Recept Melounové želé - džem Veg Linie

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Je léto, doba melounů… pojďme na to :-)

Postup

Pomeranč namočíme v horké vodě, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Meloun vykrájíme, odpeckujeme (kdo chce vyrábět želé, propasíruje).

Campari, pomeranč a meloun by nám měl ve výsledku udělat cca ¾ l - 1 l hmoty, nechci to vařit, je mi líto milovaného Campari. Kdo ho nemusí, provaří. Ujídám, upíjím, dokud můžu. Pak přidám želírovací přípravek, asi tři minutky provařím, rozdělím do sklenic. Sklenice obrátíme dnem vzhůru.

Až ztuhne, je želé-džem hotov. :-)

Recept je z kategorií: Konzervace Konzervace ovoce Speciality


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.08.12 vloženo
  • 1726x zobrazeno

Ingredience

  • 1 pomeranč
  • 50 ml pomerančového džusu
  • 500 g červeného melounu
  • střik (dva nebo tři) Campari
  • 1 želírovací přípravek (Gelfix)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Melounové želé - džem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz