Recept Metrové řezy
delisa Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Všechny suroviny na těsto rozdělíme na polovinu. Žloutky s cukrem umícháme, pomalu přiléváme olej a vodu a dobře vymícháme. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a naposledy sníh z bílků. Stejně postupujeme i při vypracování druhé poloviny, do které ještě přidáme kakao. Těsta pečeme každé zvlášť, v dobře vymazané a vysypané formě na srnčí hřbet. Upečené necháme dobře vychladnout a potom krájíme na dílky, které slepujeme k sobě krémem. Jeden dílek světlý, jeden tmavý, a tak postupujeme až je vše slepeno. Nakonec celé metrové řezy polejeme čokoládovou polevou. Krájíme šikmo. KRÉM : Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který vychladíme. Máslo s cukrem umícháme do pěny. Poté vymícháme s vychladnutým pudinkem. Místo ananasového pudinku můžeme použít vanilkový nebo smetanový a ochutit jej rumem.
Recept je z kategorií: Moučníky
- 15.07.04 vloženo
- 17884x zobrazeno
Ingredience
- 260 g moučkového cukru
- 260 g hladké mouky
- 4 vejce
- 3/4 prášku do pečiva
- 3/4 sklenky oleje
- 3/4 sklenky vody
- 1 PL kakaa
- KRÉM :
- 1 ananasový pudink
- 1/2 l mléka
- 250 g másla
- Čokoládová poleva
- 150 g moučkového cukru
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Metrové řezy
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Metrové řezy
609 příspěvků 30.5.09 01:31
Já bych suroviny nedělila, ale umíchala bych těsto, to pak rozdělila na polovinu a jednu obarvila kakaem. Zdá se mi to tak alespoň trochu jednodušší postup při zachování postupu i ingrediencí. Nějak si nedovedu představit jak bych dělila např. 3/4 prášku do pečiva napůl.
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Dělávám taky a jsou moc dobré, ale trochu pracnější. Výsledek však stojí za to.