Recept Medovníčky / Perníčky

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Medovníčky / Perníčky

Postup

Mouku prosejeme na vál, přidáme med, změklý tuk, cukr, vejce, koření a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme na dvě části a každou rozválíme na 0.5cm vrstvu a formičkama vykrajujeme tvary. Skládáme je na na trochu pomazaný plech dále od sebe. Každý tvar pomažeme trochu našlehaným vejcem a posypeme směsí ze strouhného perníku a ořechů. Pečeme je v předem vyhřáté troubě asi po 10min.

Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.09.02 vloženo
  • 15418x zobrazeno

Ingredience

  • 400g hladké mouky
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 100g mletého cukru
  • 80g Hery
  • 3 vejce
  • 1 lžice mletého anýzu
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 1 lžička tlučeného hřebíčku
  • 1 vejce na potření
  • na ozdobu trochu na sucho opražených, posekaných ořechů, smíchaných s nastrouhaným perníkem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 19.12.12 14:12

Na zdobení mně moc neužije… ale tyhle perníčky jsou výborné!

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Medovníčky / Perníčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Vali
1326 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Medovníčky - perníčky

…recept nevypadá špatně, přidala bych 1 prášek do pečiva a byly by měkké a křehké a nechala těsto asi 2 hod. odpočinout v misce přikryté talířem. Potírám rozšlehaným vajíčkem hned po upečení a sklepnutí z plechu.

 
Labužník Apolena
94 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi a Pampeliško...

… Babi, díky za ochotu. Perníčky peču podle rodinného receptu, ale musím je taky nechat odležet.
Pampeliško, ty jsi odborník na pečení. Neznáš recept na perníčky, které nemusí měknout? A nebo v čem je nejlepší upečené perníčky skladovat, aby pěkně změkly? Díky.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Apoléno...

doufám, že jsi měla výbornou dovolenou! Musím se Ti k něčemu přiznat a omluvit se Ti. I když 95% receptů co píši, mám vyzkoušeno, včerejší ¨medové¨recepty spadají do těch 5%. Pouze jsem reagovala na něčí žádost o recept na Medovník, ale stejně jsem se netrefila. Medovníčky č.2 jsou vlastně slovenské perníčky tradičně ozdobené (podle obrázku). Slibuji Ti však, že během několika dnů upeču ty první Medovníčky a pak ti budu mít možnost říct co a jak. Odhaduji však předem, že se musí nechat tak 2-3 týdny odležet a změknout. Zatím, Ahoj!

 
Labužník Apolena
94 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi...

… jsou tyto a Medovníčky č.2 hned měkké nebo je třeba je nechat odležet??? Pokud ano, tak za jakých pomínek a jak dlouho? Díky.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pikantní mletý biftek


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz