Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
casino Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Realizaci tohoto prostého receptu lze ještě zjednodušit, pokud si např.
pečení na svátky trochu naplánujeme: při pečení lineckého
(slepovaného), odložíme plná kolečka a později, až budeme dělat
linecké-třené (stříkané), tak Meránky doděláme.
Náplň? Samozřejmě barevné marmelády…Tedy, vlastně džemy a
pomazánky… Grrrr, čert aby vzal unijní Inkousty…
Zdroj: A. Půlpánová, Cukrářská technologie (upraveno)
LINECKÉ ZÁKLADNÍ Do osáté mouky a cukru přidáme ztuhlé nasekané (nastrouhané) máslo, žloutky. Rychle (napřed nožem) vypracujeme hladké těsto a necháme v chladu odležet. Z těsta vyválíme plát na stéblo a vypichujeme z něj kolečka. Upečeme v troubě při 180°C. LINECKÉ TŘENÉ Ideální teplota surovin na třené těsto je 22 až 25°C. Pracujeme v teple. Máslo mírně nahřejeme a utřeme (mírně našleháme) s cukrem. Za stálého míchání přidáváme postupně žloutky. Nakonec ručně zlehka vmícháme vlažnou osátou mouku. Hotové těsto "IHNED .{color:red}" zpracováváme; stříkáme cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou věnečky na papír. Pečeme při 180°C asi 12 minut Po vychladnutí slepíme kolečka a věnečky pikantní marmeládou
Recept je z kategorií: Cukroví Cukroví stříkané Cukroví vykrajované
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Meránky