Recept Mátová pěna - Mousse alla menta

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mátová pěna - Mousse alla menta

Úvod

Recept z časopisu la cucina Italiana, název poněkud zavádějící.

Pěna z ovčí ricotty, bílků a ušlehané smetany je nadýchaná a jemná, dokonale ladí s jahodami a mátovým sirupem.

Postup

100 ml cukru a lístky máty svaříme ve 100 ml vody do konzistence sirupu. Necháme vychladit.

Bílky se špetkou soli vyšleháme na tuhý sníh. Smetanu vyšleháme do tuhých špiček.

V misce smícháme ricottu s cukrem, lehce vmícháme sníh a smetanu.
Směs dáme do cukrářského sáčku a nastříkáme do pohárů, okraje zdobíme plátky jahod.

Vrstvy kropíme mátovým sirupem.

Recept je z kategorií: Poháry


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.04.12 vloženo
  • 5703x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g jahod
  • 200 g čerstvé smetany ke šlehání
  • 100 g ovčí ricotty
  • 40 ml bílků
  • 100 ml cukru krupice
  • 20 lístků čerstvé máty
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 01.04.12 22:31

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Mátová pěna - Mousse alla menta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.04.12 00:13

Já vím :-), tak na podzim, určitě bude krásný a jen grilovací :mavam:

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.04.12 23:33

Dando…ted jsi to celé pokazila… :,(
:mrgreen: :mrgreen:

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.04.12 23:28

Glamo, jasně že jo, kdykoliv, chystáme se přebourat byt, topení, voda, odpady, podlahy …, každá ruka dobrá - za stravu a byt :-) Už se na tebe mooooooc těším :hug:

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.04.12 23:04

Dando milá…nemohla bych u vás nějak čas bydlet…? Jako že bych byla na byt a hlavně stravu… :dance:

 
jolana
5065 příspěvků 02.04.12 21:59

Dando, penu robievam z cerstvej ricotty domacej na jar(ked nas obdaruju :mrgreen: ) …miesto bilku pridavam kvapku zelatiny..nemozem si dovolit vajcia surove bohuzial…to foto .. fascinujuce.. :mavam: ..sa mi zda ze na zelat.penu s moz.a rajcaty je aj tu na Lab. recept od pepicka..?!

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.04.12 21:30

Zeb, pěna je ve - Speciálu sýry na str. 131 -, vyšla minulý týden, namlsaly mne ještě špízy z uzené scamorzy a černých oliv, už nakoupeno v lednici na středu a želatinová pěna s mozarellou a cherry rajčaty, jenže rajčata jsou teď horší než v lednu, závitek z thajské rýže v sezamu s chřestem, balíčky z brambor se slaninou a porkem, které by se hodily převelice k velikonoční jehněčí kýtě, nebo bramborové věnečky s brokolicí a onáčkou mornay, na ty si dělám zálusk asi na sobotu :-), ale nejkrásnější a nejlahodněji vypadající čokoládové skořápky s krémem, kde se do temperované čokolády namáčejí málo nafouklé balonky a skořepina se plní ricottou se šlehačkou - bílek a ušlehané žloutky s cukrem a Grand Marnier - žloutek.

Ano, teď jsem udělala reklamu, ale přísahám, že z ní nemám žádný profit :-), pokaždé si říkám - to je poslední číslo, ale vidím novou a stejně ji koupím, co kdyby náhodou? :-)
Kvůli koláči letos vysadím alespoň 4 dýně :-), i plněné a smažené jsou dobré.

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.04.12 19:42

dando, protoze i negativni reklama je reklama, zakoupila jsem dnes cucinu, cislo 2/2012, v domneni, ze najdu ten otresny obrazek peny(fakt jsem byla zvedava!) - ten tam nebyl, bohuzel. Jeste jsem necetla podrobne, ale je tam opravdu par prekvapivych napadu - treba kolac z kvetu cukety, ten udelam! Diky tobe jsem cucine dala jeste sanci :- ).

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.04.12 00:21

Zeb :-), ricottu mám z Nowaca - Santa Lucia od Galbani.
A nikomu neříkej, že není ovčí :-) :-)

Jestli máš poslední číslo cuciny - sýry, tak se divím, že nepřijmou např. svevu :P, protože se opět vyznamenali jak překladem, tak originálem, překlepama, zavádějícíma informacema, ale je tu několik nápadů, které stojí za vyzkoušení :-)
Btw: fotka zrovna u této pěny je otřesná :-), proto mne zlákala.

 
jcs1
77 příspěvků 01.04.12 23:17

Nádherné :palec:

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 01.04.12 23:08

dando, jakto, ze v tvem podani jsou recepty z cuciny tak lakave? Meli by te angazovat! Tohle zkusim. Jakou ricottu pouzivas?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz