Recept Mátový likér 2

Ela Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Mátový likér 2

Postup

Mätu piepornú pokrájame nadrobno, vložíme do fľaše a zalejeme vodkou. Dôkladne uzavrieme a dáme na päť dní do okna na slnko, v horšom prípade k sporáku. Potom alkohol zlejeme a doplníme ho vodou prevarenou s cukrom a pretrasieme.

Recept je z kategorií: Nápoje

Nahlásit recept

  • 13.05.04 vloženo
  • 10381x zobrazeno

Ingredience

  • 2 hrste mäty piepornej
  • 1/4 l vodky
  • 1/4 l prevarenej vody
  • 200 g kryštálového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mátový likér 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Mátový likér 2

bebina1
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Mátový likér

Já tento likér dělám někdy i s potravinářským lihem, je lepší než vodka, ale o dost dražší a těžko k sehnání. Přidávám i meduňku-pro silnější účinek. A musím říct, že od dětství neznám lepšího léku na bolesti žaludku z těžkého jídla, na plynatost…a hlavně rychlejšího .A teď už ho dělá i plno mých kamarádek, protože je opravdu nepřekonatelný!!

Jagea
10 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mátový likér

Já ten likér dělám místo vodky s calvadosem a vody přidávám jenom tolik,aby se v ní rozpustil cukr.

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mátový likér - přidán obrázek

díky Pendo :)

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mátový likér

našla jsem ještě jeden receptík…1 litr mátových, nejlépe čerstvých, lístků, 350 g pískového cukru, 3 dl vody, 1/2 l žitné…mátu vhodíme do vroucí vody a vaříme asi 20 minut. Přecedíme přes gázu nebo jemné síto. Odvar svaříme s cukrem a smícháme s žitnou (můžeme i obarvit malým množsvím potravinářské barvy - tak na špičku nože). Vlijeme do čisté láhve, zasuneme stonek čerstvé máty a pevně uzavřeme…

A máte-li chuť na osvěžující nápoj…smíchejte 1 díl mátového likéru, 1 díl citronové šťávy a 2 díly sodovky…podávejte s ledem, plátkem citronu a stonkem čerstvé máty… :-))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz