Recept Methi Malai Matar Veg

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Methi Malai Matar

Úvod

"Methi Malai Matar ":http://ssalonis2.blogspot.com/…i-matar.html

Postup

Kesu orechy namocime na 30 minut do vody alebo mlieka. Vody, ci mlieka len tolko, aby boli orechy ponorene.

Z orechov a vody (ci mlieka) vymixujeme pastu.

V hrnci zohrejeme olej alebo ghee a pridame rimsky kmin. Nechame ho na miernom ohni poprazit chvilku, kym neuvolni vonu a nezmeni troska farbu (pozor, aby nezhorel!).Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnakovo-zazvorovu pastu…

… a opekame, kym cibula nezmakne a nezosklovatie. Pridame pastu z kesu orechov a premiesame. Podlejeme troskou vody alebo mlieka (pozor, nie vela, vysledne jedlo ma skor hustejsiu konzistenciu) a nechame na miernom ohni asi 2 minutky povarit. Premiesavame.

Pridame kasmirske chilli korenie, kurkumu a garam masala a premiesame. Pridame smotanu a premiesame. Osolime a zasa premiesame.

Pridame hrasok. Ak pouzijete mrazeny, nechajte ho pred pridanim trocha rozmrznut. Ak pouzijete suseny, treba si ho na noc namocit do vodya rano uvarit do makka. Mozete pouzit aj cerstvy. Pridame hned aj senovku grecku a premiesame.

Hrasok nechame zasa asi 2 minutky prejst varom (bez zakryvania hrnca), ohen na mierno. Ak by to bolo prilis huste, mozete pridat trosicka vody pred varom. Hotovy hrasok nechame pod pokrievkou este 5-10 minut odpocivat.

Podavame napriklad s Chapati.

http://ssalonis2.blogspot.com/…i-matar.html

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.11.11 vloženo
  • 5693x zobrazeno

Ingredience

  • 300 ml hrasku (cerstvy, mrazeny alebo suchy)
  • 3 lyzice nesolenych kesu orechov
  • voda (alebo mlieko) na namocenie kesu orechov
  • olej alebo ghee
  • 1/2 lyzicky tmaveho rimskeho kminu (shah jeera)
  • 3 stredne velke cervene cibule
  • 1/2 lyzicky cesnakovo-zazvorovej pasty
  • voda (alebo mlieko) na podliatie; podla potreby
  • 1/2 lyzicky kasmirskeho chilli korenia
  • 1/4 lyzicky kurkumy
  • 1 lyzicka garam masala
  • sol
  • 50 ml smotany (malai)
  • 1 lyzicka susenej senovky greckej - listocky (kasuri methi)

Doporučená příloha

  • chapati alebo ine indicke placky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Methi Malai Matar

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
ssalonis
61 příspěvků 09.11.11 05:59

:lol: vela indickych jedal lepsie chuti, nez vyzera

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.11.11 19:54

Hezky recept, vyzkousim!

Delam podobne zeleninovou kormu, s tou pastou z kesu a mleka je to uzasne. Uz jsem uvazovala, ze sem dam recept, jenze na me fotce to vypada, jako by to uz nekdo mel!

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.11.11 15:41

Miso, dekuju, pokusim se nekoho vystvat do Indie pro kotlik :-) :-P
A dam vedet, az spacham tuhle dobrotu !
Nejspis ale vedle vrazim kus masa ! :lol:

 
ssalonis
61 příspěvků 07.11.11 15:34

Ja som ho kupila u nas v potravinach, kde maju aj cast vyhradenu pre domace potreby na varenie

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.11.11 15:29

Je, ja to napsala spatne! Tady v Cechach, byla jakasi prezentace par indickych jidel a kuchar mel tyhle misky ! Na muj dotaz, odkud je ma, pravil, ze z Indie! A ja se akorat mesic pred tou prezentaci z Indie vratila! Takze od te doby shanim tady nekoho, kdo se do Indie chysta, aby mi misky dovezl. Dotaz na tebe, rada, kde je v Indii lze koupit? ! Predpokladam, ze ve vsech dom. potrebach!?

Příspěvek upraven 07.11.11 v 15:30

 
ssalonis
61 příspěvků 07.11.11 15:17

Mmm teraz som sa vratila zo Slovenska, ale nikde som tam nevidela tieto mini-kadhai na servirovanie. Ale mozno v nejakom obchodiku, kde sa predavaju taketo suvenirky by mohli nieco mat.

 
ssalonis
61 příspěvků 07.11.11 14:51

So spenatom to bude Methi malai palak :-) Nemam nic proti zavadzaniu novosti do receptov :palec:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.11.11 14:47

:-P Ty vis, jak na wydru, vid? :-P
Bude to hodne proti receptu, kdyz dam misto hrasku listy spenatu?
Btw, co ja se nashanela tohodle kotliku! Jenze jsem jeho puvab objevila az po navratu z Indie a ted se tam nikdo nechysta. Kdyby nahodou, poradis kde ho koupit? Diky !

Příspěvek upraven 07.11.11 v 14:50

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz