Recept Mečoun z Dar el beida

(Hodnoceno 1x) Marocká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mečoun z Dar el beida

Postup

Ze steků odstraníme kůži, prosolíme, popepříme v pánvi na oleji po 3 minutách z každé strany osmažíme, vyjmeme, dáme na plech a vložíme do 100°C vytopené trouby Na stejnou pánev dáme zpěnit šalotku, zalijeme vínem a necháme zahustit do sirupovité tekutiny, přidáme kapary, zelený pepř provaříme 2-3 minuty, ztlumíme oheň přidáme creme fraiche, dosolíme a necháme chvíli provařit. Na předehřátou plochou mísu narovnáme steky, přelijeme je omáčkou ozdobíme citronem a petržilkou a podáváme. Příloha brambory v páře

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 24.04.10 vloženo
  • 8200x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 steky z mečouna
  • 150 gr šalotky
  • 5 dl suchého bílého vína
  • 3 PL olivového oleje
  • 4 lžíce kaparů v octě
  • 1 KL nakládaného zeleného pepře
  • 1 dl creme fraiche
  • pepř
  • sůl.
  • na ozdobu
  • několik snítek kudrnky
  • citron.

Doporučená příloha

  • Brambory v páře

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 26.8.14 09:35

.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Mečoun z Dar el beida

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Mečoun z Dar el beida

pepicek
1309 příspěvků 10.5.10 11:29
Re: Mečoun z Dar el beida - obrázek

díky Jari

Bali
1254 příspěvků 8.5.10 15:32
Re: Mečoun z Dar el beida- pour Youpí

Kdo chce psa bíti, hůl si vždy najde.

youpi
75 příspěvků 8.5.10 08:17
Re: Mečoun z Dar el beida

Klaaarko - Dando, děkuji!

youpi
75 příspěvků 8.5.10 08:15
Re: Mečoun z Dar el beida

Přátelé,
Nezlobte se, ale nechodím tak často kontrolovat své recepty a reakce na ně. Je tak tak podstatné a důležité zda recept je z Dar el beida - Casablanca v Maroku či z Alžírské čtvrti? Myslím, že dost přesně vždy uvádím původ. Mám jen skromný dotaz! Není ale důležitější zda je recept hodnotný či ne? Proč ale hned proboha někoho vinit ze snobismu? To skutečně nechápu! Nejsem zřejmě na stejné vlně myšlení!

Manana
1515 příspěvků 30.4.10 19:37
Re: Mečoun z Dar el beida

klaaarko, neměl by to napsat youpi, když se ptám jeho a půl hodiny po mém dotazu byl na Labužníku přítomen?
Reagoval jsem na příspěvek peona11, a při tomto zobrazení není na displeji vidět recept, takže jsem to Maroko neviděl, a při mé staré a opotřebované paměti jsem na to, že tam je uvedené, dávno zapomněl.

Klaaarko, moc se ti omlouvám, a pokud se tě to tolik dotklo, můžu se pokusit ti slíbit, že už se to nebude opakovat, abych ti nezpůsobil nějakou újmu. Ale jsem už starý mrzutý a prchlivý dědek, tak na sto procent ti to zaručit nemohu.

klaaarka
222 příspěvků 30.4.10 19:15
Re: Mečoun z Dar el beida

Trochu nechápu ten úporný dotaz. Jednak není to prakticky jedno? A pokud jsme tak zvídaví a je to pro nás důležité, nestačí, že jako kuchyně je vyplněné Maroko?

Manana
1515 příspěvků 30.4.10 18:26
Re: Mečoun z Dar el beida - youpi

Musím to oživit a připomenout.

Youpi, stále mi dlužíš odpověď. Je to Alžír, nebo Maroko?

Manana
1515 příspěvků 27.4.10 22:00
Re: Mečoun z Dar el beida - youpi

Nějak pořád nevím, kde to mám bejt, zdali v Alžíru nebo v Maroku.

Upřesníš nám to, prosím?

Manana
1515 příspěvků 26.4.10 05:26
Re: Mečoun z Dar el beida - peon11 a youpi

Ona ta Casablanca není tak jednoznačná. Je to totiž taky předměstí Alžíru.

Takže youpi, nemohl bys nám to lépe vysvětlit, abysme věděli, kde vlastně jsem, nebo máme bejt?

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.4.10 22:25
Re: Mečoun z Dar el beida

kousek historie a dalších zajímavostí z Maroka

peon11
14 příspěvků 25.4.10 21:33
Re: Mečoun z Dar el beida

Prosím z Casablanky. Ale to nezní tak hrdě a není to pro snoby.

Alis
2617 příspěvků 25.4.10 02:43
Re: Mečoun z Dar el beida

taky jsem přemýšlela, co je strupovitá tekutina… tentokrát mě fakt nenapadlo, že youpí udělal překlep :)

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.4.10 02:32
Re: Mečoun z Dar el beida

Kamilio, prostě vaříš a vaříš, až se odpaří tolik, že to zhoustne na hustotu sirupu.

hella138
74 příspěvků 25.4.10 01:54
Re: Mečoun z Dar el beida

Kde já jenom seženu mečouna, ach jo

kamilio
551 příspěvků 25.4.10 00:04
Re: Mečoun z Dar el beida

Prosím, co je to strupovitá tekutina?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Květáková polévka Květáková polévka
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz