Recept Medové kuře s celerem 2

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Medové kuře s celerem 2

Postup

Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme na malé kostičky nakrájený celer, na kolečka nakrájený pórek, nasekané mandle a na mírném ohni dusíme, dokud maso a celer nejsou měkké. Pak přidáme med, trochu skořice, lehce promícháme a necháme chvilku prohřát, aby se chuť a vůně skořice a medu prolnuly s ostatními ingrediencemi.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 24.09.03 vloženo
  • 4401x zobrazeno

Ingredience

  • 4 kuřecí řízky
  • 300 g celeru
  • 200 g pórku
  • 100 g loupaných mandlí
  • 4 lžičky medu
  • olej
  • mletá skořice
  • mletý pepř
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Medové kuře s celerem 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Pampeliska191
1075 příspěvků 25.01.09 03:43
Ivo

Zdravim Te a dekuji. Mela jsem se dobre, lepe receno pracovne. Denne jsem vzpominala na vas vsech z Labuzniku. Jenom cesta zpet byla velmi spatna a pomala. Vis jak se to rikava"Vsude dobre, doma nejlepe".
Preji hezky den

Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Jsem to ale...

…nezdvořák. Jak jsi se měla v Česku?

Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Pampeliško...

…zaregistroval jsem, že jsi asi opět doma. Děkuji za vyčerpavající komentář k problematice vína. Povede-li se mi Vaši oblast navštívit, tak určitě využiji Tvé nabídky. Jen nevím zda mé skromné ekonomické možnosti dovolí onen luxus. Nevím jak dlouho jsi z republiky pryč (mám na mysli život v jiné zemi), ale mohu Tě ubezpečit, že posledních 50 let zde v této zemi k žadnému překotnému zbohatnutí obyvatelstva nedošlo. Tebou uváděná vína bych si sice občas dovolit mohl, ale jiné koníčky by asi trpěly. Nicméně ještě jednou děkuji.

PS: díval jsem se po tom Tvém sektu, ale zatím jsem neuspěl. Zjistil jsem však, že sortiment šumivých vín se u nás velmi rozšířil. Aspoň bude v závěru roku z čeho vybírat.

:-)))
Pampeliska191
1075 příspěvků 26.09.03 02:25
Promin Ivo

Napsany prispevek mi nejak ulitnul bez nadpisu

Pampeliska191
1075 příspěvků 26.09.03 02:23
...

Ahoj Ivo
Prave dnes jsme dostali 40 strankove noviny s nabidkou vina , ktere jsme ted s manzelem prohlizeli. Pravdou je, ze jsme sedeli u flasticky meho nejoblibenejsiho vinka. Byl to sekt a je to produkt de France a jmenuje se TRADITION CLARETTE DE DIE. Od doby, kdyz jsem ho prvne ochutnala, tak jine vino mi nechutna. Ivo, omlouvam se, ale ja nejsem odbornik na vina. Mozna muj muz by dokazal o vine mluvit, ale ja ne. Vino, ktere popisujes je zrejme z Nemecka z okoli Trieru-z vinohradu kolem reky Saar a Mosell. Dodam podrobneji, reka Mosell je na rozhrani Lucemburska a Nemecka. Cili polovina reky Mosellu je lucemburska a druha polovina nemecka. Vsude kolem reky jak v Nemecku, tak v Lucembursku jsou to jen a jen velke vinohrady.Verim Ti, ze to Tve vino bylo vyborne, protoze kabinet z pozdniho zberu je vynikajici a casto nasladle. Francie je od naseho mesta asi 5 km, takze je tu spoustu vynikajicich i francouzskych vin. Vyznat se v tom muze snad jedine zkuseny vinar, ale ja to nejsem.
Ale pokud Te vina zajimaji, doporucuji Ti, kup si knihu:
Francouzska vina od Roberta Josepha.
Je to nepostradatelny pruvodce viny a pestitelskymi oblastmi Francie.
Jenom pro zajimavost Ti opisuji ceny nekterych tech nejlepsich vin v nasi nabidce, jak kvalitou, tak cenou:
ROMANNE CONTI -------1996------3.700 euro
COTE ROTIE----------------1999-----380 euro
CHATEAU HAUT- BRION(2000)------230 euro
CHATEAU AUSONE (1999)-----------240 euro
Tak Ivo, az se nekdy objevis v Lucembursku, tak dej o sobe vedet a zavedeme Te do velikanskych vinnych sklepu, kde za urcity poplatek muze kazdy ochutnavat tolik druhu vina, kolik snese.
Tak Ivo ahoj a preji Ti hezky vikend

Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Ahoj Pampeliško...

…a pak že se zázraky nedějí. Až se to bojím (z obav, že mi nebude uvěřeno) napsat. Musel jsem odskočit do odpadkového koše a vytáhnout z něj láhev od vína, kterou jsem „trestal“ v době, kdy jsme si vyměňovali poslední repliky. Na etiketě stojí: MOSEL SAAR RUWER (zřejmě asi oblast) 1996 Bernkasteler Kurfürstlay Kabinett - čili cosi kvalitního s přívlastkem pozdní sběr. Bylo velmi, velmi dobré, bohužel jsem si ho pořídil před pár léty a dnes ho budu shánět jen s obtížema. V našich vinotékách se to hemží sice obrovským množstvím vín, ale v 99% jsou to vína suchá a mi se po nich zatínají chodidla v pěst. Asi nejsem ten správný konzument vína.

Nechci být urputný, ale s ohledem na to, že žiješ v moselské oblasti, tak zřejmě budeš mít s tamními víny zkušenost a budeš umět doporučit člověku, jako jsem já, nějaké to polosladké.

Pampeliska191
1075 příspěvků 25.09.03 12:47
Ivo,

neomlouvej se, preci nic spatneho jsi nerekl. Tim dobrym burcakem bych opravdu neopovrhla. Sice tam kde ted pojedu v okoli je taky spoustu vinohradu,a ted je tam zrejme i sezona. Vinko mam moc rada, ale protoze ziji v blizkosti reky Moselle(Mozlu), kde mame velke vinohrady, tak o vinko tu potiz neni. Chutnal jsi nekdy Moselske vino?
Ted opet k prispevku k tomuto receptu. Ivo, ja moc rada nepisi k receptum doporucovanou prilohu, nebo dneska kolik lidi, tolik chuti. Casto si rikam, ze kazdy si da takovou prilohu, ktera mu nejvice chutna. Ja treba mam rada hranolky a muj muz zapecene brambory. Tak pokazde davam k tomu neco jineho, nebo taky nekdy jenom zeleninovy salat. Taky je mozne nahradit celer Tofou, to dosti casto delam a je to dobre. Tak Ivo ahoj

Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Pampeliško...

…omlouvám se, plácám blbiny a zapomněl jsem se při tom zeptat, zda se k tomuto jídlu používá nějaká příloha.

Děkuji.

Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Úvaha...

…že by Vás, děvčata, lákal burčák?

Pampeliska191
1075 příspěvků 24.09.03 12:08
Sarko

Ptala jsem se Te proto, ze ja jedu totiz taky v sobotu na Jizni Moravu do Zlina, ale jenom na otocku-na tyden. Kde ted zijes Sarko? Tak se mej moc hezky.

Labužník Sarka
433 příspěvků 24.09.03 11:52
Pampelisko,

jsem z jizni Moravy a primo z Hodonina. Budu tam si 2-3 tydny. Dva minimalne.

Pampeliska191
1075 příspěvků 24.09.03 11:35
Sarko

Mam znamou a ta mi prave taky rikala, ze nemuze celer, tak jsem ji doporucila tofu, marinovanou v drubezim bujonu, nebo tykev a dochutit bylinkami. Vyzkousej, treba Ti to bude chutnat.
Co se tyka te knihy, tak asi mame smulu. Pokousela jsem se ji uz delsi dobu taky sehnat a vysledek zadny. Jedine, kdyby ji snad nekde meli odlozenou. Taky bych ji moooc chtela. Muzu se Te Sarko zeptat jak dlouho budes v Cesku a do kterych mist jedes? Dej mi pak prosim Te vedet, zda jsi tu knihu sehnala. Preji Ti stastnou cestu a prijemny pobyt v Cesku. Ahoj

Labužník Sarka
433 příspěvků 24.09.03 11:02
Dodatek

Jedu pristi tyden do Ceska.

Labužník Sarka
433 příspěvků 24.09.03 11:01
Pampelisko,

mam alergii na celer. Muzu ho necim nahradit? Dostale jsem od tebe radu na knihu Nova italska kuchyne. Psala jsem do Grady, ale kniha je rozebrana a ani se nechysta dotisk. Pokud ji tam nahodou pristi tyden najdu tak dam vedet. Pekny den

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz