Recept Mexické tortilly

Mexická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Tortilly jsou kukuřičné placky, jejichž příprava se za tisíce let nezměnila. Na dva hrnky mouky dáme jeden hrnek vody a osolíme. Vše smícháme, promneme, uděláme kouli, rozdělíme na 12 dílů, z každého uhněteme kouli a těžkou pánví lisujeme tortilly. Vytvarované postupně vkládáme na rozpálenou plotýnku, pečeme na každé straně 1/2 minuty až minutu. Podávají se horké.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 30.01.04 vloženo
  • 18770x zobrazeno

Ingredience

  • 2 hrnky mouky
  • 1 hrnek vody
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mexické tortilly

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
daduuja
1145 příspěvků 30.05.15 20:38

Doma bez správné mouky a lisu asi tortily nejdou.
Na stránkách manany lze vyčíst více - http://www.manana.cz/…pt_odkaz.php?…

kackarubca
1 příspěvek 30.05.15 19:43

Dobrý den, tak se musím připojit k Tatanka…použila jsem kukuřičnou hladkou mouku (žlutou) a těsto se sype :-(((

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mexické tortilly

Ahoj Tatanko,
musím jen potvrdit, že pokud se nepoužije kukuřičná mouka, tortilly se nepovedou. Chvilku jsem s tím sama bojovala. Než ji seženeš, zkus tortilly z pšeničné mouky (viz. recept Labužníka), s těstem se lépe pracuje a jsou také dobré, jako kukuřičné.

luba
185 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mexické tortilly

Milý tatanka, naozaj to bola múka (hladká), nie krupica? Z múky to totiž ide, z krupice nie. Hladká kukuričná múka je biela, nie žltá - to preto, že povrch kukurice je odstránený pri mletí múky. Ak nájdeš takúto, malo by to fungovať. Z krupice je zase dobrá kaša a polenta.
Srdečne zdraví

tatanka
73 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mexické tortilly

Opakovaně jsem zkoušel z kukuřičné mouky u nás zakoupené vyrábět tortilly, výsledek byl vždy stejný- těsto se drobilo a rozpadalo, eventuelně placky byly tvrdé a křehké. Vyrobit z nich cokoliv se nedalo, jen je ulamovat a máčet v dipu.
Recept mě ponoukl k dalšímu pokusu.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz