Recept Meranské králičí stehno

(Hodnoceno 1x) pepicek Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Meranské králičí stehno

Postup

1. Králičí stehna podle potřeby odblaníme, omyjeme pod tekoucí studenou vodou, vysuší­me papírovým ubrouskem a vetřeme do nich sůl a pepř. Poté je potřeme ostrou (nejlépe francouzskou) hořčicí. 2. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno naseká­me. Troubu předehřejeme na 220 °C. 3. V pekáčku rozehřejeme olej. Vložíme stehna a z obou stran je zprudka opečeme. Přidáme ci­buli a krátce ji osmahneme. 4. Rozředíme bílým vínem. Přidáme česnek a tymián. Přikryté poklici dusíme na střední liš­tě v troubě asi 50 min. Vypečenou šťávu scedí­me. Stehna podáváme s vařenou kapustou nebo zelím a s noky. Na talířích polijeme šťávou. Tip: Vypečenou šťávu můžeme rozmíchat s trochou smetany, získáme tak znameni­tou omáčku.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 22.04.02 vloženo
  • 27153x zobrazeno

Čas přípravy

  • 75 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 králičí stehna
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce ostré hořčice
  • 2 malé cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1/4 l bílého vína
  • 2 snítky tymiánu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 29.10.20 13:01

Vyzkoušeno. Dělal jsem z polovičního množství, jedno přední a zadní stehno, dvě bříška. Z časových důvodů jsem si králíka připravil večer a přes noc nechal potřeného hořčicí v lednici. S masem hořčice nic zásadního neudělala, znát byla až v omáčce. Z toho důvodu bych doporučil zamíchat až před pečením do vína, protože když se má zprudka osmahnout maso opatlané hořčicí, tak se samozřejmě hořčice připálí na pekáč. Ale je fakt, že ty připáleniny té omáčce taky něco daly. Upečeno bylo dříve, 50 minut je při takové teplotě celkem dost. Víno už bylo skoro fuč, musel jsem přidat skoro dvě deci vývaru, aby nějaká omáčka byla. Pak rozmixovat a zjemnit smetanou a je to chutná omáčka.

Diskuse k receptu Meranské králičí stehno

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Meranské králičí stehno

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Meranské králičí stehno

Opravdu moc dobré, měli jsme s bramborem. Akorát jsem víno i tymián dala hned na začátku.

Labužník kamil.ka02
110 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Meranské králičí stehno

Ahoj Pepíčku, dnes jsem tímto způsobem připravila králíka a je to vynikající. Jako přílohu jsem udělala bylinkové knedlíky a kombinaci s tou omáčkou, to mělo ohromný ohlas u rodiny.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz