Recept "Migas" pastevcova placka Pra

(Hodnoceno 2x) Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Osmažit plátky brambor na tuku. Smíchat mouku se solí a vodou na poměrně řitčí těstíčko. Velice dobře našlehat na úplně hladko. Nalít na osmažené prambory. Dobře osmažit do hněda na obou straních.

¨Migas ruleras de pastor¨.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 01.10.02 vloženo
  • 4707x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 velké olejnaté brambory, oloupané a nakrájené na plátky
  • 60g sádla, nebo oleje
  • 250g polohrubé mouky
  • vody podle potřeby
  • sůl

Doporučená příloha

  • Čerstvé pečivo a klobáska, chcete-li (nmusí být).

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 30.10.18 18:07

Tak já poslechla radu z prvního uvaření a mouku dala celozrnnou žitnou a špetku chilli - moje dávka na tu jednu packu, jejíž foto je v komentáři:

  • brambora (po oloupání cca 100 g)
  • sádlo 5 g (nepřilnavá pánev)
  • 37 g celozrnné žitné Předměřické mouky (byl to zbytek v sáčku)
  • špetka chilli, špetka soli do mouky, voda od oka…

Dojedla jsem k ní zbytek zelených oliv a dobře to spolu ladilo :)
Pečivo se k tomu rozhodně nehodí…

Odkaz na uvaření

birkana 28.10.18 14:56

Tak toto se povedlo!!! :palec: Nejdříve jsem přistupovala k receptu s nedůvěrou. Ale nakonec proč to nezkusit; když se nepodaří, sousedčiny slepice budou mít bene :twisted: . Byla jsem však příjemně překvapena.

Chtělo by to trochu vypilovat – nedávat bílou pšeničnou mouku, ale minimálně celozrnnou nebo směs z různých druhů obilí. Při servírování jemně potřít drceným česnekem, posypat sekanou chilli papričkou, ovonět rozmarýnem a podávat jako zajímavou přílohu ke grilovanému skopovému (jehněčímu, kůzlečímu) masu. Přidávat ještě pečivo mi přijde zbytečné

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu "Migas" pastevcova placka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Zuzka1973
2238 příspěvků 30.10.18 18:08

Tak já poslechla radu z prvního uvaření a mouku dala celozrnnou žitnou a špetku chilli - moje dávka na tu jednu packu, jejíž foto je v komentáři:

brambora (po oloupání cca 100 g)
sádlo 5 g (nepřilnavá pánev)
37 g celozrnné žitné Předměřické mouky (byl to zbytek v sáčku) špetka chilli, špetka soli do mouky, voda od oka…
Dojedla jsem k ní zbytek zelených oliv a dobře to spolu ladilo :)

Příspěvek upraven 30.10.18 v 18:10

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Šamorínský rožeň

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz