Recept Mátové pesto Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Mám raději čerstvé bylinky než sušené a tak když mám víc, udělám si „pesto“ pouze podle sebe. Mátové do jogurtu (majonázy, zakysané smetany) je vynikající s přidáním limetkové šťávy a česneku ke grilovaným masům, do salátu z čerstvé okurky, nebo k Fettet Dzadz.

Postup

Suché lístky máty rozmixuju (ne na kaši), zaleju olejem Estermann s česenkovou příchutí a vymačkám půlku limetky, osolím.

V troubě vyhřáté na 80°C steriluju cca 30 minut (do skleniček dávám opatrně, aby se víčko ani okraj skleničky neumastily).

Česnek nepřidávám, sterilovaný dostane (pro mě) nepříjemnou pachuť a proto používám raději olej s česnekovou příchutí a až do jogurtu pak přidávám čerstvý.

Recept je z kategorií: Konzervace


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.07.11 vloženo
  • 6216x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Ingredience

  • lístky máty na množství malé skleničky (foto)
  • šťáva z 1/2 limetky
  • Estermann, olej s česnekovou příchutí
  • (Tesco, Globus, Kaufland...)
  • 1/2 KL soli

Doporučená příloha

  • do bílého jogurtu či majonézy s česnekem, k masům grilovaným nebo do nastrouhané salátové okurky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mátové pesto

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz