Recept Míchaní hadi

Pupek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Obě svíčkové nakrájíme podélně (!!!) na několik kusů tak, aby každý váleček nebo šrůtek (nebo jak to vlastně nazvat) měl v průměru tak 2-3 cm. Vzniklé 'hady' okořeníme Barbecue směsí a mírně promačkáme. Pokapeme olejem a necháme odležet. V mezičase si dáme panáka koňaku. Potom 'hady' opánvičkujeme, ogrilujeme nebo oroštujeme ze všech stran (já je nejraději uprosřed ještě trošku růžovější). Těsně před koncem přidáme beranní rohy a necháme ještě chvíli prohřát. Potom všechny čeledě hadů promícháme a dáme si panáka i 'do druhé nohy'. Hotové hady dáme do velkého talíře nebo mělké mísy, dozdobíme hojnou zeleninovou oblohou a vařenými nebo opečenými brambůrkami. Před strávníky položíme prkénko – a ať si každý uloví svého hada (i svoji bramboru) sám. Hady na prkénku krájíme přes vlákna na jednotlivá sousta, máčíme v různých omáčkách, případně si je dosolíme nebo dopepříme – a strkáme si je do hlavy. Přikusujeme dobré červené víno.

Recept je z kategorií: Směsi mas

Nahlásit recept

  • 29.06.05 vloženo
  • 4485x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 15-20 cm hovězí svíčkové a 4 vepřové panenky
  • kořenicí směs 'Barbecue'
  • kvalitní olej
  • sterilované papričky – beranní rohy
  • sůl, pepř (podle chuti)
  • 2 panáky koňaku
  • zelenina na obložení
  • různé omáčky, dresinky – podle gusta.

Doporučená příloha

  • brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Míchaní hadi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Míchaní hadi

Tasma
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Míchaní hadi

To je teda fakt, ale já udělám chudý hady - kuřecí (možná budou chudinky trochu kratší) a vyhlédnu nějaké levnější vepřové. Snad se ti drazí hadi neurazej.

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Míchaní hadi

Nic si z toho nedělej, ti tvý „hadi“ jsou zase levnější – a určitě jsou taky dobrý. Na tom mým jídle aby jeden ztratil výplatu… :o)

Tasma
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Míchaní hadi

Tak to jsou určitě lepší hadi než ty moje okurková háďátka. Své zeleninové nechám v lednici a poběžím co nejdříve udělat ty pořádný masňákový. Možná, že když ti moji okorkuvý hadi budou hodný, nechám je seznámit se s masákama.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Chilli con carne Chilli con carne
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz