Recept Melanzane della nonna Pra

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Melanzane della nonna

Úvod

Jeden z tych starych dobrych talianskych sedliackych receptov. Ja ho mam z „Il cucchiaio d'argento“.

Postup

1-Umyté baklažány popícháme vidličkou nebo jehlicí dokola a dáme do rozehřáté trouby péct na cca 15 - 20 minut (dobré je - otočit je, aby se opekly ze všech stran).

2-Vybereme, dáme vychladnout a rozkrojíme na půlky. Lžící opatrně vyškrábeme vnitřek, pokrájíme na kousky a dáme do misky a odložíme na teplé místo. Půlky baklažánů též odložíme na stranu.

3-Na troše rozehřátého olivového oleje zlehka opražíme na drobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na drobno nakrájená rajčata, osolíme, okořeníme a okyselíme vinným octem. Tento recept je z jihu Itálie, takže má víc vlivu míchání chutí - kyselé a sladké. Sladkou přidáme buď cukrem nebo sladkým vínem, já jsem použil sicilskou Marsalu, ale Portské je OK - a kyselou dobrým vinným octem.

4-Vše podusíme a přidáme na několik minut předpečený baklažán.

5-Poslední vmícháme kapary, černé olivy a čerstvou petrželovou nať.

6-Směsí naplníme půlky baklažánů, bohatě posypeme strouhankou a trochu „pocákáme“ olivovým olejem.

7-Dáme zapéct do zlatova do rozehřáté trouby cca 15 - 20 minut.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.05.11 vloženo
  • 4199x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Ingredience

  • 4 ks lilek
  • 5 ks krájená rajčata
  • 2 ks cibule - červená mensi
  • 2 stroužek česnek
  • 1 lžička kapary
  • 2 lžíce černé olivy
  • 2 lžíce olivový olej
  • 3 lžíce petrželová nať
  • 1 lžička cukr nebo sladké víno jako Marsala (1 lžíce)
  • 1 lžíce vinný ocet
  • 4 lžíce chlebová strouhanka
  • sůl
  • černé koření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Melanzane della nonna

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4463 příspěvků 21.07.11 21:59

Včéééra uvařeno a část zkonzumována poteplu :palec:
Dnes sněden zbytek postudenu :palec:
Jednoduché, rychlé a pokud to nepřeženete s česnekem, tak i velmi, velmi jemné jídlo :palec:
Marsala došla, použil jsem Sherry…

 
casino
4463 příspěvků 24.05.11 23:09

„chlebová strouhanka“ soudě podle země původu, bych usuzoval na bílý chleba…, tedy skoro na naši obyčejnou strouhanku, ale třeba to má být skutečně chlebová strouhanka… :think:

Bento, Bento, že Vám není žinantní opět zahajovat diskuzi pod vlastním receptem? Máte to zapotřebí? Asi jo…, že jo :mrgreen: Nebo myslíte, že jaga13 by se nevyjádřila pochvalně sama od sebe?
Trošku mi připomínáte jednoho tuzemského Nestora (je to takový malý samožer, ale jako kuchaře si ho TAKÉ vážím) jehož krédo zní: „Časně jít do postele a časně vstávat. PROPAGOVAT SE a tvrdě pracovat.“

No, ale když už se ptáte…
Ta „vydlička“ mě nebere… Takových kopanců já nasekám třináct do tuctu :twisted:
Vaše cestina je prvotřídní :palec: a dokonce i ten slovakizmus má jistý půvab :mrgreen:

 
glama  24.05.11 22:55

Páni!
Na tohle jídlo mám všechno doma… tedy kromě lilku… nakoupím a navařím! Jupíííí! :mrgreen:

 
glama  24.05.11 22:53

Že takovouto hrubku napíše člověk, který po dlouhá desetiletí žije v zahraničí mi rozhodně žíly nerve…a to jsem strážcem pravopisu ;-) Spíše často obdivuji, že si z gramatiky zapamatoval ještě tolik ;-)
Kdybyste viděli, jak píše dnešní mládež, asi byste omdlévali… výno, vytryna, mýsa, piramidy, vítah…shoda podmětu s přísudkem..? co to je?!
Je to běs..!!!
A pak vám přijde do rukou firemní korespondence, novinový článek, propagační materiály…a je tam něco podobného.. :-(
Kdysi dávno, v hotelu, jeden mladý kolega - než odepsal klientovi, šla jeho korespondence nejdříve ke mně. A já červeně opravovala.. :-D Nakonec se to naučil a pak mi děkoval. A hotel si nedělal ostudu ..
:mrgreen:
Alis..dej si raději kokoládu ;-) :-D

 
Alis
2617 příspěvků 24.05.11 21:42

Dyk jóóó… Asi jsem si dneska dala nějak moc glutamátu :lol:

 
Anitta
521 příspěvků 24.05.11 21:32

Ale ale Alis ! Co tak vážně :wink: To bylo pro zasmání, smích je koření života :-) takže to vlastně patří k vaření :wink:

 
Alis
2617 příspěvků 24.05.11 21:28

Dando, asi jo, blbě a rychle čtu :D

 
danda  24.05.11 21:26

Onehdy i teď jsem i já zase mimo mísu :-)

 
Alis
2617 příspěvků 24.05.11 21:07

anyto, máš pravdu, je to ůplně jedno. Zvlášť když to někdo myslí dobře a autor se zcela jistě neurazí. Ten zbytek snad ani nemůžeš myslet vážně… pokud ano, pak se nedá říct nic jiného, než že jsi ůplně mymo mýsu :roll:

 
Anitta
521 příspěvků 24.05.11 20:32

Di, jestli vydlička, nebo vidlička..... :mrgreen: netušila jsem, že pravopis má něco společnýho s jídlem :-D mnohem horší je, když někdo teď onehdy dělá kuku :wink:

Příspěvek upraven 24.05.11 v 20:34

 
di
2451 příspěvků 23.05.11 16:08

No, nejsem Casino, ale „vydlička“ do vyjmenovaných slov opravdu nepatří (možná ani do slovenských ne?, nevím) - ale to je jen detail; recept je pěkný.
P.S. Ten lilek asi jak velký? Teď onehdy jsem dělala „kuku“ ze tří o celkové váze cca kilo dvacet až čtyřicet a asi to bylo moc (to „kuku“ jako takové bylo moc dobré, jen nevypadalo tak pěkně jako na obrázcích u receptu), u nás jsou teď bohužel k sehnání jen hodně velké lilky.

Příspěvek upraven 23.05.11 v 16:11

 
Bento
794 příspěvků 23.05.11 15:54

jaga 13, je to vyborny stary recept, ako sveva pisala vzdy si dakde pridali daco extra aby to bolo vyzivnejsie ci syr alebo struhanku ( ja som nedal do reeptu ale tiez som tam dal na spodok extra mozzarellu :oops:
je to naozaj klasicky recept z juhu v ktorom citit arabsky povod. :palec:

 
jaga13
399 příspěvků 23.05.11 15:39

Bento, nevím jak casinovi čeština, ale mně se líbí ten recept :potlesk: a fotka :palec:

 
Bento
794 příspěvků 23.05.11 15:29

:-P casino jak se ti libi moje cestina :roll:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz