Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
ssalonis Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
"Methi Malai Matar ":http://ssalonis2.blogspot.com/…i-matar.html
Kesu orechy namocime na 30 minut do vody alebo mlieka. Vody, ci mlieka len tolko, aby boli orechy ponorene. Z orechov a vody (ci mlieka) vymixujeme pastu. V hrnci zohrejeme olej alebo ghee a pridame rimsky kmin. Nechame ho na miernom ohni poprazit chvilku, kym neuvolni vonu a nezmeni troska farbu (pozor, aby nezhorel!).Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnakovo-zazvorovu pastu... ... a opekame, kym cibula nezmakne a nezosklovatie. Pridame pastu z kesu orechov a premiesame. Podlejeme troskou vody alebo mlieka (pozor, nie vela, vysledne jedlo ma skor hustejsiu konzistenciu) a nechame na miernom ohni asi 2 minutky povarit. Premiesavame. Pridame kasmirske chilli korenie, kurkumu a garam masala a premiesame. Pridame smotanu a premiesame. Osolime a zasa premiesame. Pridame hrasok. Ak pouzijete mrazeny, nechajte ho pred pridanim trocha rozmrznut. Ak pouzijete suseny, treba si ho na noc namocit do vodya rano uvarit do makka. Mozete pouzit aj cerstvy. Pridame hned aj senovku grecku a premiesame. Hrasok nechame zasa asi 2 minutky prejst varom (bez zakryvania hrnca), ohen na mierno. Ak by to bolo prilis huste, mozete pridat trosicka vody pred varom. Hotovy hrasok nechame pod pokrievkou este 5-10 minut odpocivat. Podavame napriklad s Chapati. http://ssalonis2.blogspot.com/2011/11/methi-malai-matar.html
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
chapati alebo ine indicke placky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Methi Malai Matar
61 příspěvků 9.11.11 05:59
Hezky recept, vyzkousim!
Delam podobne zeleninovou kormu, s tou pastou z kesu a mleka je to uzasne. Uz jsem uvazovala, ze sem dam recept, jenze na me fotce to vypada, jako by to uz nekdo mel!
Miso, dekuju, pokusim se nekoho vystvat do Indie pro kotlik


A dam vedet, az spacham tuhle dobrotu !
Nejspis ale vedle vrazim kus masa !
61 příspěvků 7.11.11 15:34
Ja som ho kupila u nas v potravinach, kde maju aj cast vyhradenu pre domace potreby na varenie
Je, ja to napsala spatne! Tady v Cechach, byla jakasi prezentace par indickych jidel a kuchar mel tyhle misky ! Na muj dotaz, odkud je ma, pravil, ze z Indie! A ja se akorat mesic pred tou prezentaci z Indie vratila! Takze od te doby shanim tady nekoho, kdo se do Indie chysta, aby mi misky dovezl. Dotaz na tebe, rada, kde je v Indii lze koupit? ! Predpokladam, ze ve vsech dom. potrebach!?
Příspěvek upraven 07.11.11 v 15:30
61 příspěvků 7.11.11 15:17
Mmm teraz som sa vratila zo Slovenska, ale nikde som tam nevidela tieto mini-kadhai na servirovanie. Ale mozno v nejakom obchodiku, kde sa predavaju taketo suvenirky by mohli nieco mat.
61 příspěvků 7.11.11 14:51
So spenatom to bude Methi malai palak
Nemam nic proti zavadzaniu novosti do
receptov 
Bude to hodne proti receptu, kdyz dam misto hrasku listy spenatu?
Btw, co ja se nashanela tohodle kotliku! Jenze jsem jeho puvab objevila az po navratu z Indie a ted se tam nikdo nechysta. Kdyby nahodou, poradis kde ho koupit? Diky !
Příspěvek upraven 07.11.11 v 14:50