Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Cuso Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zmiešame griotku, sójovú omáčku a med. Pridáme pár kvapiek olivového oleja. Vzniknutú marinádu neochutnávame, lebo je strašne odporná. Naložíme do nej kuracie krídelká alebo prsia na cca 6 hodín. Grilujeme na grile. Napriek odpornej chuti marinády, výsledok je ohromujúci.
Recept je z kategorií: Marinády
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Medová marináda
Kdo by měl problém s množstvím, dostala jsem dneska recept na podobnou marinádu:
2 lzice medu
3 lzice sojovky
2 lzicky vegety
1 lzice griotky
3 rezetreny stouzky cesneku
trocha oleje
Je to recept mé kamarádky která mi doporučovala, abych si toho láku udělala tak 4 násobnou porci, jelikož je prý lepší než to maso
))) Já jsem teda spíš masožravec takže to
udělám jen z dvojité dávky
)
Ďakujem všetkým za kometáre.
Množstvá som nepísal, lebo tie závisia od
rozpoloženia v akom sa mäso griluje. Môj brat napríklad nešetrí pri tom
medom (a ako Kopretinka správna napisla mäso je veľmi tmavé), ja zas na
griotkou. 
90 příspěvků 25.1.09 03:43
griotku lze v zahraničí nahradit nějakým cherry likérem,likérem z třešní nebo višní.Sherry je španělské víno a má uplně jinou chuť než griotka,dřív se nahrazovalo nějakým dezertním vínem.CHerry likéry se v koktejlech nahrazují griotkou.Ono se asi oboje vyslovuje podobně a lidé si to pletou.Angličané,staří piráti jednou uloupili spoustu jerez vína,zachutnalo jim a teď ho známe jako sherry.Syn mi přinesl sklenku sherry ,tak na zdraví.
383 příspěvků 25.1.09 03:43
dneska jsme vyzkouseli a ja mam diky svemu nevlastnimu tatinkovi, grilovacimu maniakovi, odpor ke grilovanemu masu, ale tohle tedy prekonalo veskera ma ocekavani. nam nam nam, zase brzo udelame.
diky (PS misto griotky jsem dala to sherry a
bylo to strasne dobre. Jo a nakonec se vycasilo, tak jsme grilovali v obecnim
venkovnim grilu
v koktejlech se dá griotka nahradit grenadinovým sirupem…ale nevím, nevím, jaký by ta výměna měla efekt na grilované maso…
Holky,
) Jelikož Cuso neuvádí množství, jen chci
z vlastní zkušenosti upozornit, že medu stačí tak jedna lžíce na půl
kila až kilo masa. Při grilování se totiž med připaluje a čím víc ho
dáte, tím víc maso tmavne. A navíc by med „přehlušil“ tu dobrou chuť
griotky
) Z masa se dá použít
i vykoštěný kuřecí stehenní steak, ty jsou na grilování přímo
určené, maso je rychle hotové a je výborně šťavnaté
)
marinády s medem jsou jedny z nejlepších, ovšem jak píše Cuso, raději neochutnávat
383 příspěvků 25.1.09 03:43
Cuso, nemame sice gril, ale budu grilovat v troube jen pro tu srandu, jak jsi napsal recept
pobavilo me to a jeste ke vsemu to urcite bude
dobre 
383 příspěvků 10.7.04 13:30
Yvette, tuhle se tu vedla debata, cim nahradit griotku, ja nahrazuji anglickym sherry, protoze se v ceskych zemepisnych sirkach v koktejlech sherry nahrazuje griotkou, tak jsme predpokladali, ze to jde i obracene
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Cuso, tak tuto marinadu bych chtela zkusit, ale musim pozjistovat, jak a nebo spise cim nahradit griotku. Az to vyzkousim, dam vedet. Dekuji za velice zajimavy receptik.