Recept Milchschnitten

(Hodnoceno 1x) jolana Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Milchschnitten

Úvod

V Nemecku maju v predaji vyborne Milchschnitten. Stoja za to ochutnat. Kto nema moznost kupit, tak si upecie.

Postup

*Cesto:* Cele vajcia s cukrom a horucou vodou vyslahame do penista. Pridame preosiatu muku so skrobom a praskom do peciva a s olejom opatrne po castiach zamiesame aj s kakaom. Dame na plech 20 x 30 cm vylozeny papierom na pecenie. Pecieme pri 180°C az 200°C asi 7-8 minut. *Ked dam cesto na plech tak cely plech nadvihnem malinko a pustim naspat /jemne klepnut s celym plechom. Cesto akoby odbublinkuje co je vidiet sami volnym okom a az potom davame do rury. Je to z dovodu aby sa nam piskotove cesto vela nedvihalo, bolo rovne a aby nebolo velmi spongiove/bublinkave.. *Alebo sa moze piskot na rezy po vybrati z rury po chvili ochladenia zatazit druhym plechom. *Krem:* Smotanu s cukrom vyslahame, zaslahame do nej pripravenu namocenu zelatinu, ochutime cironom a medom a opatrne zaslahame creme fraiche. Cesto pozdlzne prerezeme na polovice, naplnime kremom, lahko zatazime a dame do chladnicky odlezat. Mozeme potriet cokoladou a ozdobit. Tieto rezy mozeme piect aj ako tortu. Dobru chut :) Dodatok: a) do kremu pre sladkych treba cukru viac b) mozno urobit z kukuriceneho skrobu krem miesto smotany a miesto creme fraiche jogurt alebo zlkysanu smotanu + samoztejme trochu slahanej smotany pre nadlahcenie kremu..ale to prave to uz nebude..trebars takto: 3,25 dlmlieka+cukor +3 PL skrobu c) do cesta som dala 1 PL skrobu a ostatne muku Priprava creme fraiche - "Creme fraiche - originál a nadlehčená verze":https://www.labuznik.cz/recept/creme-fraiche-original-a-nadlehcena-verze/ a tady "Creme fraiche - dva způsoby přípravy po domácku":https://www.labuznik.cz/recept/creme-fraiche-dva-zpusoby-pripravy-po-domacku/

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 08.12.12 vloženo
  • 11475x zobrazeno

Ingredience

Cesto:

  • 4 vajcia
  • 1 PL horucej vody
  • 120 gr cukor ..davam polovicu
  • 60 gr kukuricneho skrobu
  • 60 gr muky
  • 3/4 prasku do peciva
  • 4 KL kakao
  • 1 PL oleja

Krem:

  • 150 gr creme fraiche
  • 250 gr smotany na slahanie
  • 3 PL cukru
  • zelatina
  • 1 PL citronovej stavy
  • 1,5 PL medu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 19.3.16 16:07

Tak tenhle recept je zatím nejlepší ze všech mléčných řezů, které jsem zatím stihla vyzkoušet :)
A když máte elektrický šlehač, je to rychlejší, než se na první pohled zdá…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

jolana 8.12.12 18:39

..takto vyzera este za cerstva a polovica je uz fuc :-)

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Milchschnitten

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Milchschnitten

Sylvie
2302 příspěvků 2.3.13 17:50
:srdce: :mavam:
jolana
5068 příspěvků 2.3.13 17:01

Vrbo, dobru chut :)
Sylvie, pouzivam hladku :) polohrubu kvalitnu na zakusky tuna nedostat.. :mavam:

Sylvie
2302 příspěvků 2.3.13 16:53

Jolanko, mouka jaká?

vrba1
6 příspěvků 2.3.13 12:51

Výborné, pekla jsem asi před měsícem a dnes opět.:-) jen bych asi potřebovala. Dvakrát větší troubu aby toho mohlo být z dvojité dávky na jedno pečení:-D

babi
6360 příspěvků 11.12.12 00:23

Tak nyni uz jenom potrebuji nekoho, kdo by tu sladkost ohodnotil. Moc dekuji za krasny recept :kytka:

jolana
5068 příspěvků 9.12.12 14:48

Gabi, dakujem :).. vydaril sa veru a dnes sa krajal este lepsie ako za cerstva..tie habose si daco len matne spominam ze take daco existovalo… :mavam:

gabi
551 příspěvků 9.12.12 11:57

Jolana, kraasne si to upiekla…s touto plnkou to musi byt vyborne…zaspominala som si pri tom Tvojom kolaciku na „haboše“…urcite to poznas…tenke cesto hore a dole a medzitym biela sladka plnka…bolo to take „lepidlo na usta“ :)…ale na tuto maskrtu z detstva mam pekne spomienky :)

jolana
5068 příspěvků 8.12.12 20:17

Ejo, veru..creme fraiche je creme fraiche, co si budem povidat :lol: a hned som pridala do receptu aj link na pripravu…vdaka :mavam:

Eja
3887 příspěvků 8.12.12 20:03

Ale no tak, oblemcám si PCčko, ale tuto bude lepší než Míša řezy. Nee, dnes to dělat nebudu, ráno vstávám a jdu do práce, a stejně nemám creme fraiche a vlastně ani šlehačku. Huš, pokušitelko :)

jolana
5068 příspěvků 8.12.12 18:49

Ejo, uz su tam aj fotky este cerstveho dobre neodlezaneho..nezdobim..chcem ho len tak ako sa predava a ten citron. stava ide do kremu..je to daco podobne ako nase Misa rezy. Poniektori davaju aj frischkase.. nemci maju frischkase naaramne dobry a kvalitny.. :mavam:

Eja
3887 příspěvků 8.12.12 17:51

Jol, to vypadá úžasně - ale asi až po Vánocích. Teď zavřu oči a vidím rohlíčky :mrgreen: Do té náplně bych strouhla trochu citronové kúry. No, možná nebudu čekat tak dlouho a zkusím verzi dort, piškot bez kakaa, trochu krému na potření navrch a ozdobit, pár hoblinek čokolády…bílé…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz