Recept Mátové pesto Veg

wydra Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Mám raději čerstvé bylinky než sušené a tak když mám víc, udělám si "pesto" pouze podle sebe. Mátové do jogurtu (majonázy, zakysané smetany) je vynikající s přidáním limetkové šťávy a česneku ke grilovaným masům, do salátu z čerstvé okurky, nebo k "Fettet Dzadz":https://www.labuznik.cz/recept/fettet-dzadz/.

Postup

Suché lístky máty rozmixuju (ne na kaši), zaleju olejem Estermann s česenkovou příchutí a vymačkám půlku limetky, osolím. V troubě vyhřáté na 80°C steriluju cca 30 minut (do skleniček dávám opatrně, aby se víčko ani okraj skleničky neumastily). Česnek nepřidávám, sterilovaný dostane (pro mě) nepříjemnou pachuť a proto používám raději olej s česnekovou příchutí a až do jogurtu pak přidávám čerstvý.

Recept je z kategorií: Konzervace

Nahlásit recept

  • 20.07.11 vloženo
  • 8809x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Ingredience

  • lístky máty na množství malé skleničky (foto)
  • šťáva z 1/2 limetky
  • Estermann, olej s česnekovou příchutí
  • (Tesco, Globus, Kaufland...)
  • 1/2 KL soli

Doporučená příloha

  • do bílého jogurtu či majonézy s česnekem, k masům grilovaným nebo do nastrouhané salátové okurky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mátové pesto

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz