Recept "Migas" pastevcova placka Pra

(Hodnoceno 2x) Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Osmažit plátky brambor na tuku. Smíchat mouku se solí a vodou na poměrně řitčí těstíčko. Velice dobře našlehat na úplně hladko. Nalít na osmažené prambory. Dobře osmažit do hněda na obou straních. ¨Migas ruleras de pastor¨.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 01.10.02 vloženo
  • 4866x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 velké olejnaté brambory, oloupané a nakrájené na plátky
  • 60g sádla, nebo oleje
  • 250g polohrubé mouky
  • vody podle potřeby
  • sůl

Doporučená příloha

  • Čerstvé pečivo a klobáska, chcete-li (nmusí být).

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 30.10.18 18:07

Tak já poslechla radu z prvního uvaření a mouku dala celozrnnou žitnou a špetku chilli - moje dávka na tu jednu packu, jejíž foto je v komentáři:

  • brambora (po oloupání cca 100 g)
  • sádlo 5 g (nepřilnavá pánev)
  • 37 g celozrnné žitné Předměřické mouky (byl to zbytek v sáčku)
  • špetka chilli, špetka soli do mouky, voda od oka…

Dojedla jsem k ní zbytek zelených oliv a dobře to spolu ladilo :)
Pečivo se k tomu rozhodně nehodí…

Odkaz na uvaření

birkana 28.10.18 14:56

Tak toto se povedlo!!! :palec: Nejdříve jsem přistupovala k receptu s nedůvěrou. Ale nakonec proč to nezkusit; když se nepodaří, sousedčiny slepice budou mít bene :twisted: . Byla jsem však příjemně překvapena.

Chtělo by to trochu vypilovat – nedávat bílou pšeničnou mouku, ale minimálně celozrnnou nebo směs z různých druhů obilí. Při servírování jemně potřít drceným česnekem, posypat sekanou chilli papričkou, ovonět rozmarýnem a podávat jako zajímavou přílohu ke grilovanému skopovému (jehněčímu, kůzlečímu) masu. Přidávat ještě pečivo mi přijde zbytečné

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu "Migas" pastevcova placka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2297 příspěvků 30.10.18 18:08

Tak já poslechla radu z prvního uvaření a mouku dala celozrnnou žitnou a špetku chilli - moje dávka na tu jednu packu, jejíž foto je v komentáři:

brambora (po oloupání cca 100 g)
sádlo 5 g (nepřilnavá pánev)
37 g celozrnné žitné Předměřické mouky (byl to zbytek v sáčku) špetka chilli, špetka soli do mouky, voda od oka…
Dojedla jsem k ní zbytek zelených oliv a dobře to spolu ladilo :)

Příspěvek upraven 30.10.18 v 18:10

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz