Recept Medovina čučoriedková / borůvková Pra

kltko Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

prepis receptu z knihy Jedlá a nápoje našich predkov, autorka R. Stoličná. Autorka vychádza z receptov siahajúcich od novších prameňov cez recepty zozbierané v etnografických výskumoch až ku Prvej kuchárskej knihe v slovenskej reči od Jána Babilona z roku 1870. Recept je podľa stroročného predpisu zapísaného V. Špankom.

Postup

Vodu prevaríme a po čiastočnom vychladnutí v nej rozpustíme med. Roztok precedíme cez čisté plátno. Šťavu z 5 kg čučoriedok vlejeme do medového roztoku, vzniknutým roztokom prelejeme čučoriedkové výlisky. Po 2-3 dňoch znovu vylisujeme. Do šťavy ponoríme vajce, ak nepláva na povrchu, roztok ešte dosladíme medom, až kým sa v ňom vajce neprestane ponárať. Medovina má kvasiť asi 6 týždňov pri izbovej teplote. Kvasinky sa nepridávajú. Vykvasenú medovinu hadičkou pretočíme do iných fliaš, počkáme, kým sa kal usadí a znovu niekoľkokrát pretočíme.

Recept je z kategorií: Nápoje

Nahlásit recept

  • 18.01.10 vloženo
  • 3670x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2-3 mesiace

Ingredience

  • 2,5 kg med
  • 10 l voda
  • 5 kg čučoriedky (borůvky)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Medovina čučoriedková / borůvková

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Houbová smaženice Houbová smaženice
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz