Recept Medvědí kotlety na víně s mandlemi
penda Rumuská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Medvědí hřbet podélně rozpůlíme a nařízneme na kotlety, které zlehka naklepeme, okraje neřízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Ve výpeku osmažíme na plátky nakrájenou karotku a celer. Jakmile začne zelenina mírně hnědnout, přidáme cukr a cibuli. Za stálého míchání osmahneme do tmavohněda. přidáme protlak, opět mírně zasmahneme, zalijeme vínem a povaříme. Do základu vložíme opečené kotlety a koření a necháme dusit za občasného podlévání a obracení. Měkké maso vyjmeme, základ zahustíme máslovou jíškou, zalijeme vývarem, omáčku náležitě povaříme, dochutíme medem, citrónovou šťávou a přecedíme. Jednotlivé porce přeléváme omáčkou, ozdobíme plátkem citrónu, na který navršíme jeřabiny a oloupané mandle.
Recept je z kategorií: Medvěd
- 15.05.04 vloženo
- 8495x zobrazeno
Ingredience
- 1,5 kg medvědího hřbetu
- 5 Pl oleje
- 2 mleté cibule
- 2 karotky
- 1/2 celeru
- 1 citron
- 1 ČL cukru
- sůl
- pepř
- bobkový list
- 80 g mandlí
- 100 g kompotovaných jeřabin
- 1 Pl medu
- 1 šálek vývaru z masoxu
- 2 dl červeného vína
- 2 PL rajčatového protlaku
- jíška z 1 lžíce hladké mouky a 1 lžíce másla
Doporučená příloha
krokety, knedlíky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Medvědí kotlety na víně s mandlemi
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Medvědí kotlety na víně s mandlemi
Nezlobteeee! A v Itálii to nikdy neříkejte. Obzvláště před ženami.
Zdravím
1454 příspěvků 29.4.11 21:09
Figa je fík, no ale keďže je borová, asi to bude predsa len šiška.
Uf, to mi spadl kámen ze srdce.
Pro ty, co nejsou v obraze; danda asi myslela tohle carpaccio
; to bylo v době, kdy jsem o nějakém Labu
neměl ani „ánung“ 
danda, ale kdepak, Vy jste na mém držkopádu bez zásluh
Žiju v domnění, že je to TA figa a znamená to šiška… Otázkou zůstává, co to znamená v italštině, popřípadě v jazyce dvou nařáchlých vyhazovačů
Oh, casino, hluboce mne mrzí pokud jsem byla nepřímou příčinou vašeho pádu.
Ale když to vezmu z druhého konce, tak i negativní životní zkušenost je pozitivní
Prosím pěkně, co je to ten figa?

Já kdysi rád to slovní spojení užíval (spíše nadužíval)…, myslel jsem si, že jím dodávám na váze mým protiargumentům.
Naposledy jsem to použil, když mě učili lítat
Někde (móóóc dobře si pamatuji, kde to bylo) jsme si dali carpaccio a pak se bavili o zhovadilostech na toto téma. Asi jsem byl poněkud hlasitější, když jsem zahalekal: „Ananasové? Carpaccio? Figu borovů!!!“
Nevím, zda tam byli samí Slováci, najednou bylo v italské restauraci TICHO… (už jste někdo zažili ticho v it. rest.?)
Přišly takové dvě almary, ač čerstvě oholené (voněly jakýmsi Pitralonem), brady měly domodra, čaply mě za flígr… a už jsem letěl
1454 příspěvků 29.4.11 12:54
Figu borovú, mäso ľadového medveďa má celkom inú chuť.
Příspěvek upraven 29.04.11 v 12:55
6 příspěvků 29.4.11 10:50
když můžu, poradím: místo klasického medvěda hnědého (brtníka), je možno použít maso z medvěda ledního. Hihihi.
9 příspěvků 25.1.09 03:43
Recept se mi moc líbí, ale manžel odmítl jít na medvěda, tak mi nezbyde nic jiného, než ho nahradit / medvěda, ne manžela / . Myslím, že by šlo dobře použít srnčí. Kaneček by šel asi taky.
21 příspěvků 25.1.09 03:43
Tenhle recept bude těžko vyzkoušený
, ale umím si představit tu omáčku, ta mě
zajímá, maso samo. jiné.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Co třeba vlčí..?
(Tak takovéhle recepty jdou naprosto mimo můj zájem:-))
21 příspěvků 25.1.09 03:43
Recept se mi líbí, jen jen medvěda asi neseženu. Jaké maso by se nejlépe hodilo místo medvědího ?
)