Recept Matjesové filety s brambory

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Matjesové filety s brambory

Postup

1. Omyjeme brambory, vaříme je ve slané vodě 20 min. a slijeme. 2. Mezitím očistíme a omyjeme zeleninu. Salát roztrháme na kousky. Okurku rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Ředkvičky rozkrájíme na kolečka. 3. Ze 3 lžic oleje, octa, soli, pepře a cukru ušlehá­me zálívku, přelijeme nakrájenou zeleninu a za­mícháme. 4. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a brambory v něm ze všech stran dozlatova opečeme. Trochu osolíme a opepříme. Nakonec přimícháme máslo a sezamová semínka. 5. Matjesové filety ve smetanové omáčce rozdělí­me na 4 talíře, obložíme sezamovými bramborami a salátem a ozdobíme sekanou petrželkou.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 15.02.02 vloženo
  • 3767x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g malých brambor
  • 1 hlávkový salát
  • 1/2 salátové okurky
  • 1 svazek ředkviček
  • 5 lžic oleje
  • 3 lžíce bílého vinného octa
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • 1 lžíce másla
  • 1-2 lžíce sezamových semínek
  • 400 g matjesú ve smetanové omáčce (hotový výrobek)
  • sekaná petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Matjesové filety s brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz