Recept Medvědí pracky - snadné a po léta vyzkoušené Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Medvědí pracky - snadné a po léta vyzkoušené

Postup

Do prosáté mouky, cukru, prášku do pečiva, hřebíčku, skořice, přidáme kůru a mandle. Dáme na vál a do toho rozsekáme máslo a vypracujeme těsto, které dáme přikryté do chladničky ztuhnout. Potom rozválíme těsto na váleček a nakrájíme na kousky vhodné velikosti podle velikosti použitých formiček (tradičně ve tvaru pracky, ale mohou se použít i jiné, různých tvarů a velikostí). Pracujeme s kouskem po kousku, který obalíme lehce v mouce a rukou vtlačíme do suchých formiček (nemají být plné, protže se nafouknou a proto těsto natlačíme ke stěnám formičky a střed vyhloubíme). Formičky složíme na plech (větší dohromady a menší dohromady, používáme-li různých velikostí) a ve střední troubě upečeme do růžova (menší vyndáme dříve). Necháme trochu vychladnout a vyklopíme. Trik je, hodit formičku na její hranu na vál a pracky se jednoduše oddělí od formičky. Ještě vlažné obalujeme ve vanilkovém cukru. P.S : Dávám poměrně dost koření a mám hodně malé formičky. Peču asi při 160°C-180°C. a to alespoň z dvojité dávky.

Recept je z kategorií: Cukroví ve formičkách Vánoční cukroví

Nahlásit recept

  • 18.10.02 vloženo
  • 21346x zobrazeno

Ingredience

  • 120g hladké mouky
  • 95g másla
  • 60g pudrového cukru
  • 1 tluřený hřebíček
  • trochu tlučené skořice
  • ze 1/4 citronu kůra
  • trochu prášku do pečiva
  • 45g neloupaných manlí, nebo lískových oříšků předem na sucho opražených a na jemno umletých
  • vanilkový cukr smíchaný 1:1 s jemným krystalovým cukrem na obalování

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Medvědí pracky - snadné a po léta vyzkoušené

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz