Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
casino Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zdroj: LN, Pátek č. 27/4.7.2012
Upraveno
Výsledek nic moc, ale jiným to chutnalo a některým prý tuze!
Suroviny smícháme v misce a těstem naplníme košíčky z lineckého těsta, obložíme čerstvým ovocem a upečeme při 180°C asi 20 minut. Ještě horké potřeme horkou marmeládou Poznámka: Použito linecké "1:2:3":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=13051 Plnil jsem a obkládal: a) předpečené korpusy b) lineckým těstem vyložené formičky Vyšlo to nastejno… Uvedené těsto 1:2:3 je tak mastné, že se koláček dá dobře a bez poškození z formičky vyklepnout (a ušetříte jedno pečení). Z uvedené dávky jsem vytvořil 2 tucty koláčků a 1 koláč
Recept je z kategorií: Koláče
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na „Michelin“ - ovocné koláčky
Hm, ten obrazek u puvodniho receptu je fakt zajimavy. Muj rybiz po pulhodine peceni pri 180 stupnich vypada ale uplne jinak. To bude tema chybejicima hvezdama…
Tedy pánové, to nemyslíte vážně… nejdřív křehké/linecké, pak na to lité…nene..v tomhle počasí??? ale ty košíčky vypadají dobře
minus 5 stupňů a jdu do toho…teď si dám
ty jahody s cukrem…žádná dvě těsta…
717 příspěvků 7.7.12 17:58
Dekuji za vysvětlení! V nejbližší době udělám. Pokud jsem obtěžoval, omlouvám se!
Spiser.
…často také neznám míru

Pokud je vám málo údaj na prvním řádku v ingrediencích, pak je ještě univerální možnost: vemte jakoukoli dutou míru („hlavu“ jsem nenašel
, ale jinak je jedno, zda
anglosaskou či staročeskou, nebo SI) a odměřujte tím, co je vašemu
naturelu bližší. Vejce přidejte až nakonec v množství takovém, aby
těsto mělo konzistenci hustého těsta na lívance.
Nebo:
Zkuste kliknout na fotečku pod mým prvním komentářem! Tam je předpis v hrnkách (tuším, že to bývá 240, semotamo 250ml)
No, osobně se mi eklují HRNKOVÉ RECEPTY obecně, ale zde jsem se hleděl trochu držet „původního“ receptu a dutou míru jsem trochu umenšil, protože původně toho těsta bylo jako pro hotelovou jídelnu i s kavárnou na týden do foroty

717 příspěvků 7.7.12 16:03
Tyto koláčky jsou bezesporu sympatické a rád bych si je také udělal. Brání mi v tom ovšem jedna věc: Neznám míru které se říká „kelímek“!
…nás požádalo, že abysme ty „koláčky“ zkusily upíct, protože mu z trouby furt leze cosi, co se ani náhodó nepodobá fotce u opsanýho receptu.
Sme mu řekly, že enom magor može píct linecký dyž só venku tropický hice, a že až bude mnět mišelínovou stár, tak to taky tak dokáže, hihihi
Zdravijó vás MAKRONKY