Recept Masový závin

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Žampiony oloupeme a povaříme ve slané vodě. Na pánvi na másle nebo oleji opečeme papriky nakrájené na menší kostičky - nemusí být moc měkké, přidají se na kostičky nakrájené špekáčky a žampiony, sůl, trochu pálivého koření. Chvilku restujeme a přidáme 2 vejce. Musí být hodně husté. Případnou šťávu vybereme z pánve lžící.

Těsto rozválíme a na půlku dáme směs, zamotáme a potřeme vejcem s trochou mléka. Pečeme dorůžova.

Recept je z kategorií: Chuťovky


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.02.16 vloženo
  • 1737x zobrazeno

Ingredience

  • 1/2 balíčku listového těsta
  • 1 menší červená paprika
  • 1 menší žlutá paprika
  • 2-3 špekáčky
  • cca 10 dkg žampiony
  • 2 vejce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Masový závin

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1667 příspěvků 10.02.16 12:32
Další maso

Pro @daduuja :lol: :mavam:. Houbám se vždycky říkalo maso chudých. Tady jich máš dokonce celých deset deka :potlesk: ;).

 
birkana
1667 příspěvků 10.02.16 12:10

@Zuzka1973, kdybys viděla můj seznam 8o. Mám blok s poznámkami (k receptům) vedle PC a tam dopisuji, škrtám, doplňuji odkazy na cizojazyčné stránky, barevně si značím, co dřív a co později realizovat - když se tak na to dívám, potřebovala bych nejméně 9 životů :lol:

 
Zuzka1973
2185 příspěvků 10.02.16 11:24

Ha… už to funguje :) Tak ještě dodatek: já se teď pustila do restů: mám uloženo hafo receptů ve složce chci uvařit", tak si vždy udělám seznam a snažím se z té složky ubírat a ubírat, ale vždy, když si tam pracně odškrtnu dvě - tři položky, najdu dalších deset receptů, které tam uložím :mrgreen:
:mavam:

 
Zuzka1973
2185 příspěvků 10.02.16 11:21

@birkana Tak ať jsi brzy fit! :srdce: Mně včera nešly přidávat komentáře, pořád mi to hlásilo, že obsahují nevhodné fráze, přitom v nich nebylo nic - nepoužívám sprostá slova nikdy, natož v psané formě… Tak snad se to tentokrát odešle…

 
Eja
3815 příspěvků 10.02.16 10:54

@birkana :,( je mi Tě fakt líto, ať to přejde co nejdřív…
Ale - haše s kaší byla docela oblíbené jídlo mého masožravce, když se dobře dochutí…Mohla bys klidně pod některý z receptů přidat jak ji děláš Ty :potlesk:

 
birkana
1667 příspěvků 10.02.16 10:33

@Zuzka1973, ráda bych něco málo přidala, jenže teď téměř nevařím (tedy nic vhodného na tyto stránky) :,(. Již téměř týden mě trýzní zánět trojklanného nervu, takže jsem na kašovité stravě. Masožravci vařím jeho oblíbené, notně nezdravé rychlé jednoporcovky (samozřejmě k jeho plné spokojenosti); moje kaše + hašé a spol. nejsou právě hodny focení a zveřejnění :mrgreen:.

Nepříjemné je to, že se mi dost špatně mluví, což pro ježibabu mého formátu je trestem vpravdě nejkrutějším :cert: :cert: :cert: - o mnohé jízlivé poznámky z okolí není nouze :lol: :lol: :lol:.

 
hippolyta
394 příspěvků 09.02.16 22:24

Jo jo, teď to slyším jasně!

 
Dadooa
268 příspěvků 09.02.16 22:00

@hippolyta pojd si pron ty Polednice…? :lol:

 
hippolyta
394 příspěvků 09.02.16 21:57

Zdálo se mi, jako by mě někdo volal… :- )

 
daduuja
1139 příspěvků 09.02.16 20:16

Ejo, furt sem něco přidávám :-), ale teď vydržím nepřidat :-)

Kdyby aspoň ty masité papriky byly odvozené od masa… :-)

 
Eja
3815 příspěvků 09.02.16 19:21

@daduuja no to nemyslíš vážně - máš a necháš si to pro sebe??? :hug:

 
daduuja
1139 příspěvků 09.02.16 19:13

@Eja projdi se nad tím s pepřovým mlýnkem :-), jako žena na laně a mlýnek na vyvažování :P

Do listového těsta se balí kdeco a nemusí to být ani závin, když dám do vyhledávače, najde to aspoň 10 stránek. Ale Masový mne fakt rozesmál, spíš by se hodilo Uzeninový, ne? a to nejen proto, že poslední masové špekáčky se masově vyráběly asi v první republice, ale recept je jinak pořádné Maso :-)

@Zuzka1973 A admina to nechává zcela v klidu :zed:
Nového bych měla, když je ten opičí rok, ale chuť přidávat se vytratila :-)

 
Zuzka1973
2185 příspěvků 09.02.16 10:42

@daduuja Ty masité papriky (tedy spíše slovo masité) jsem přihodila z čiré fantazie :D :mrgreen:
Ale jinak souhlas, některé postupy zde je lépe jen prolétnout očima a pak se raději pomocí seznamu ingrediencí a názvu (je-li tedy správně zvolen) nechat nést vlastními zkušenostmi, jak to krásně udělala @Eja :kytka: :mavam:
Zde je alespoň vodítkem to slovo závin…
Ale narazila jsem už několikrát na recept, kde ingredience vyvolávaly doslova slinění, ale z postupu a z názvu se pomalu nedalo vyčíst, co s tím, takže nakonec to byl hokus pokus, ale čistě v mé režii, sice s dobrým výsledkem, ale už ne podle autora :)

@daduuja - ta poslední věta z tvého komentáře je symbolická pro současný Labužník: vždy někdo přilítne, vysype pár perel, z nichž většina už tu je a zase zmizí v nenávratnu… :roll: :mrgreen:

Naštěstí je tu plno díky jiné inspirace a zde to za chvíli naštěstí spláchne čas… :)
Takže jestli máte, holky, něco nového - šup sem s tím, ať k tomu spláchnutí pomůžeme… Já bohužel nového nemám nic :oops: :mavam:

 
Eja
3815 příspěvků 09.02.16 10:03

@daduuja nebuď šťoura :mrgreen: vezmi dvě masité papriky různých barev, hoď je na pánev s trochou oleje nakrájené na tenší proužky, přihoď žampiony na větší kousky, kousíček česneku, zprudka orestuj do al dente, protáhni třeba tymiánovou větvičku, projdi se nad tím s pepřovým mlýnkem, nech vystydnout.
Na listové těsto nastrouhej fetu nebo balkán, navrš směs, zabal, upeč.
Máš tam maso a nemusíš řešit hustotu vajec :mavam:

 
daduuja
1139 příspěvků 08.02.16 22:14

@Zuzka1973 masitý papriky nevidím, jinak by mi stačily jen ty :-)

Pokaždé mě tyhle recepty obveselí, kdybych byla štoura, tak se zeptám, proč vařit žampiony? a jak dlouho, do změknutí? Jak hustá vejce přidáme? a jak mám poznat, že jsou hustší než obvykle? Štávu vybereme lžící, a když to přecedím? a mám to dát do studené trouby? a..a… :P a nezeptám se, protože tuším, že tenhle meteor nebo spíš bolid :-) už dozářil a stopa po něm nám zůstala jen v podobě tohodle a dalších… :-) :mavam:

 
Zuzka1973
2185 příspěvků 08.02.16 21:36

@daduuja Ty 2 - 3 špekáčky a masité papriky ti nestačí? ;) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 
daduuja
1139 příspěvků 08.02.16 13:02

Masový závin??? a kde je maso?

Svět se fakt posunul, věřím, že se dočkám receptu na Masový závin ze sójové drtě :-)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz