Recept Mátová pěna - Mousse alla menta

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mátová pěna - Mousse alla menta

Úvod

Recept z časopisu la cucina Italiana, název poněkud zavádějící.

Pěna z ovčí ricotty, bílků a ušlehané smetany je nadýchaná a jemná, dokonale ladí s jahodami a mátovým sirupem.

Postup

100 ml cukru a lístky máty svaříme ve 100 ml vody do konzistence sirupu. Necháme vychladit.

Bílky se špetkou soli vyšleháme na tuhý sníh. Smetanu vyšleháme do tuhých špiček.

V misce smícháme ricottu s cukrem, lehce vmícháme sníh a smetanu.
Směs dáme do cukrářského sáčku a nastříkáme do pohárů, okraje zdobíme plátky jahod.

Vrstvy kropíme mátovým sirupem.

Recept je z kategorií: Poháry


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.04.12 vloženo
  • 5620x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g jahod
  • 200 g čerstvé smetany ke šlehání
  • 100 g ovčí ricotty
  • 40 ml bílků
  • 100 ml cukru krupice
  • 20 lístků čerstvé máty
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 01.04.12 22:31

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Mátová pěna - Mousse alla menta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.04.12 00:13

Já vím :-), tak na podzim, určitě bude krásný a jen grilovací :mavam:

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.04.12 23:33

Dando…ted jsi to celé pokazila… :,(
:mrgreen: :mrgreen:

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.04.12 23:28

Glamo, jasně že jo, kdykoliv, chystáme se přebourat byt, topení, voda, odpady, podlahy …, každá ruka dobrá - za stravu a byt :-) Už se na tebe mooooooc těším :hug:

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.04.12 23:04

Dando milá…nemohla bych u vás nějak čas bydlet…? Jako že bych byla na byt a hlavně stravu… :dance:

 
jolana
5064 příspěvků 02.04.12 21:59

Dando, penu robievam z cerstvej ricotty domacej na jar(ked nas obdaruju :mrgreen: ) …miesto bilku pridavam kvapku zelatiny..nemozem si dovolit vajcia surove bohuzial…to foto .. fascinujuce.. :mavam: ..sa mi zda ze na zelat.penu s moz.a rajcaty je aj tu na Lab. recept od pepicka..?!

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.04.12 21:30

Zeb, pěna je ve - Speciálu sýry na str. 131 -, vyšla minulý týden, namlsaly mne ještě špízy z uzené scamorzy a černých oliv, už nakoupeno v lednici na středu a želatinová pěna s mozarellou a cherry rajčaty, jenže rajčata jsou teď horší než v lednu, závitek z thajské rýže v sezamu s chřestem, balíčky z brambor se slaninou a porkem, které by se hodily převelice k velikonoční jehněčí kýtě, nebo bramborové věnečky s brokolicí a onáčkou mornay, na ty si dělám zálusk asi na sobotu :-), ale nejkrásnější a nejlahodněji vypadající čokoládové skořápky s krémem, kde se do temperované čokolády namáčejí málo nafouklé balonky a skořepina se plní ricottou se šlehačkou - bílek a ušlehané žloutky s cukrem a Grand Marnier - žloutek.

Ano, teď jsem udělala reklamu, ale přísahám, že z ní nemám žádný profit :-), pokaždé si říkám - to je poslední číslo, ale vidím novou a stejně ji koupím, co kdyby náhodou? :-)
Kvůli koláči letos vysadím alespoň 4 dýně :-), i plněné a smažené jsou dobré.

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.04.12 19:42

dando, protoze i negativni reklama je reklama, zakoupila jsem dnes cucinu, cislo 2/2012, v domneni, ze najdu ten otresny obrazek peny(fakt jsem byla zvedava!) - ten tam nebyl, bohuzel. Jeste jsem necetla podrobne, ale je tam opravdu par prekvapivych napadu - treba kolac z kvetu cukety, ten udelam! Diky tobe jsem cucine dala jeste sanci :- ).

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.04.12 00:21

Zeb :-), ricottu mám z Nowaca - Santa Lucia od Galbani.
A nikomu neříkej, že není ovčí :-) :-)

Jestli máš poslední číslo cuciny - sýry, tak se divím, že nepřijmou např. svevu :P, protože se opět vyznamenali jak překladem, tak originálem, překlepama, zavádějícíma informacema, ale je tu několik nápadů, které stojí za vyzkoušení :-)
Btw: fotka zrovna u této pěny je otřesná :-), proto mne zlákala.

 
jcs1
77 příspěvků 01.04.12 23:17

Nádherné :palec:

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 01.04.12 23:08

dando, jakto, ze v tvem podani jsou recepty z cuciny tak lakave? Meli by te angazovat! Tohle zkusim. Jakou ricottu pouzivas?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz