Recept Melounové želé - džem Veg Linie

Alis Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Je léto, doba melounů… pojďme na to :-)

Postup

Pomeranč namočíme v horké vodě, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Meloun vykrájíme, odpeckujeme (kdo chce vyrábět želé, propasíruje). Campari, pomeranč a meloun by nám měl ve výsledku udělat cca ¾ l - 1 l hmoty, nechci to vařit, je mi líto milovaného Campari. Kdo ho nemusí, provaří. Ujídám, upíjím, dokud můžu. Pak přidám želírovací přípravek, asi tři minutky provařím, rozdělím do sklenic. Sklenice obrátíme dnem vzhůru. Až ztuhne, je želé-džem hotov. :-)

Recept je z kategorií: Konzervace Konzervace ovoce Speciality

Nahlásit recept

  • 06.08.12 vloženo
  • 2197x zobrazeno

Ingredience

  • 1 pomeranč
  • 50 ml pomerančového džusu
  • 500 g červeného melounu
  • střik (dva nebo tři) Campari
  • 1 želírovací přípravek (Gelfix)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Melounové želé - džem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Reveňový koláč Reveňový koláč
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz