Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Jasmina Ben Africká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
jedno z nejoblibenejsich cukrovi v magrebu . Je to snadne a chutne . Plni se datlovym testem .
smicham si krupici a vsechny indegrience na testo ... vodu prilevam opravdu pomalu a opatrne dokud nedosahnu dobreho a pevneho testa, nemelo by byt leplave ani moc krehke . Testo si necham odpocinout . Ja nechavam 4 hodiny , Jen prikryji uterkou a necham v pokojove teplote . Testo si rozdelim na 2 casti , prvni cast rozvalim placku a dam na ni datlove testo / ktere si smicham se skorici , maslem a vodou z pom kvetu / z druhe casti si vyvalim take placku a dam na datlove testo . Veleckem jeste prejedu nekolikrat pres placky a potom krajim . Kdo ma razitko na testo muze ozdobit razitkem :) kdo ne tak muze se udelat vzot nozem ci ozdobnym vykrajovatkem klasickym . Potom narezane kusy davam na suchou panev . Pecu na mirnem ohni dokud neni bronz na obouch stranach .
Recept je z kategorií: Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Mbardja s datlovym testem
5068 příspěvků 28.7.14 12:37
S merunkami maamul som este nerobila.. maamoul s pistaciami najradsej a najviac, a ten davam do formicky drevenej, datlovy robim menej casto, ten na sviatky datlovy robievam do kolecka (v strede je prazdny) a zdobi sa specialnou zubkovanou sirsou pinzetou a predstavuje trnovu korunu a je to babracka teda, nesviatkovy do formicky..vseobecne maamoul uz nerobim casto..snad raz za dva roky ked uz musi byt..
Jj mam plnila sem s ni ted maamoul
5068 příspěvků 28.7.14 11:45
@Jasmina Ben, ty mas doma aj tu pastu? a mas ju rada?..mas moj obdiv
No vidim to me nenapadlo davat jinou napln
diky. Ja mam ted doma merunkovou pastu tak mozna
zkusim

5068 příspěvků 28.7.14 09:36
Inde sa rozprestrie ako nase linecke, plnka, dalsie cesto, nakroji a po upeceni este horuce dokroji..mno a az si spomeniem ako ho libanonci a syrcania volaju tak to snad aj napisem…plnka moze byt aj pistaciova, orechova alebo z gamardyn cize z marhulovej susenej pasty..