Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Meloun i s kurou nakrájejte na vetsí kousky. Dejte je do velké zavarovací sklenice. Udelejte nálev tím, ze 2 PL soli rozpustíte v jednom litru vody. Tímto nálevem kousky melounu ve sklenici zalejte tak, aby meloun byl nálevem zakryt. Sklenici lehce (ne tesne) uzavrete. Nechte stát pri pokojové teplote 2-4 dny. Mozná zacne nálev po nejaké dobe bublat nebo se dokonce vytvorí na hladine povlak plísne. To není na závadu, plísen odstrante. Po 2-4 dnech dejte sklenici s melounem do chladnicky.
Recept je z kategorií: Přílohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Meloun naložený po rusku
590 příspěvků 29.7.09 04:18
já bych teda chtěla zdůraznit důkladnou očistu melounové slupky ještě dřív, než do melounu zakrojíte… a to nejen u tohoto receptu, ale při každé „melounové konzumaci“… ona taková úplavice - nic moc… hovoří ze mne vlastní zkušenost, kdy jsem právě kvůli špatně omyté melounové slupce zmeškala nástup do první třídy ZŠ…
1136 příspěvků 29.7.09 01:31
Jo, křís se to jmenuje, já jsem si nemohla vzpomenout:-) Ale jako plíseň se to nechová ani moc nevypadá. Hlavně to chce nesahat do sklenic rukama, to pak se tam i ta plíseň vypěstuje:-)
505 příspěvků 29.7.09 01:08
takže něco jako křís? To ale není plíseň. Jsou tu chemici - kltko, chodíš sem ještě?
1136 příspěvků 29.7.09 00:45
Spiser asi myslí bílý povlak, který se běžně vytváří, pokud nakládáte třeba rychlokvašky do solného nálevu, jestli je to plíseň nevím a ani to neřeším. U nás se okurky ze sklenice s tímto povlakem běžně konzumují již desítky let bez následků (pouze je před konzumací omyjeme).
třeba ten „penicilín“ funguje proti prasečí chřipce!
505 příspěvků 29.7.09 00:01
Kolega komentoval lakonicky: povlak plísně stáhněte, obalte v trojobalu, osmažte a snězte. Spisere, to, že plíseň není na závadu, to nemyslíš vážně, že.
Není škoda tu plíseň vyhodit?