Recept Mátový likér III

spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Mátový likér III

Postup

Ze stonku otrhejte listy, slabé stonky lze pouzít. Do zavarovací sklenice dejte otrhané listy spolu s korením a zalejte vodkou. Tesne uzavrete a nechte táhnout 4 týdny na teplém míste ale ne na prímém slunci. Esenci precedte nejdríve pres sítko a potom ji prefiltrujte pres papírový filtr na kávu. Z vody a cukru svarte sirup, nechte jej zchládnout a smíchejte jej s esencí. Likér ochutnejte, prípadne dosladte, naplnte jej do (tmavých) lahví a nechte stát 2 mesíce. Tip: Pred pridáním sirupu odlejte malou láhvicku esence a uschovejte. Je dobrá pri brisních potízích a na potírání cela a spanku pri bolestech hlavy. Tento likér má obcerstvující úcinek v horkých letních dnech vychlazen a s kostkou ledu. Rychlý mátový likér. 35 cl bílého rumu 5 stonku (vrcholku) máty 1 dl cukru nekolik kapek zeleného potravinárského barviva V zavarovací sklenici rozdrtte mátu spolu s cukrem. Zalejte rumem, tesne uzavrete, nechte stát 30 minut a precedte. Obarvete do zelena nekolika kapkami barviva. Podávejte dobre vychlazené.

Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů

Nahlásit recept

  • 17.04.09 vloženo
  • 20041x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4 týdny+zalezení

Ingredience

  • asi 10-15 stonku máty nebo
  • 70 g susené
  • 5 zrn koriandru
  • 3 hrebícky
  • 1 l vodky 40%
  • 350 g cukru
  • 4 dl vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mátový likér III

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Mátový likér III

caramilla
71 příspěvků 18.4.09 03:22
Re: Mátový likér.

Wow!
Zrovna mam letos od jara nejakou novou matovou modu (popijim tu u PC stavu z matoveho biosirupu z Hostetina a v zasobe nekolik matovych mostu odtamtez). Tohle urcite vyzkousim, jde mi to uplne do meho obdobi, diky!:-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz