Recept Meranský knedlík

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do mléka umeleme velkou cibuli, hovězí játra, přidáme celá vejce a sůl. Na kostičky nakrájíme žemle nebo rohlíky a necháme je v mléce nabobtnat. Pak přidáme několik hrstí hrubé mouky a dobře promícháme. Těsto by mělo být středně husté, možná trošku řidší. Po té je rozdělíme na dva knedlíky, které vaříme asi půl hodiny v pomaštěném šátku. Knedlík musí být dobře uvařený na pohmat tuhý. Řezy knedlíků nakonec mírně polijeme rozpuštěným máslem a podáváme s červeným zelím. To proto, že knedlík má neatraktivní šedohnědou barvu, s červeným zelím vypadá lákavěji.

Recept je z kategorií: Knedlíky

Nahlásit recept

  • 31.10.07 vloženo
  • 2778x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Ingredience

  • 1/ l mléka
  • 1 velká cibule
  • 250g hovězích jater
  • 2 celá vejce
  • sůl
  • 7 žemlí
  • několik hrstí hrubé mouky

Doporučená příloha

  • červené zelíčko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Meranský knedlík

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Kuře na medu Kuře na medu
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz