Recept Meranský knedlík

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do mléka umeleme velkou cibuli, hovězí játra, přidáme celá vejce a sůl. Na kostičky nakrájíme žemle nebo rohlíky a necháme je v mléce nabobtnat. Pak přidáme několik hrstí hrubé mouky a dobře promícháme. Těsto by mělo být středně husté, možná trošku řidší. Po té je rozdělíme na dva knedlíky, které vaříme asi půl hodiny v pomaštěném šátku. Knedlík musí být dobře uvařený na pohmat tuhý. Řezy knedlíků nakonec mírně polijeme rozpuštěným máslem a podáváme s červeným zelím. To proto, že knedlík má neatraktivní šedohnědou barvu, s červeným zelím vypadá lákavěji.

Recept je z kategorií: Knedlíky

Nahlásit recept

  • 31.10.07 vloženo
  • 2746x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Ingredience

  • 1/ l mléka
  • 1 velká cibule
  • 250g hovězích jater
  • 2 celá vejce
  • sůl
  • 7 žemlí
  • několik hrstí hrubé mouky

Doporučená příloha

  • červené zelíčko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Meranský knedlík

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Snadný chia puding s ovocem

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz