Recept Medřech

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Jako první připravit krém. V trošce mléka rozmíchat vše sypké, povařit se zbylým mlékem jako pudink. Vychladlé smíchat s utřeným máslem. Pak zpracovat těsto, rozdělit na dvě poloviny, vyválet dvě placky na pečícím papíru, JEDNU upéct. Připravit ořechovou směs: máslo a med rozehřát, přidat cukr a ořechy, smíchat a natřít na druhou placku-upéct. Suchou vychladlou placku možno pomašlovat rumem s vodou popř. hořkou kávou. Potřít krémem a přiklopit vychladlou ořechovou plackou. Dát na nejméně 24 hodin uležet.

Recept je z kategorií: Sváteční řezy

Nahlásit recept

  • 29.01.05 vloženo
  • 11144x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • Těsto: 50 dkg hladké mouky
  • 20 dkg cukru
  • 2 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce jedlé sody (rozmíchat ve 2 lžících mléka)
  • 20 dkg másla
  • Ořechová směs: 35 dkg vlašských ořechů
  • 8 dkg cukru
  • 12 dkg másla
  • 3 lžíce medu
  • Krém: 1,5 skleničky mléka
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • 1, 5 lžíce solamylu (pudink. prášku)
  • 8 - 10 dkg cukru
  • 20 dkg másla

Doporučená příloha

  • káva, čaj

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Medřech

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5066 příspěvků 23.06.10 20:15
Re: Medřech
;-)
ladunka
30 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Medřech

Tento recept mám vyzkoušený akorát mi ho dala mamka pod jiným názvem.Je faktem,že čím starší,tím lepší a doma o něj bude boj!Při dávání jedné placky na druhou asistoval manžel-musel,je doré péct na pečícím papíru pak to jde lépe!

Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Medřech

Opět včera upečeno, tak teď jsme v očekávání, kdy už se to rozleží a dáme si do nosu, je to moc dobrý moučník.

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Medřech

…urobeny vcera, dnes uz skoro zjedeny..dobruckyyyy priam bozsky a ani taky pracny neni, robi sa coby dup, staci pouzit radu od Helci a Handula …dik za rady a dik za receptik.. ;)

oldsoft
682 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Medřech

Snickers má jiné konzistence? Nerozumím sdělení…
Velký slovník cizích slov: Konzistence soudržnost, spojitost, pevnost, tuhost; skupenství, fyz. soudržnost částeček hmoty molekulárními silami (kapalná, pevná, plynná konzistence); psych. pevnost, relativní stálost a soudržnost psychických vlastností a funkcí; log. bezespornost.
Prostě mi to nedává smysl :-(

andyw
91 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Medřech

Tak tento receptík se v Polsku jmenuje SNICKERS, jen má trošku jiné konzistence, jinak je to stejné. Měl by se uležet 2 dny, pak je to ještě lepší.

andyw
91 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Medřech

Tak tento receptík se v Polsku jmenuje SNICKERS, jen má trošku jiné konzistence, jinak je to stejné. Měl by se uležet 2 dny, pak je to ještě lepší.

Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Medřech

Včera jsem pekla tyto řezy, recept mám z jiných stránek, ale tomuto se podobá. Akorát krém jsem dělala ze 2 pudinků a 1/2 l mléka, cukr a do horkého zašlehala 15dkg másla. Je to neskutečně dobré, žravé a přímo k utlučení. S těstem se nádherně pracuje. Ořechovou směs je NUTNÉ natřít hned na placku, jinak to tuhne ( med udělá své ) a pak už se to nedá rotřetřít. Dnes v práci jsem byla za HVĚZDU a rozdala recept dál. Fakt VYNIKAJÍCÍ!!!!!

HelcaK
960 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Medřech

Tak tohle jsem o víkendu vezla na narozeninovou oslavu a nestihla ani vyfotit, sesypali se na to jako vosy na bonbon. Měla jsem malinko jiný recept – 150g másla, 150 cukru, 420 mouky a jen jedna lžíce sody bez mléka, jinak těsto stejné. Krém se dělal ze 300ml mléka, 250g másla, ostatní suroviny byly na gramy, ale asi to bylo identické. Jen ta kaše na krém je opravdu hodně hustá, téměř nešla míchat a přichytávala se, tak to chce hodně mírný oheň. Ovšem úspěch nevídaný, větší než s klasickým medovníkem. Přijde mi to jako kompromis mezi ukrajinským medovníkem a bavorským bienenstichem. Ještě - válela jsem rovnou na papíře přes mikroténový sáček, v mém receptu bylo doporučeno pečení 30minut na 180 stupňů, ale mě se to v plynové troubě upeklo podstatně rychleji.

Pájinka
152 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Medřech

Tak jsem ho po dvou dnech rozležení ochutnala a je opravdu vynikající !!!! Vřele doporučuji, i když je to vcelku pracný recept.

Pájinka
152 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Medřech

Tak jsem se včera konečně pustila do pečení Medřechu. No, strávila jsem nad tím celý večer, protože je to opravdu pracné. Ale nejsem si jistá, jestli to za tu námahu bude stát. Nechala jsem to v lednici proležet a dnes ochutnám. Tak vám zítra sdělím dojmy :-)

vranas
130 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Medřech

Pajinko, já slavím vždy úspěch s medovými řezy. Ty je ale lépe dělat včas, aby se stihly rozležet. Tiramisu po česku je také zaručený úspěch. A do třetice-placky z plundrového těsta promazané pudinkovým krémem. Tenhle medřech nám v práci hromadně zvedl náladu, tak i to by byl návrh. Po diskusích a obrázcích asi začnu trénovat pražský koláč nebo Bienstich. Obojí je nesmírně lákavé. Tak zdar tvému pečení! Vrána

Pájinka
152 příspěvků 25.01.09 03:43
Milé dámy a pánové,

mám na Vás velkou prosbu. V sobotu mě čeká velká návštěva přítelovy rodiny a já bych se chtěla uvést nějakým super moučníkem. Představovala bych si spíše řezy než dort. Prosím poraďte mi z vlastních zkušeností, čím bych se mohla vytáhnout. :-)) Děkuji moc za radu. Labužník je skvělý !

Labužník Maka02
23 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Medřech

K tomuto moučníku není co dodat, několikrát jsem ho už pekla a pro zbytek rodiny je moučníkem č. 1

vranas
130 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Medřech

Vali, díky. Pro příště jsem moudřejší.Vrána.

Vali
1326 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Medřech - vrano

tak si klikni nad tímto receptem na Můj labužník a potom na mnou psané recepty a tam se u receptu objeví upravit, můžeš tam přepsat cokoliv i v receptu. Jinak díky, určitě to vyzkouším. Zdraví Vali.

vranas
130 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Medřech

Já jsem tam psala při vyplňování moučník-slavnostní řezy, ale asi to cestou zmrzlo.
Teď nevím, jak to tam dodatečně doplnit. Úplně nahoře je nádivka!
Jedla jsem to předevčírem, recept jsem doatala od kamarádky. Je to jakási varianta medovníku. Pracnější, ale za námahu stojí.

Vali
1326 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Medřech - vrano

doplň prosím u receptu kategorii. Jinak moc zajímavý recept, určitě vyzkouším, není mi moc jasné, jak se přiklopí ta placka s ořechovou nádivkou, asi nádivkou na krém, nebo nádivkou nahoru?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz