Recept Medovníčky / Perníčky č. 2

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Prosytou mouku smícháme dobře na vále s ostatními ingrediencemi, vypracujeme těsto a dáme do mikroténového sáčku na noc do chladničky. Druhý den rozpracujeme těsto na trochu pomoučeném vále, uděláme bochníčky a ty vyválíme na 3-4mm silný plást. Vykrajujeme tvary, které skládáme dál od sebe na trochu pomaštěný, ale ne vysypaný plech. Pomažeme je vejcem a ve vyhřáté troubě pečeme. Poleva: Ingredience šleháme asi 10min. a potom dáme do mikroténového sáčku, ustříhneme maličký kousek jednoho rožku (malou dirku) a kreslíme ozdoby na medovníčky. Chceme-li je mít několika barev, rozdělíme polevu a do každé části zamícháme kapku, nebo dle přání, různého, jedlého barviva (bretonu).

Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované

Nahlásit recept

  • 04.09.02 vloženo
  • 5597x zobrazeno

Ingredience

  • 1/2kg hladké mouky
  • 120g práškového cukru
  • 150g tekutého medu
  • 100g Hery, nebo Helie
  • 1 kypřící prášek do perníku
  • 2 vejce
  • různé koření - (anýz, fenykl, badián, skořice, muškátový květ, muškátový oříšek)
  • Poleva:
  • 1 bílek
  • šťáva z půlky citronu
  • 250-300g prosátého práškového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Medovníčky / Perníčky č. 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz