Recept Míchaná vajíčka Veg

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Míchaná vajíčka

Úvod

Tento recept může být skvělou snídaní (do postele) pro Vás a Vaši drahou polovičku. Našla jsem tu pouze variace s paprikou, rajčaty nebo s uzeninou, smetanou… Tato verze je základní a vajíčka si všichni pochvalují, že lepší nejedli. Vyzkoušejte, začne vám den veseleji.

Postup

Rozehřejte na oleji na drobno nakrájenou cibuli, mírně ji osolte. Až cibule zesklovatí, rozklepněte na pánev vejce. Ztlumte oheň (teplotu) – pomalu připravovaná vejce jsou chutnější.

Přidejte sůl, pepř a míchejte, dokud se vajička nesrazí, ale zase je zcela nevysušte.

Nakonec nechte v pánvi rozpustit lžíci/plátek másla.

Nejlepší jsou podávané s bílým pečivem – a pro ty, kteří si to můžou dovolit, ještě pomazaným máslem.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Chuťovky Teplé předkrmy


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.05.12 vloženo
  • 41827x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 6 vajec
  • 1/2 cibule
  • 3 PL oleje
  • 1 PL másla
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 22.09.16 07:52

S rukolou.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 22.04.13 08:33

Solím len mierne. Soľ i korenie pridávam predtým ako vajíčka vylejem na panvicu.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Jangrossek 25.08.12 10:41

Tenhle recept je moc dobrý, když je tam více pepře a soli. :-)

Odkaz na uvaření

Terie 07.05.12 00:00

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Míchaná vajíčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3811 příspěvků 10.02.18 09:22
Tak ten Heston

Tak jsem posnídala míchaná vejce dle Hestona.
Předem jsem byla skeptická - já je ráda naopak spíš tužší s kousky vajec, prostě na kousku másla jen lehce převracet.
2 vejce z podestýlky jsem klepla do misky, přidala cca 2PL smetany, a ve vodní lázni nechala prvních 5 minut jen tak, dalších 5 minut jsem je asi 5× promíchla a posledních pár minut míchala a míchala a míchala…
Na talířku zakápla maličko roztopeným máslem, strouhla pepř, jemně osolila.
Konzistence přesně jiná než mám ráda, klasickou úpravou by mi to nechutnalo. Ale tohle chutnalo velmi…on ten Blumenthal asi fakt ví co dělá :mrgreen:

 
Eja
3811 příspěvků 08.02.18 13:08
Ještě jinak

Tak jsem teď náhodou sledovala Hestona Blumenthala a vejce…i míchaná…
Rozšlehá vajíčka s trochou mléka a smetany a připravuje v nerezové misce ve vodní lázni - 15 minut za častého míchání…teprve hotová osolí, opepří a zakápne trochou másla skoro oříškové barvy. Konzistenci bych ( aspoň z obrazovky) přirovnala k husté bramborové kaši.
:think:
Když to říká Heston, že to tak má být :think: :think: tak to o víkendu asi vyzkouším, dělám je úplně jinak a třeba se šidím…

 
Ačraj
697 příspěvků 22.04.13 09:44

Já bych si je posypala hustě pažitkou, vajíčka by se měla míchat od strany ke straně, nikoliv dokolakolem… :P

 
Terie
66 příspěvků 24.09.12 15:57

@pinkis Měla jsem na mysli - „kdo si to může dovolit vzhledem ke své štíhlé linii“ :mrgreen: ;)

 
pinkis
1 příspěvek 24.09.12 14:58
Tak to mě rozsekalo :D

Nejlepší jsou podávané s bílým pečivem – a pro ty, kteří si to můžou dovolit, ještě pomazaným máslem."

LOOOOOL Kdo si nemůže dovolit máslo? :lol:

 
Drobek  10.05.12 16:01
Překlad:

jako dříve, no snad dávno narozený jsem se od maminky naučil, vlastně ani jinak jsme pažitce neříkali než - šnytlík. Zůstalo mi to dodnes a doma této rostlince ani neříkáme.
Danda tedy napsala obě verze, pro pamětníky a pro nepamětníky. :mavam:
Nebo se pletu já a ono to není totéž? Teď jsem z toho jelen, srnec a daněk dohromady, jak pravil klasik českého humoru. :lol:

 
casino
4466 příspěvků 10.05.12 12:50
Hmmm...

danda, pokud jste nechtěla napsat „nebo-li“ ve větě „…posypané jemňolince nakrájenou pažitkou nebo šnytlíkem…“, tak čemu se u vás řiká „šnytlík“ :?: :think: :) :mrgreen:

Terezo, šnitlích račte mít richtíííg :palec: :mrgreen:
Je to sice jaksi divně napsáno, ale rád bych potkal toho, kdo by to napsal jinak ;) :think: 8)
No, jinak by to možná svedl gggde gggdo, ale zda lééépe, toť otázka :think:

 
danda  10.05.12 12:04

Jj, skoro stejně si dělal vejce míchaná můj strýček Jarda, jedině na másle až začínalo lehce hnědnout a vonět, vejce, asi 5 kusů, rozklepl, bílky na mírně zahřátou pánvičku, ne moc velkou, aby se bílky nerozutekly po velké ploše, nechal mírně ztuhnout a potom promíchal do velkých kusů, přidal žloutky a pomalu jemným obracením zapravil do bílků.
Na talíři kusy nadýchaných bílých obláčků s ostrůvky polotekutých žlutých cákanců, posypané jemňolince nakrájenou pažitkou nebo šnytlíkem, obraz na talíři, k tomu chleba, z mouky a kvásku, který vydržel skoro týden a neplesnivěl a máslo bez vody … :-)

 
casino
4466 příspěvků 10.05.12 11:49
Srandičky, srandičky…

…ale ty konce potom: Poslankyně Gabriela Pecková uvedla na adresu důchodců, že se úsporným opatřením vlády přizpůsobí, protože se mnozí z nich narodili za války a jsou tedy zvyklí na daleko horší podmínky. (asi se to netýká našich přesmořských kolegů)
…zpět k vaječině:
Jedna moje velmi, velmi blízká (skoro bych použil výrazu „intimní“) příbuzná nechá máslo (MÁÁÁSLO!!!) na pánvičce udělat až do oříškova, pak na to opatrně vyklepne vajíčka a opatrně (aby žloutky zůstaly vcelku) míchá, až se bílky srazí. Pak odstaví z plamene a rozmíchá žloutky… K tomu chleba s máslem… :palec:
Já, protože jsem kopyto, si takto dělám vejce nahniličko. Někdy i na cibulce. No řekněte, už jste měli nahniličko na cibulce? :mrgreen:

 
mrtvola
1394 příspěvků 10.05.12 10:47

Tak tak, jedna moje dosti vzdálená příbuzná prý po válce naříkala, že je to taková bída, že jí zámeckou střechou zatéká až do postele s nebesy ;). Ovšem tři roky poté už byla bez starostí, situace se dramaticky zlepšila, už neměla ani tu postel. Ale míchaná vajíčka snídala až do smrti.

 
danda  10.05.12 10:30

Nemusí to být doby válečné, i letos na mne doléhá krize a to velmi, musím jíst plesnivé sýry, pít stará vína a jezdit autem bez střechy :zed: :dance:

 
esmeralda
4813 příspěvků 10.05.12 02:17

Drobku, i já se na ta léta pamatuji.
My jsme také byli velice chudí… šofér byl chudý, služka byla chudá, chůva byla chudá, kuchařka byla chudá, lokaj byl chudý i zahradník byl chudý…
Byly to těžké časy.

 
Drobek  10.05.12 01:18
Kecale,

to vše už je za námi. Od pamětníků jsem slyšel, že za války byla taková bída, že museli jíst buřty bez chleba. Hrůza mně jímá :jazyk:

 
Terie
66 příspěvků 10.05.12 00:28

@Kecal :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 
Terie
66 příspěvků 10.05.12 00:22

@Eja Já netvrdím, že to je věda, jen to - že to je moc dobré :mavam:

 
Kecal
126 příspěvků 09.05.12 14:41

@Terie
„…vajíčka jsou pro mě nejchutnější s bílým pečivem, ale tentokrát bylo po ruce pouze tmavé celozrnné…“
Tak to chapu. My jsme byli taky chudy. Nekdy jsme treba museli jist jenom samotnou sunku, protoze na chleba nebylo.

Pre slovenskych citatelov: chudy mieni chudobny, nie vyziabnuty.

 
jolana
5064 příspěvků 08.05.12 23:19

Eja, zena cinu :potlesk: ..dobru chut a na zdravie :)

 
Eja
3811 příspěvků 08.05.12 20:31
Mňam

byly moc dobrý.
Ale fakt je,že každý je má rád trochu jinak, někdo tekutější, nekdo víc zdrclé.

 
Eja
3811 příspěvků 08.05.12 20:07
Míchaná vajíčka

:mavam: Tak teď jsem z diskuse naprosto mimoň. Pokud se stále vede debata o míchaných vajičkách, tak vezmu malou litinovou pánvičku po babičce, dám na ni kusanec kunínského másla, roztopím, prsknu dvě vejce z podestýlky, lehce několikrát prohrábnu, rozhodně tam nevrtím vařečkou, před ztuhnutím odstavím, přidám lžíci smetany, osolím, opepřím, opažitkuji, lehce promíchám, teplá pánvička dodělá žádoucí konsistenci. Ne tu na fotce. Namažu chleba máslem a spapám. Co je v tom jako za vědu ?Je to o včasném odstavení a přídavku smetany nakonec. A pěkně vám děkuji, jdu si je udělat. Měla jsem návštěvu, dali jsme si skvělý krůtí voňavý tajin a rebarborovo-jablečno-jahodový crumble. Ale představa míchaných vajíček je tak lákavá, že si je jdu udělat.
He, a pak má člověk zhubnout :nevim:

 
Terie
66 příspěvků 08.05.12 19:52

@goro Vejce jsou díky cibulce a máslu opravdu „šťavnaté“ - vyzkoušejte sám. Vysušené tedy nebyly.

 
Terie
66 příspěvků 08.05.12 19:50

@jolana O přidání vejce natvrdo jsem nikdy neslyšela, ale také ze zvědavosti vyzkouším :kytka:

 
Terie
66 příspěvků 08.05.12 19:48

@Kecal Tvůj postup také stojí za vyzkoušení. A odpověď je jednoduchá - vajíčka jsou pro mě nejchutnější s bílým pečivem, ale tentokrát bylo po ruce pouze tmavé celozrnné. Chtěla jsem se jen podělit o recept, který jsem nějakou řádku let ladila podle své chuti - překvapilo mě, že tu již v této formě není. Chápu, že se někomu může zdát triviální, ale někomu třeba poslouží. :palec:

 
jolana
5064 příspěvků 08.05.12 19:18

goro, ty si ako ty moji..tiez vecne frflu ze je prazenica vysusena :roll: ..a co robit v dnesnej dobe ak vajicka len z obchodu zdravotne ne/zavadne?!.. :nevim: :mavam:

 
goro
82 příspěvků 08.05.12 17:27
Stojí-li

to za komentář, tak na té fotce jsou poněkud vysušená.

 
Frantiska
927 příspěvků 08.05.12 15:10

ha tak jsem hledala a hledala a obycejna michana vajicka tu nejsou :)

 
mrtvola
1394 příspěvků 08.05.12 13:53

Míchaná vajíčka jedině podle videoreceptu Jamie Olivera.

 
M.Suskova
206 příspěvků 07.05.12 23:15

Mám také ráda míchaná vejce s cibulí, ale se syrovou cibulí.Takže vejce usmažím a do nich zamíchám na jemno nakrájenou syrovou cibuli a osolím.Míchanici namažu na chleba a jemně posypu mletou paprikou a pepřem.A to je pro mne opravdu pochoutka.

 
jolana
5064 příspěvků 07.05.12 19:35

..pred rokmi som tu pridala recept na Prazenicu so syrom :mrgreen: a bez fotky navyse.. tento obrazek tuna je nukavy…prazenica je u nas oblubena, zasadne robievam na oriesku masla a nakoniec platocek masla ako Terie…niekedy pridam ku vajickam za lyzicu jogurtu (pravy, zivy, husty) napriklad na chut co ozivenie chute......mam znameho a ten napriklad robi prazenicu tak, ze umicha vajicka a nakoniec do nej zamicha nasekane vajicko na tvrdo…dobru chut a prazenici zdar..nepoznam chlapa co by nerad prazenicu..ti moji ju musia mat podavanu priamo na panvicke a oznacia si vojnovu liniu–rubicon .. :mrgreen: :lol:

 
di
2451 příspěvků 07.05.12 17:16

Je tu cca 40 tis. receptů a přidat recept na míchaná vajíčka, která umíme každý a která jsou tu v mnoha variantách, mi připadne přinejmenším „zajímavé“. Pokud tedy není novou „cílofkou“ Labužníka věková kategorie 10-12 let (podle článků u ingrediencí to tak vypadá), pak bych to ovšem chápala. Příště tu bude možná chleba s máslem. ;-) (BTW., ten už tu taky v mnoha variantách je, několikrát jako recese, několikrát jako sladké pečivo.)

 
Kecal
126 příspěvků 07.05.12 16:52

Moje snacha mne naucila nechat nejdrive ztuhnout bilky (lehce michat je OK), a teprve pozdeji rozmichat i ty zloutky. Ze pry je vysledek hladsi.
A nakonec v panvi rozpustit trochu masla - tak to jsem neznal, zni to dobre, zkusim to.
Jenom mi neni jasne proc je v receptu doporucene bile pecivo, a na obrazku vidim cerny chleba.
Jinak obdivuju jakou ma Terie odvahu. Pridat jednoduche ale chutne jidlo, ne nejaky hatlama patlama mismas - kdo to kdy slysel.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz