Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
wydra Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Mám raději čerstvé bylinky než sušené a tak když mám víc, udělám si „pesto“ pouze podle sebe. Mátové do jogurtu (majonázy, zakysané smetany) je vynikající s přidáním limetkové šťávy a česneku ke grilovaným masům, do salátu z čerstvé okurky, nebo k Fettet Dzadz.
Suché lístky máty rozmixuju (ne na kaši), zaleju olejem Estermann s česenkovou příchutí a vymačkám půlku limetky, osolím. V troubě vyhřáté na 80°C steriluju cca 30 minut (do skleniček dávám opatrně, aby se víčko ani okraj skleničky neumastily). Česnek nepřidávám, sterilovaný dostane (pro mě) nepříjemnou pachuť a proto používám raději olej s česnekovou příchutí a až do jogurtu pak přidávám čerstvý.
Recept je z kategorií: Konzervace
do bílého jogurtu či majonézy s česnekem, k masům grilovaným nebo do nastrouhané salátové okurky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Mátové pesto