Recept Matbrod - šťavnatý rychlý švédský chléb (a dobrý také) Veg
babi Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Předehřát troubu na 200°C. Máslem vymazat 2 chlebíčkové formy asi 20cm x 10cm velké, každá o objemu 1.5l. V míse smíchat mouky s práškem do pečiva, jedlou sodou, solí a kmínem. V jiné misce dobře smíchat jogurt, med a mléko. Nalít do mouky a dobře propracovat. Těsto bude lepivé, ale poměrně tuhé. Zpracovat rychle těsto po několik minut a potom ho rozdělit do forem. Uhladit povrch. Vložit formy do středu trouby, snížit teplotu na 195°C a péct chleby po 30min. Potom snížit teplotu ještě víc na 180°C a péct dalších 20min., až se chleba odděluje od stěn a špejle zasunutá do středu je po vyjmutí čistá. Vyklopit chléb na mřížku. Bude asi 5cm vysoký. Nechat ho prochladnout alespoň po 2 hodiny před krájením. Chléb je ještě lepší druhý den.
Recept je z kategorií: Chléb
- 21.11.03 vloženo
- 9516x zobrazeno
Ingredience
- 1.25l světlé žitné mouky
- 2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžíce soli
- 1 1/2 lžičky celého římského kmínu (pro českou chuť možná kmín)500ml plnotučného neochuceného jogurtu
- 125ml mléka
- 4 lžíce tekutého medu
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Matbrod - šťavnatý rychlý švédský chléb (a dobrý také)
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Matbrod - šťavnatý rychlý švédský chléb (a dobrý také)