Recept Masový závin

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Žampiony oloupeme a povaříme ve slané vodě. Na pánvi na másle nebo oleji opečeme papriky nakrájené na menší kostičky - nemusí být moc měkké, přidají se na kostičky nakrájené špekáčky a žampiony, sůl, trochu pálivého koření. Chvilku restujeme a přidáme 2 vejce. Musí být hodně husté. Případnou šťávu vybereme z pánve lžící.

Těsto rozválíme a na půlku dáme směs, zamotáme a potřeme vejcem s trochou mléka. Pečeme dorůžova.

Recept je z kategorií: Chuťovky



Nahlásit recept

  • 08.02.16 vloženo
  • 1813x zobrazeno

Ingredience

  • 1/2 balíčku listového těsta
  • 1 menší červená paprika
  • 1 menší žlutá paprika
  • 2-3 špekáčky
  • cca 10 dkg žampiony
  • 2 vejce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Masový závin

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
birkana
1671 příspěvků 10.02.16 12:32
Další maso

Pro @daduuja :lol: :mavam:. Houbám se vždycky říkalo maso chudých. Tady jich máš dokonce celých deset deka :potlesk: ;).

 
birkana
1671 příspěvků 10.02.16 12:10

@Zuzka1973, kdybys viděla můj seznam 8o. Mám blok s poznámkami (k receptům) vedle PC a tam dopisuji, škrtám, doplňuji odkazy na cizojazyčné stránky, barevně si značím, co dřív a co později realizovat - když se tak na to dívám, potřebovala bych nejméně 9 životů :lol:

 
Zuzka1973
2201 příspěvků 10.02.16 11:24

Ha… už to funguje :) Tak ještě dodatek: já se teď pustila do restů: mám uloženo hafo receptů ve složce chci uvařit", tak si vždy udělám seznam a snažím se z té složky ubírat a ubírat, ale vždy, když si tam pracně odškrtnu dvě - tři položky, najdu dalších deset receptů, které tam uložím :mrgreen:
:mavam:

 
Zuzka1973
2201 příspěvků 10.02.16 11:21

@birkana Tak ať jsi brzy fit! :srdce: Mně včera nešly přidávat komentáře, pořád mi to hlásilo, že obsahují nevhodné fráze, přitom v nich nebylo nic - nepoužívám sprostá slova nikdy, natož v psané formě… Tak snad se to tentokrát odešle…

 
Eja
3826 příspěvků 10.02.16 10:54

@birkana :,( je mi Tě fakt líto, ať to přejde co nejdřív…
Ale - haše s kaší byla docela oblíbené jídlo mého masožravce, když se dobře dochutí…Mohla bys klidně pod některý z receptů přidat jak ji děláš Ty :potlesk:

 
birkana
1671 příspěvků 10.02.16 10:33

@Zuzka1973, ráda bych něco málo přidala, jenže teď téměř nevařím (tedy nic vhodného na tyto stránky) :,(. Již téměř týden mě trýzní zánět trojklanného nervu, takže jsem na kašovité stravě. Masožravci vařím jeho oblíbené, notně nezdravé rychlé jednoporcovky (samozřejmě k jeho plné spokojenosti); moje kaše + hašé a spol. nejsou právě hodny focení a zveřejnění :mrgreen:.

Nepříjemné je to, že se mi dost špatně mluví, což pro ježibabu mého formátu je trestem vpravdě nejkrutějším :cert: :cert: :cert: - o mnohé jízlivé poznámky z okolí není nouze :lol: :lol: :lol:.

 
hippolyta
394 příspěvků 09.02.16 22:24

Jo jo, teď to slyším jasně!

 
Dadooa
268 příspěvků 09.02.16 22:00

@hippolyta pojd si pron ty Polednice…? :lol:

 
hippolyta
394 příspěvků 09.02.16 21:57

Zdálo se mi, jako by mě někdo volal… :- )

 
daduuja
1140 příspěvků 09.02.16 20:16

Ejo, furt sem něco přidávám :-), ale teď vydržím nepřidat :-)

Kdyby aspoň ty masité papriky byly odvozené od masa… :-)

 
Eja
3826 příspěvků 09.02.16 19:21

@daduuja no to nemyslíš vážně - máš a necháš si to pro sebe??? :hug:

 
daduuja
1140 příspěvků 09.02.16 19:13

@Eja projdi se nad tím s pepřovým mlýnkem :-), jako žena na laně a mlýnek na vyvažování :P

Do listového těsta se balí kdeco a nemusí to být ani závin, když dám do vyhledávače, najde to aspoň 10 stránek. Ale Masový mne fakt rozesmál, spíš by se hodilo Uzeninový, ne? a to nejen proto, že poslední masové špekáčky se masově vyráběly asi v první republice, ale recept je jinak pořádné Maso :-)

@Zuzka1973 A admina to nechává zcela v klidu :zed:
Nového bych měla, když je ten opičí rok, ale chuť přidávat se vytratila :-)

 
Zuzka1973
2201 příspěvků 09.02.16 10:42

@daduuja Ty masité papriky (tedy spíše slovo masité) jsem přihodila z čiré fantazie :D :mrgreen:
Ale jinak souhlas, některé postupy zde je lépe jen prolétnout očima a pak se raději pomocí seznamu ingrediencí a názvu (je-li tedy správně zvolen) nechat nést vlastními zkušenostmi, jak to krásně udělala @Eja :kytka: :mavam:
Zde je alespoň vodítkem to slovo závin…
Ale narazila jsem už několikrát na recept, kde ingredience vyvolávaly doslova slinění, ale z postupu a z názvu se pomalu nedalo vyčíst, co s tím, takže nakonec to byl hokus pokus, ale čistě v mé režii, sice s dobrým výsledkem, ale už ne podle autora :)

@daduuja - ta poslední věta z tvého komentáře je symbolická pro současný Labužník: vždy někdo přilítne, vysype pár perel, z nichž většina už tu je a zase zmizí v nenávratnu… :roll: :mrgreen:

Naštěstí je tu plno díky jiné inspirace a zde to za chvíli naštěstí spláchne čas… :)
Takže jestli máte, holky, něco nového - šup sem s tím, ať k tomu spláchnutí pomůžeme… Já bohužel nového nemám nic :oops: :mavam:

 
Eja
3826 příspěvků 09.02.16 10:03

@daduuja nebuď šťoura :mrgreen: vezmi dvě masité papriky různých barev, hoď je na pánev s trochou oleje nakrájené na tenší proužky, přihoď žampiony na větší kousky, kousíček česneku, zprudka orestuj do al dente, protáhni třeba tymiánovou větvičku, projdi se nad tím s pepřovým mlýnkem, nech vystydnout.
Na listové těsto nastrouhej fetu nebo balkán, navrš směs, zabal, upeč.
Máš tam maso a nemusíš řešit hustotu vajec :mavam:

 
daduuja
1140 příspěvků 08.02.16 22:14

@Zuzka1973 masitý papriky nevidím, jinak by mi stačily jen ty :-)

Pokaždé mě tyhle recepty obveselí, kdybych byla štoura, tak se zeptám, proč vařit žampiony? a jak dlouho, do změknutí? Jak hustá vejce přidáme? a jak mám poznat, že jsou hustší než obvykle? Štávu vybereme lžící, a když to přecedím? a mám to dát do studené trouby? a..a… :P a nezeptám se, protože tuším, že tenhle meteor nebo spíš bolid :-) už dozářil a stopa po něm nám zůstala jen v podobě tohodle a dalších… :-) :mavam:

 
Zuzka1973
2201 příspěvků 08.02.16 21:36

@daduuja Ty 2 - 3 špekáčky a masité papriky ti nestačí? ;) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 
daduuja
1140 příspěvků 08.02.16 13:02

Masový závin??? a kde je maso?

Svět se fakt posunul, věřím, že se dočkám receptu na Masový závin ze sójové drtě :-)

Vložit nový komentář


Dnes doporučujeme: Králičí roláda na víně





Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Karbanátky Karbanátky
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz