: :mavam:
 
jolana
5064 příspěvků 02.03.13 17:01

Vrbo, dobru chut :)
Sylvie, pouzivam hladku :) polohrubu kvalitnu na zakusky tuna nedostat.. :mavam:

 
Sylvie
2302 příspěvků 02.03.13 16:53

Jolanko, mouka jaká?

 
vrba1
6 příspěvků 02.03.13 12:51

Výborné, pekla jsem asi před měsícem a dnes opět.:-) jen bych asi potřebovala. Dvakrát větší troubu aby toho mohlo být z dvojité dávky na jedno pečení:-D

 
babi
6360 příspěvků 11.12.12 00:23

Tak nyni uz jenom potrebuji nekoho, kdo by tu sladkost ohodnotil. Moc dekuji za krasny recept :kytka:

 
jolana
5064 příspěvků 09.12.12 14:48

Gabi, dakujem :).. vydaril sa veru a dnes sa krajal este lepsie ako za cerstva..tie habose si daco len matne spominam ze take daco existovalo… :mavam:

 
gabi
551 příspěvků 09.12.12 11:57

Jolana, kraasne si to upiekla…s touto plnkou to musi byt vyborne…zaspominala som si pri tom Tvojom kolaciku na „haboše“…urcite to poznas…tenke cesto hore a dole a medzitym biela sladka plnka…bolo to take „lepidlo na usta“ :)…ale na tuto maskrtu z detstva mam pekne spomienky :)

 
jolana
5064 příspěvků 08.12.12 20:17

Ejo, veru..creme fraiche je creme fraiche, co si budem povidat :lol: a hned som pridala do receptu aj link na pripravu…vdaka :mavam:

 
Eja
3795 příspěvků 08.12.12 20:03

Ale no tak, oblemcám si PCčko, ale tuto bude lepší než Míša řezy. Nee, dnes to dělat nebudu, ráno vstávám a jdu do práce, a stejně nemám creme fraiche a vlastně ani šlehačku. Huš, pokušitelko :)

 
jolana
5064 příspěvků 08.12.12 18:49

Ejo, uz su tam aj fotky este cerstveho dobre neodlezaneho.­.nezdobim..chcem ho len tak ako sa predava a ten citron. stava ide do kremu..je to daco podobne ako nase Misa rezy. Poniektori davaju aj frischkase.. nemci maju frischkase naaramne dobry a kvalitny.. :mavam:

 
Eja
3795 příspěvků 08.12.12 17:51

Jol, to vypadá úžasně - ale asi až po Vánocích. Teď zavřu oči a vidím rohlíčky :mrgreen: Do té náplně bych strouhla trochu citronové kúry. No, možná nebudu čekat tak dlouho a zkusím verzi dort, piškot bez kakaa, trochu krému na potření navrch a ozdobit, pár hoblinek čokolády…bílé…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz