Recept Medovina Pra

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

prepis receptu z knihy Jedlá a nápoje našich predkov, autorka R. Stoličná. Autorka vychádza z receptov siahajúcich od novších prameňov cez recepty zozbierané v etnografických výskumoch až ku Prvej kuchárskej knihe v slovenskej reči od Jána Babilona z roku 1870. Recept je z Ponitria.

Postup

Med s vodou varíme 3 hodiny, stále miešame a zberáme penu. Po vychladnutí vlejeme do súdka, pridáme muškátové oriešky a škoricu. Medovina získava na kvalite starobou. Nechávame ju vykvasiť bez zbytočného hýbania a ani ju nestáčame skôr ako po 12 mesiacoch. Zliata do fliaš sa má piť najskôr nasledujúci rok. Medovina sa považuje za ľudový liek horných ciest dýchacích a trávenia. poznámka: recept síce kvasinky nepridáva, ale v poctivom drevenom sude by nejaké pozaďové očkovanie nastalo. Keď to budete robiť v menšom a v skle (demižón), tak určite maličké množstvo vínnych kvasiniek neuškodí. Ale skutočne len malé, má ísť o pomalé kvasenie.

Recept je z kategorií: Nápoje

Nahlásit recept

  • 18.01.10 vloženo
  • 4997x zobrazeno

Čas přípravy

  • dva roky

Ingredience

  • 10 kg medu
  • 50 l vody
  • 2 muškátové oriešky
  • 10 g škorice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Medovina

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz