Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gmp Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do kastrolku dám koření a nechám na ohni rozvonět, přidám cukr a nechám ho zkaramelizovat. Stáhnu z ohně, naliji víno a zvolna nechám vzkypět. V momentě, kdy víno začne kypět, zasypu víno kakaem a stáhnu z ohně. Zředím rumem, znova nechám – ale jen opatrně – vzkypět. Stáhnu z ohně, vylepším lžičkou medu. Otázku proč „Medvědí bác“ nezodpovídám – zodpovídá samo!
Recept je z kategorií: Teplé alkoholické
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Medvědí bác
Wydro, pred lety jsem ‚rude kladivo‘ poprve (a dosud to vypada, ze i naposledy) okusila na lyzarskem vycviku. Byli jsme mladi a blbi a tak nasledky byly fujtajblove. Druhy den byl pod okny (nejen pod mymi) rudy snih.
Loni jsem to pila jen jako pochlapený svařák, se skořicí a cukrem, citronem. Jestli to mělo nějaký originální název, to si už nepamatuju
To nové koření, pepř a kakao je zajímavé, ale jestli je to pitelné, to si zatím netroufám odhadovat
Oproti rudému kladivu je tohle ale jen takový plyšový medvídek
Znám něco podobného, učil mě před lety kamarád, tzv „rudé kladivo“ . Že spolehlivě vyléčí chřipajznu! Vypít horký pulitr tohodle svařáku … !
1 : 1 svařit červené víno a dolít svařeným rumem … + ten pepř. Kromě toho, že to jako kladivo spolehlivě funguje (ale nevyléčí, jen umrtví jedince na několik hodin a pomůže zapomenout na chorobu), s medem a kakem to jistě flákne i s medvědem ! I když ten poměr je proti rudámu kladivu celkem srabácký !
Příspěvek upraven 28.10.11 v 21:32
1437 příspěvků 28.10.11 19:34
a potom, prečo medvede spia celú zimu…